Jump to content
Sign in to follow this  
Guest Tøffe@

Har dere sett noe studie på eventuell sammenheng mellom mye nett- bruk og økt glemsomhet?

Recommended Posts

Jeg mener ikke at nett har mye bra sider men jeg lurer litt på hvor mye mengde spiller inn.Tror egentlig de færreste sitter timevis? Selv i jobbsammenheng. Møter er vel det som tar mest tid i arbeidslivet i dag?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

laban

Det er et omfattende spørsmål fordi "nettbruk" kan være alt mulig - spill, blogger / Instagram / facebook etc., lesing av nyheter, forskningsartikler eller annet som man tidligere leste på papir, søking etter og bestilling av alt fra billige varer til spennende reisemål, osv. i det uendelige.

22 minutter siden, Tø[email protected] skrev:

Tror egentlig de færreste sitter timevis? Selv i jobbsammenheng.

Mange sitter ved PC hele dagen i jobbsammenheng. Om man da er på Internett eller ikke, varierer nok. Men det er jo noe helt annet enn surfing for hyggens skyld.

25 minutter siden, Tø[email protected] skrev:

Møter er vel det som tar mest tid i arbeidslivet i dag?

Dataeknologien (ikke bare Internett, men e-post og annet som gjør det enklere å dele / samarbeide), har nok redusert møtetiden noe, men en viss direkte kommunikasjon må man jo ha. Men det nytter ikke å si noe generelt om hele "arbeidslivet" på én gang. Det er nok f.eks. flere møter i Barnevernet enn på en oljeplattform.

Ang. studier tror jeg det er gjort mest på effekter på barn og unge, og da ofte på "skjermtid" (TV / film, spill og sosiale medier sett mer eller mindre under ett). Og da er vel temperament (aggresjon, rastløshet etc.) mer i fokus enn glemsomhet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tusen takk for svar. Jeg tenkte mest på seniorer.Var litt nyskjerrig på derrs erfaringer. Men ukritisk bruk av noesomhelst er jo ikke bra. Vi har alle våre feil og mangler tror jeg bare og vi har jo liksom ikke fått inn dette ved skolen på samme måte som barn og unge heldigvis gjør.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Xtra

Jeg hørte faktisk om en nylig forskningsstudie i radioen i dag. Det ble nevnt at man husket mindre fra stoff lest på nett enn i lærebok. Man leser på en annen måte, og hjernen føler ikke «behov» for å huske alle detaljer når informasjonen er så lett tilgjengelig uansett. Egentlig er jo dette ganske rasjonelt; enkelt sagt kan man bruke hjernekapasiteten til å løse problemstillinger i steden for å huske menger med informasjon. Men mulig noe går tapt på veien.

Share this post


Link to post
Share on other sites
laban
6 minutter siden, Tø[email protected] skrev:

Jeg tenkte mest på seniorer.

Generelt rådes jo godt voksne folk til å fortsette å lære seg nye ting, enten dette er databruk, en ny hobby eller et nytt språk. Men de rådes også til å være fysisk aktive (i likhet med yngre), så målet er nok ikke å få flere seniorer til å sitte passive og surfe på nett.

Du skriver ofte at du bør redusere tiden på DOL både av økonomiske og andre grunner. Her er et forslag du kan tenke over (og tilpasse, f.eks. lage et unntak for dagen første kaffekopp): Lat som om du ikke har mobildata, det er den bruken som koster. Gjør det til en vane at du går til nærmeste kafé eller annet sted med gratis wi-fi, sitt der en fast tid uten å kjøpe noe mer enn minimum, og bruk nettet stort sett bare der. Da får du reduserte utgifter, motivasjon til å komme deg ut en tur og en følelse av å kaste bort mindre tid.

Men å slutte å røyke ville også hjelpe 😉

Share this post


Link to post
Share on other sites

Man overførte egen opplevet utålmodighet ved nettløsning over til papirboka eller avisen ble det sagt. Man hadde mindre tålmodighet til å gi seg i kast med mer kompliserte tekster.

Nei jeg tenkte helst på noen private observasjoner av mennesker i min nærhet.

Alt er ikke så lett for alle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...