Jump to content
Mumble

Hvordan si til typen at jeg ikke er hypp på å bli med i kompisen hans sitt bryllup

Recommended Posts

Mumble
Posted (edited)

Min samboer og jeg har nettopp flyttet sammen, og har vært kjærester i 2 år. Han er nettopp ferdig utdannet og har flyttet "hjem" igjen etter 5-6 år på en annen kant av landet. 

I studietida møtte han en veldig god kamerat som snart skal gifte seg. Jeg har møtt dette paret 2-3 ganger, og syns de er sånn passe ok. Ikke rykende bra kjemi akkurat, og for å være helt ærlig, går den vordende bruden meg litt på nervene. Samboer er bedt, med date.

Vi har et annet vennepar som også er bedt og som vi/han tenkte å reise med, ellers kjenner vi absolutt ingen andre som kommer. Kjenner at det veier mer enn det bør ift lysten til å dra, men bryllupet blir også 100% alkoholfritt. Samboers plan er å gjøre en tur av det, og først besøke en annen kompis (ca 8t kjøring) og så dra i bryllup, som er ca 5t kjøring derfra igjen. 

Jeg fikk han vekk fra tanken om å kjøre dit heldigvis, da han mer eller mindre gikk ut ifra at vi skulle stappe 4 mennesker inn i min bittelille bil, for å kjøre 13 x 2 timer landet rundt. Dette før jeg i det hele tatt hadde sagt noe om hva jeg tenkte om turen. Har prøvd å tie stille om dette til nå, siden jeg ikke vet hvordan jeg skal si hvor lite lyst jeg har til å være med uten å såre/skuffe ham mer, men nå må vi snart bestille billetter! Han skjønte at jeg ikke ville ta min bil, selv om han ble litt skuffet. Foreløpig plan er tog eller fly, +timesvis på buss og så å få noen til å kjøre oss til/fra byllup...

Kjenner jeg er sykt lite gira på turen, da jeg føler jeg ikke kjenner noen så godt, og egentlig ikke burde ta meg fri pga økonomien vår heller... Kjenner også veldig på at det blir lang vei og mye styr for folk jeg ikke kjenner noe særlig. Samtidig er dette gode venner av samboer, og han vil gjerne ha meg med... Sliter med å finne frem til en måte å uttrykke dette uten å såre.

Noen tips?

Edited by Mumble
Vil være anonym pga paranoid for å bli oppdaget av venner eller typen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

AnonymBruker

Du bare sier det slik det er og slik du har skrevet her :) 

Anonymkode: ac62b...c36

Share this post


Link to post
Share on other sites
kupton

Dette blir du med på. Det hører med når en er et par.

Prøv å snu på det ved at det er din gode venninne som skal gifte seg og ber dere begge.

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker

En liten promille av livet ditt kan du vel ofre for kjæresten din. Han kommer sikkert til å føle på det samme en dag.

Anonymkode: d62a3...e9f

Share this post


Link to post
Share on other sites
laban
På 1.8.2020 den 20.21, Mumble skrev:

Jeg fikk han vekk fra tanken om å kjøre dit heldigvis, da han mer eller mindre gikk ut ifra at vi skulle stappe 4 mennesker inn i min bittelille bil, for å kjøre 13 x 2 timer landet rundt. Dette før jeg i det hele tatt hadde sagt noe om hva jeg tenkte om turen. Har prøvd å tie stille om dette til nå, siden jeg ikke vet hvordan jeg skal si hvor lite lyst jeg har til å være med uten å såre/skuffe ham mer, men nå må vi snart bestille billetter! Han skjønte at jeg ikke ville ta min bil, selv om han ble litt skuffet.

Jeg synes du kan strekke deg et stykke nå, siden du har fått reisemåten over på den varianten du helst ville.

På 1.8.2020 den 20.21, Mumble skrev:

Kjenner jeg er sykt lite gira på turen, da jeg føler jeg ikke kjenner noen så godt, og egentlig ikke burde ta meg fri pga økonomien vår heller...

Regn ut hvor mye din del av turen vil koste (billetter og det du evt. taper på å ta fri - er det fordi du mister helgevakter eller noe sånt?), og så tar du opp én gang på en rolig måte at "hvis du reiser alene og jeg blir hjemme og jobber, sparer vi kr. xxxx som vi kan bruke på ......., kunne det vært en løsning?"  Hvis han er helt negativ til den, lar du det ligge. Det kommer sikkert en anledning da han motvillig "må" være med på noe som du har glede av. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Grendel

Dette er sånt som høres veldig stressende ut, men som egentlig ikke er noe problem når det først skjer. Jeg ville foretrukket en liten bil fremfor tog/fly, buss og skyss blant annet med tanke på korona.

Innlegget er fra 1. august, så det er kanskje over nå uansett.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Kalevaala

Bare bli med.  Skjønner godt at du ikke har lyst, men bryllup er en sånn ting man blir med partneren sin på uansett.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...