Jump to content
Sign in to follow this  
Glitter

Psykisk overgrep

Recommended Posts

Glitter

Hei. 

Jeg var i et ni år langt forhold hvor jeg ble psykisk mishandlet. Oppi dette ble jeg også tvunget til sex. Når han mente han ikke fikk nok sex så ble han aggressiv og sint, han truet meg med å gå ut på byen og finne seg andre (noe han også gjorde), han kjeftet meg opp og sa masse stygge ting og han sa at når han han ikke fikk nok sex så bygde testosteronet seg opp i han og da var det min feil at han ble stygg og jævlig mot meg. At det måtte jeg bare finne meg i. 

På grunn av dette hadde jeg i mange år et konstant stress i meg for å passe på at han fikk nok sex (unngikk at han klagde når jeg klarte å opprettholde 3-4 ganger i uken) til tross for at jeg på grunn av all mishandlingen for øvrig hadde mistet lyst til å ha sex med han. Det ble veldig negativt for meg. Samtidig var det jo greit når vi først kom i gang selv om jeg for det første alltid ønsket å være fort ferdig og jeg ble ofte fylt av skam og vonde følelser når det var over. 

Ble alltid lettet når jeg fikk mensen for da fikk jeg en ukes pause. Og samme med når jeg var ferdig med mensen så kom stresset og de vonde følelsene tilbake for da var det 3-4 nye uker med plikter. 

Han brukte aldri fysisk makt mot meg, men svært mye psykisk. Dette var et tema i samlivsterapi, men jeg forstod ikke hvor mye dette skadet meg før jeg kom meg vekk fra han. I 1,5 år var jeg i total sølibat. Så begynte jeg å ruse meg fordi jeg slet sånn ellers i livet. Da ruset jeg vekk all angsten og de ekle følelsene jeg har rundt sex. Nå er jeg rusfri og det er tilbake igjen. 

Jeg klarer ikke tanken på sex. Jeg blir kvalm og jeg føler skam. Jeg tørr ikke tenke på å involvere meg med en mann igjen fordi da vet jeg at jeg må ha sex. Det er svært sjeldent jeg tilfredsstiller meg selv for jeg kjenner på skam og nedverdigelse da. 

På samme tid kjenner jeg på sterk skam rundt å ha disse følelsene. Han holdt meg jo ikke fast. Hvorfor har jeg tanker og følelser som vil være naturlig for et ordentlig overgrepsoffer? 

Har jeg blitt utsatt for overgrep eller har jeg ikke? Jeg trenger å forstå følelsene mine, jeg trenger å gi slipp på skyldfølelsen. Jeg trenger å bearbeide dette hvis jeg noen gang skal få et trygt og godt forhold med en mann igjen. Hvordan bli i stand til å ønske og nyte sex igjen? 

Jeg blir på gråten og kvalm av å skrive alt dette. Er det noen som kan kjenne seg igjen? Som ikke faktisk har blitt fysisk tvunget? 

Føler liksom ikke jeg kan snakke om dette som overgrep fordi det blir å spytte på andre som har blitt holdt fast og fysisk voldtatt. Likevel kjenner jeg igjen mye av tanker og følelser andre overgrepsoffer sitter med... 

Edited by Glitter

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

AnonymBruker

Dette er selvfølgelig overgrep og like alvorlig som å bli tvunget fysisk. Tankene dine er helt normale. Jeg håper du får hjelp. En behandler vil kunne hjelpe deg med å håndtere både skyld og skam.

Anonymkode: 3eb3b...c0d

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...