Gå til innhold

Like utfall - for hvem hvor og hvem skal bestemme?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Like utfall handler om at om en gruppe utgjør f.eks 50% bør de utgjøre en omtrent like stor andel av forskjellige posisjoner. F.eks om 50% av nordmenn er kvinner bør 50% av stortingspolitikere være kvinner, og det kan sørges for gjennom kvoter eller andre former for positiv sørbehandling.

Men, hva med homofile kvinner, dersom f.eks 4% av kvinner er homofile, så betyr det at 2% av befolkningen er homofile kvinner. Men hva om 4% av stortinget er homofile, og 50% av stortinget er kvinner, men det ikke er noen homofile kvinner på stortinget. Da er homofile kvinner underrepresentert, selv om kvinner i seg selv, og homofile i seg selv, er rettferdig representert. Det er urettferdig, er det ikke det. Hva skal vi gjøre med det, dersom du løser det med å kvotere inn en homofil kvinne, blir homofile og kvinner overrepresentert plutselig. Og det slutter ikke der, du kan lage uendelig med grupper, som overlapper hverandre. Så hvem som avgjør hvilke grupper som skal telle, og i hvilke yrker/posisjoner som skal ha like utfall

Til slutt, om du deler opp folk i tilstrekkelig mange kategorier, ender du opp med at du er den eneste, som er som deg, i hele Norge. Om det f.eks er 5 millioner mennesker her, så fortjener du dermed 1/5'000'000 andel i alle posisjoner i landet. Det blir vanskelig i praksis å sørge for det, med mindre du deler opp alle jobbene i ekstremt små biter og alle rullerer på alle jobber i landet. Da oppnår du endelig rettferdighet, men jeg tror ikke landet blir det eventyret folk ser for seg da du får feil personer på feil plass, som sørger for kollaps og at alle vil lide. Minner om sosialisme egentlig, sosialisme er super rettferdig, det sørger for at alle vil lide og lide like mye. Men er det verdt det, det er spørsmålet.

Hva tenker dere om dette, er like utfall sørget for gjennom positiv særbehandling/affirmative action/kvoter mulig i praksis, og vil det føre til et bra samfunn eller et dårlig ett?

Kjør debatt !

Anonymkode: 19d92...e66

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

laban
AnonymBruker skrev (8 timer siden):

Det er urettferdig, er det ikke det.

Nei, det er ikke urettferdig.

Det er på "interessegruppe"-nivå og gjelder ikke forskjeller som er store nok til at de krever noen slags kvotering i nasjonalforsamlingen.

De som synes det er viktig å få inn noen de vet vil kjempe for en bestemt sak, kan jobbe lokalt med å få dem høyt opp på partienes lister.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

Artikler fra forsiden

×
×
  • Opprett ny...