Jump to content
Nicklusheletida

Hvor lenge kan kyllingfileer holde seg i fryseren ?

Recommended Posts

issomethingwrong
På 31.7.2019 den 21.51, Nicklusheletida skrev:

Det ble til at jeg forholdt meg til dette :

Så lenge kan du ha maten i fryseren: 

I listen under ser du eksempler på hvor lenge forskjellige matvarer kan ligge i fryseren før kvaliteten avtar. 

  • Kyllingkjøttdeig: 2 måneder
  • Svinekjøtt med fett, pølser, medisterdeig og innmat: 3 måneder
  • Kylling, kjøttdeig og karbonadedeig: 4 måneder
  • Kalvekjøtt, spekemat og magert svinekjøtt: 6 måneder
  • Storfekjøtt og lammekjøtt: 10-12 måneder
  • Reinsdyrkjøtt: over 12 måneder
  • Kalkun: 1-2 år
  • Fet fisk: 3 måneder
  • Mager fisk: 6 måneder
  • Frukt, bær og grønnsaker: Ett år 
  •  
  • Her står det 4 måneder og kyllingen hadde ligget der i 9 måneder, så tror det var på tide å kaste den 🙂

 

Denne listen er bare svada og vås.

Spekemat holder mer enn 6 måneder selv i romtemperatur og det er ingen grunn til at kylling skal holde 4 måneder og kalkun i 1-2 år. Det er i praksis samme kjøtt. 

Frossen mat blir aldri farlig å spise, såfremt den ikke er tint innimellom som følge av teknisk feil eller lignende. Men frossen mat med høyere fettinnhold harskner i fryseren. Magert kjøtt kan holde lenge, men jeg vil sette en generell grense på 12 mnd som nevnt over før kvaliteten avtar.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...