Jump to content

Guidelines

Vi i Doktor Online er opptatt av at forumet skal være oppdatert, nyttig og med et interessant innhold. Det er opp til våre brukere å hjelpe oss med å få til dette.

Gå hit for å registrere deg: http://forum.doktoronline.no/

Personopplysninger

Doktor Online sin tjeneste er godkjent som ikke konsesjonspliktig hos Datatilsynet. Doktor Online lagrer ingen personopplysninger utover e-postadresse, og denne har kun admins tilgang til.

Regler

Doktor Online sitt forum modereres løpende.

Vi tillater ikke innlegg/tråder som vi oppfatter som:

- Støtende
- Sjikanerende
- Utleverende

- I strid med norsk lov
- tull/trolling

Eller innlegg som kort og godt strider mot god folkeskikk.

Det er heller ikke lov å diskutere med seg selv, altså å bevisst svare både som bruker og som anonym bruker i samme tråd.

Det er tillatt å diskutere personer som velger å eksponere seg selv gjennom for eksempel sosiale medier, men diskusjonen kan ikke bryte med våre øvrige regler.

Det er ikke lov å reklamere for varer og tjenester, også når disse er gratis. Du kan heller ikke spre affiliatelenker eller lignende. Å lenke til sin private blogg er ok hvis lenken har relevans til tråden.

På vårt forum er det ikke lengre noe tilknyttet helsepersonell. Det er heller ikke tillatt å signere som helsepersonell/yrkestitler innenfor helsesektoren. Dette gjelder sykepleiere, leger, psykologer, farmasøyter eller annet helsepersonell, samt personer som er under utdanning i disse yrkene.

Du kan ikke poste innlegg som inneholder konkrete selvmordstanker, selvmords- og selvskadingsmetoder og innlegg som forherliger spiseforstyrrelse. Slike tråder kan bli stengt, og vi henviser til steder man kan prate med noen som har kompetanse til å håndtere slike situasjoner Vi anbefaler dere som ønsker å diskutere disse temaene å konakte Mental helse på 116 123, eller nettsiden sidetmedord.no. 

Det er heller ikke tillatt å diskutere dosering av medikamenter, dette gjelder også kombinasjoner av medisiner hvor det nevnes dose.

Negativ omtale av barn, og omtale av kjendisers barn ved navn. Barn har et særskilt vern både i norsk lov og i Vær varsom-plakaten. Uavhengig av hvordan andre velger å omtale sine egne eller andres barn, har vi i Egmont Publishing et selvstendig ansvar for hva som publiseres på våre plattformer. På forumet vil omtale av barn bli moderert strengt. Bruk av barns navn er ikke tillatt. Negativ omtale av barns utseende, helse eller generelt barns livsførsel er ikke tillatt. Denne beslutningen er tatt av Egmont Publishing.

Viderebruk 

Doktor Online forbeholder seg retten til å uten forutgående varsel å viderebruke spørsmål og svar og andre innlegg publisert i forumet som utgangspunkt, ide eller del av det redaksjonelle innhold som ellers tilgjengeliggjøres på Doktor Online eller Klikk.no sine nettsider og samarbeidspartnere.

Ansvar

Doktor Online tar ikke noe ansvar eller kan på ingen måte holdes erstatningsansvarlig på noen måte i forhold til ytringer på forumet, innhold i innlegg på forumet, for sletting av innlegg eller annet i forbindelse med driften av dette.

Dersom du ser et innlegg du mener bryter med reglene, tar du kontakt med oss ved å bruke rapporteringsknappen, sende en pm til admin eller forumansvarlig, eller ved å poste et innlegg i rommet "Spørsmål om forumet." 

Man kan ikke regne med å få noe slettet. Vi sletter kun innlegg som bryter med reglene eller som inneholder svært gjenkjenelig innhold. Det er ikke tillatt å misbruke rapporteringsfunksjonen ved å ønske innlegg fjernet fordi man angrer

Firmabrukere

I hovedsak tillater vi ikke kommersielle aktører eller for eksempel studenter å bruke forumet til å rekruttere personer. Dersom man inngår en avtale med Egmont Publishing via forumansvarlig gjør vi visse unntak. En slik bruker skal merkes, slik at de andre i forumet vet at brukeren er en kommersiell aktør. 

Artikler fra forsiden