Gå til innhold
fjellrypa

Utsette menstrausjon-har hormonspiral

Anbefalte innlegg

fjellrypa

Hei, 

Kvinne på 29år, aldri vært gravid. Gått på yasmin p-piller fra jeg var 15 år frem til 27år. De siste årene med p-piller fungerte det ikke utsette menstrausjon-fikk mellomblødninger. Jeg satte inn kyleena hormonspiral november 2017. Hadde litt uregelmessige blødninger første to mnd. Deretter ble menstrausjonen borte frem til august 2018. Etter august har de kommet regelmessig hver mnd. Jeg hadde håpet de skulle bli fullstendig borte med spiral, men det gjør de ikke. Er det noen av de andre hormonspiralene det vil være større sannsynlighet for å miste menstrausjonen med? 

Mitt spørsmål er: jeg skal på en ukes vandring hvor vi skal bo svært primitivt utendørs og det blir litt vanskelig ha mensen på denne turen. Er det noe jeg kan ta for å utsette menstrausjonen? Hvordan er provera vs primolut-n? Kan jeg ta noen av disse for å utsette mensen selv om jeg har kyleena? Hvor lenge på forhånd må jeg begynne ta tabl? 

Endret av fjellrypa

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

Mette Moen, Gynekolog

Mirena kan være litt bedre med hensyn til å stoppe menstruasjonene, men ikke så veldug mye (jeg tror det er snakk om 24 % i forhold til 20% for Mirena versus Kyleena).

Spiralen inneholder gestagenhormon som påvirker livmorslimhinnen i stor grad. Å tilføre mer gestagen i form av Primolut eller Provera, tror jeg ikke vil ha effekt.

Vennlig hilsen Mette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
fjellrypa

Det vil altså si at det ikke vil være mulig å utsette/ stoppe menstrausjonen for en uke for mitt vedkommende?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Mette Moen, Gynekolog

Ja, med stor sannsynlighet. Vi har jo i de mange årene vi har hatt hormonspiraler forsøkt å 'behandle' de blødningsuregelmessigheter som oppstår hos noen med stadige små/store uforutsigbare blødninger uten å ha funnet noe effektivt. Det som kan prøves er Naproxen 500 mg x 2 daglig i 5 dager, men når du slutter kan blødningene komme tilbake. Du starter altså når du ønsker å være 'blødningsfri', men det er langt fra sikkert at det virker. Jeg håper at du likevel får en bra ferie.

Vennlig hilsen Mette

PS hva med å prøve menstruasjonskoppen så du slipper å tenke på bind/tamponger?

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

Artikler fra forsiden

×