Gjest Syvert Skrevet 16. april 2003 Del Skrevet 16. april 2003 Ja, jeg skal lage lemmekoteletter i påsken! Ikke gjort det før - ikke smakt det før! Har tenkt til å servere disse med brokkoli og fløtegratinerte poteter og saus. Men - hvordan steker jeg disse kottisene for at de skal bli mest mulig saftige, og likevel gjennomstekte? Ikke noe rosa kjerne her! Med vanlige svinekottiser bruner jeg de i panna før jeg legger de i ildfastform og ettersteker i stekovnen. Kan jeg benytte meg av samme fremgangsmåte med lammekottiser? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/101137-lammekoteletter/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest malun Skrevet 16. april 2003 Del Skrevet 16. april 2003 Selvsagt. Lykke til, lammekottiser er tusen ganger bedre enn grisen! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/101137-lammekoteletter/#findComment-575439 Del på andre sider Flere delingsvalg…
sigga Skrevet 16. april 2003 Del Skrevet 16. april 2003 Klart du kan gjøre det på samme måte som med de andre kotelettene. Bare husk å ikke salte de før de har fått stekeskorpe, da slipper du at saltet trekker fuktigheten ut av kotelettene.. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/101137-lammekoteletter/#findComment-575444 Del på andre sider Flere delingsvalg…
magnus Skrevet 16. april 2003 Del Skrevet 16. april 2003 Klippet ut denne fra et av Andors innlegg for en stund siden: Korleis kan kotelettar bli gourmetmat? Spørsmålet i overskrifta er betimeleg nok, ettersom lite av kjøt i seg sjølv er så smak- og fargelaust som grisekjøt. Men det kjem jo an på kva ein gjer med det! Men her var utgangspunktet eit anna: Ho som har flytta inn her, hadde slumpa til å få tak i 4 endiv'ar, som er ein nokså tøff grønnsak. Nå skulle dei altså testast til sundagsmiddagen igår.. Men så var det spørsmål om kva vi skulle bruke dei som tilbehør til. Valet sto mellom fisk og kjøt, men vi landa på kjøt, og då gav frysaren valet mellom elg og gris. Elg var vi litt lei av etter kvart , så vi landa på gris. Men då kom vi til problemstillnga i overskrifta. Fylgjande framgansgmåte blei valt: Man tager 2 store kotelettar og tinar dei opp. I ein høveleg bolle hiver ein så 1 ss kjøt- og raudvinfond, 1 ss kinesisk østerssaus, 1/2 ts tabascosaus, 3 ss sesamolje, 5 ss soyasaus, ein høveleg skvett appelsinjuice (nok til å blande ut dei sterke sausane). Så hiver ein inn kotelettane, og tømer over nok juice til at dei blir heilt dekte. Desse greiene står så i kjøleskapet minst natta over. Så kjem vi til sjølve tillaginga, og byrjar då med endiven. Vi hadde 4 stk, og det var høveleg til 2 personar. Ein delar endivane i to og legg dei med snittflatene ned i ein høveleg kjele. Så trekkjer ein dei i 3 dl hønsebuljong tilsett safta av 1 liten lime og 2-3 ss fjell- og gardssmør inntil dei er heilt møyre. Dette tek 20-30 minutt. Medan endivane trekkjer tek ein fram kotelettane, turkar av dei, og brunar dei godt i smør. Dinest lagar ein ein saus av det bruna smøret, 4-5-ss seterrjome, 2, 5 dl av marinaden og 1 ss bitter appelsinmarmelade. I denne sausen let ein så kotelettane stå og putre lenge og vel, medan ein passar på å spe med vatn etter behov, slik at sausen han får høveleg konsistens. Når endivane er ferdig trekte legg ein dei over i ei eldfast form, framleis med snittflatene ned. Så strøyer ein over 1/2 dl knust kavring, griljermjøl el.l. og 1/2 dl riven gulost (i vårt tlifelle lagra sveitser) og 2 ss nyriven parmesan. Så hiver ein forma i steikeomnen i 3-4 minutt på 200 grdaer, såpass at osten smeltar og strøet blir gyllent og fint. Inntil dette kan ein godt bruke vanlege kokte, poteter. Men vi tok likevel ein basmatiris som var koka i ein kraftig urtebuljong. Eg tek ikkje for hardt i om eg seier at dette er det beste kotelettmåltidet eg har ete. Men etter ein slik middag bør ein også ha ein høveleg dessert. Til dette fyremålet hadde eg kvelden før lagt ein fersk annanas i bitar i ein lake av 2 dl vatn og 3-4 skeier med mørkebrunt sukker tilsett safta av 1 lime. Etter å ha godgjort set i kjøleskåpet natta over smaka annanasen framifrå saman med piska fløyte. Truleg vil iskrem også gå bra, om ein ikkje har fløyte i huset. Bon apetit! - andor 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/101137-lammekoteletter/#findComment-575463 Del på andre sider Flere delingsvalg…
serendipity Skrevet 16. april 2003 Del Skrevet 16. april 2003 Det går helt fint, bare husk det som Sigga skrev. Men det gjelder jo alt kjøtt. Personlig så syntes jeg ikke broccoli passer SÅ godt til lam. Stekte tomater, squash og auberginer er bedre. Evt. som asparges topper. Tsatziki er supert ved siden av :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/101137-lammekoteletter/#findComment-575503 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Amiga Skrevet 16. april 2003 Del Skrevet 16. april 2003 Klippet ut denne fra et av Andors innlegg for en stund siden: Korleis kan kotelettar bli gourmetmat? Spørsmålet i overskrifta er betimeleg nok, ettersom lite av kjøt i seg sjølv er så smak- og fargelaust som grisekjøt. Men det kjem jo an på kva ein gjer med det! Men her var utgangspunktet eit anna: Ho som har flytta inn her, hadde slumpa til å få tak i 4 endiv'ar, som er ein nokså tøff grønnsak. Nå skulle dei altså testast til sundagsmiddagen igår.. Men så var det spørsmål om kva vi skulle bruke dei som tilbehør til. Valet sto mellom fisk og kjøt, men vi landa på kjøt, og då gav frysaren valet mellom elg og gris. Elg var vi litt lei av etter kvart , så vi landa på gris. Men då kom vi til problemstillnga i overskrifta. Fylgjande framgansgmåte blei valt: Man tager 2 store kotelettar og tinar dei opp. I ein høveleg bolle hiver ein så 1 ss kjøt- og raudvinfond, 1 ss kinesisk østerssaus, 1/2 ts tabascosaus, 3 ss sesamolje, 5 ss soyasaus, ein høveleg skvett appelsinjuice (nok til å blande ut dei sterke sausane). Så hiver ein inn kotelettane, og tømer over nok juice til at dei blir heilt dekte. Desse greiene står så i kjøleskapet minst natta over. Så kjem vi til sjølve tillaginga, og byrjar då med endiven. Vi hadde 4 stk, og det var høveleg til 2 personar. Ein delar endivane i to og legg dei med snittflatene ned i ein høveleg kjele. Så trekkjer ein dei i 3 dl hønsebuljong tilsett safta av 1 liten lime og 2-3 ss fjell- og gardssmør inntil dei er heilt møyre. Dette tek 20-30 minutt. Medan endivane trekkjer tek ein fram kotelettane, turkar av dei, og brunar dei godt i smør. Dinest lagar ein ein saus av det bruna smøret, 4-5-ss seterrjome, 2, 5 dl av marinaden og 1 ss bitter appelsinmarmelade. I denne sausen let ein så kotelettane stå og putre lenge og vel, medan ein passar på å spe med vatn etter behov, slik at sausen han får høveleg konsistens. Når endivane er ferdig trekte legg ein dei over i ei eldfast form, framleis med snittflatene ned. Så strøyer ein over 1/2 dl knust kavring, griljermjøl el.l. og 1/2 dl riven gulost (i vårt tlifelle lagra sveitser) og 2 ss nyriven parmesan. Så hiver ein forma i steikeomnen i 3-4 minutt på 200 grdaer, såpass at osten smeltar og strøet blir gyllent og fint. Inntil dette kan ein godt bruke vanlege kokte, poteter. Men vi tok likevel ein basmatiris som var koka i ein kraftig urtebuljong. Eg tek ikkje for hardt i om eg seier at dette er det beste kotelettmåltidet eg har ete. Men etter ein slik middag bør ein også ha ein høveleg dessert. Til dette fyremålet hadde eg kvelden før lagt ein fersk annanas i bitar i ein lake av 2 dl vatn og 3-4 skeier med mørkebrunt sukker tilsett safta av 1 lime. Etter å ha godgjort set i kjøleskåpet natta over smaka annanasen framifrå saman med piska fløyte. Truleg vil iskrem også gå bra, om ein ikkje har fløyte i huset. Bon apetit! - andor Dette må da være til svinekoteletter? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/101137-lammekoteletter/#findComment-575851 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Amiga Skrevet 16. april 2003 Del Skrevet 16. april 2003 Det går helt fint, bare husk det som Sigga skrev. Men det gjelder jo alt kjøtt. Personlig så syntes jeg ikke broccoli passer SÅ godt til lam. Stekte tomater, squash og auberginer er bedre. Evt. som asparges topper. Tsatziki er supert ved siden av :-) Jeg syns brokkoli passer utmerket til lam. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/101137-lammekoteletter/#findComment-575852 Del på andre sider Flere delingsvalg…
magnus Skrevet 24. april 2003 Del Skrevet 24. april 2003 Dette må da være til svinekoteletter? Det har du nok rett i. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/101137-lammekoteletter/#findComment-582961 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.