Jump to content
Sign in to follow this  
AnonymBruker

Regnestykke om Covidsmitte på Island.

Recommended Posts

AnonymBruker

De testet 6000 av den friske delen av befolkningen(ett representativt utvalg) og fikk 56 positive Corona tester.

400+ er registrert smittede som er syke av viruset. Hvis de da har en befolkning på 340000, hvor mange prosent er da bærere av viruset? Blir ikke dette da litt under 1% av den friske delen som da bærer viruset uten å (i alle fall hittil )få sykdom av det. Eller regner jeg helt feil

Anonymkode: 8db84...a16

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

AnonymBruker

Du sikter til denne nrk artikkelen sikkert https://www.nrk.no/norge/island-tester-tusenvis-av-helt-friske-personer-_-na-skal-norge-folge-etter-1.14963157

vitenskapelig er det litt problematisk, men om en tar det for god fisk som et tilfeldig utvalg får du

0.84% (56/6163)  av den friske befolkningen er smittet, i tillegg til de 0.26% (963/364260) av populasjonen som har bekreftet smitte fra før av , totalt 1.1% av Island har da smitten bekreftet eller ubekreftet.

Ved "fri slipp" antar en R0 på 2.4 i fhi brosjyren ihvertfall, da trenger du ca 60% smittet for flokkimmunitet ca. (men hvor mange avhenger av hvor mange en smittet person smitter videre, og dermed kan andelen som trengs bli mye lavere om folk endrer adferd permanent.

Anonymkode: 51480...0d9

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker

Så om 2 uker får du se hvor mange som døde i Island med 1% smittet befolkning, så ganger du med 60 og deler på populasjonen, så får vi "fasiten" for hvor dødelig disse greiene egentlig er (med god helsehjelp). (Nei vi kan ikke bruke antall døde i dag for det tar lang tid å dø med disse greiene)

Anonymkode: 51480...0d9

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker

Takk for input. !

Anonymkode: 8db84...a16

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...