Gå til innhold

Retningslinjer

Vi i Doktor Online er opptatt av at forumet skal være oppdatert, nyttig og med et interessant innhold. Det er opp til våre brukere å hjelpe oss med å få til dette.

Gå hit for å registrere deg: http://forum.doktoronline.no/


På vårt forum er det ikke lengre noe tilknyttet helsepersonell. Det er heller ikke tillatt å signere som helsepersonell/yrkestitler innenfor helsesektoren. Dette gjelder sykepleiere, leger, psykologer, farmasøyter eller annet helsepersonell, samt personer som er under utdanning i disse yrkene.


Regler

Vi oppfordrer dere til å være høflige, vise god folkeskikk, og opptre som dere ville gjort i diskusjoner ansikt til ansikt.

* Rapportere regelbrudd: Dersom du ser et innlegg du mener bryter med reglene, kan du ta kontakt med oss ved å bruke rapporterings knappen, personlig melding til admin, eller ved å poste et innlegg i  "Spørsmål om forumet"

* Man kan ikke regne med at innlegg eller tråder vil bli slettet av admin dersom man skulle angre posting.

 

Du kan ikke poste innlegg som inneholder:
* Oppfordring til, tilretteleggelse for eller forherligelse av brudd på norsk lov. 

* Brukerdebatt, brukerangrep eller brukerforfølgelse.

* Persondebatt eller personangrep.

* Latterliggjøring. Tråder og innlegg som kun opprettes for å latterliggjøre noen tillates ikke, selv om de ellers ikke kan karakteriseres så sterkt som hets eller krenkelser.

* Identifisering av privatpersoner og annen gjenkjennbar informasjon av utenforstående er ikke tillatt, heller ikke oppfordring til identifisering av personer. Telefonnummer og epost-adresser til diverse offentlige hjelpeorganisasjoner, firma og etater er imidlertid lov.

* Hatefullt innhold mot en folkegruppe, religion, livssyn, legning eller rase. Admin forholder seg til Straffelovens paragraf 185

* Trusler eller oppfordringer til voldshandlinger, eller som forherliger voldsbruk, voldtekt og lignende. Slike tråder blir stengt og kan også bli slettet.

*Konkrete selvmordstanker, selvmords- og selvskadingsmetoder og innlegg som forherliger spiseforstyrrelse. Slike tråder kan bli stengt, og vi henviser til steder man kan prate med noen som har kompetanse til å håndtere slike situasjoner Vi anbefaler dere som ønsker å diskutere disse temaene å kontakte Mental helse på 116 123, eller nettsiden sidetmedord.no. 

*Doseringsråd av medikamenter. Anbefalte dosering som står i felleskatalogen kan nevnes ved lenking til felleskatalogens sider om nevnte medisin. 

* Spam eller tulleinnlegg. Profiler/tråder som er opprettet kun til spam og "tull" kan bli slettet uten varsel.

* Stemmesanking, innsamling av penger eller lignende. Dette gjelder også oppfordring om å stemme i ulike konkurranser. Det er lov å poste en lenke til veldedige innsamlingsaksjoner.

* Reklame og annonsering for varer og tjenester, også når disse er gratis. Du kan heller ikke spre affiliatelenker eller lignende.

* Datainnsamling i jobb- eller studiesammenheng eller verving av intervjuobjekter.

* Tekster, bilder og annet materiale med opphavsrett. Se kopinor.no for mer informasjon. Vi tillater ikke at det deles hele artikler, blogg innlegg eller lignende, verken via tredjepart eller direkte postet i forumet. Når det gjelder bilder er disse omfattet av åndsverkloven, og må lenkes til.

* Spekulasjoner eller ryktespredning. Det er ikke tillatt å spre rykter gjennom vårt forum, eller spekulere rundt årsakssammenhenger man ikke kjenner, når dette vurderes å være til skade for den eller de omtalte partene. 

* Diskriminerende, nedsettende eller hatefullt innhold. Med dette menes det å true eller forhåne noen, eller fremme hat, forfølgelse eller ringeakt overfor en gruppe på grunn av deres hudfarge, kjønn, nasjonale eller etniske opprinnelse, religion eller livssyn, legning, leveform eller orientering, eller nedsatte funksjonsevne. Moderatorene tar utgangspunkt i Straffelovens §185, men på Kvinneguiden tillater vi heller ikke innlegg som inneholder oppfordringer til eller fyrer opp under hat.

* Reklame eller annonsering for varer, tjenester og egne sosiale medier.

* Stemmesanking, innsamling eller utdeling av penger eller lignende.

* Datainnsamling, spørreundersøkelser, verving av intervjuobjekter eller lignende.

* Liberale holdninger til pedofili, eller på noen måte formidling av kontakt til pedofile/ websider med pedofilt innhold.

* Det er ikke lov å diskutere med seg selv, eller utgi seg for å være flere personer i en tråd.

 

Øvrige regler:

Det er ikke lov å diskutere med seg selv, altså å bevisst svare både som bruker og som anonym bruker i samme tråd.

* Innlegg som postet på Doktor Online skal være skrevet på bokmål eller nynorsk så lenge dette er mulig, Hvis norsk ikke er morsmålet kan man skrive på svensk, dansk eller engelsk. Det er ikke tillatt å skrive på dialekt.

* Innlegg som sporer av debatten kan bli slettet. Dette gjelder også trolle anklager som fører til lengre avsporinger.

* Anonym-funksjon: Ved å hake av for "post som anonym" når du skal poste et innlegg, vil brukernavnet ditt bli skjult akkurat i dette innlegget. Ønsker du å være anonym er du selv ansvarlig for å hake av denne boksen. Admin har ikke mulighet til å anonymisere innlegg i etterkant. Dersom innlegget bryter reglene har administrator mulighet til å sjekke hvilket brukernavn som står bak innlegget. Dette benyttes kun ved regelbrudd.

* Vi forbeholder oss retten til å slette/endre innlegg vi vurderer at bryter med reglene, eller som har innhold Doktor Online ikke ønsker å assosieres med. Dersom du ser innlegg du mener bør slettes/redigeres, ta kontakt med oss via personlig melding, bruk ris og ros eller send oss en epost.

* Innleggene dine vil ikke bli slettet om du velger å slette brukeren din. Dersom man ønsker å endre brukernavn eller slette brukeren kan du etterspørre dette på "Spørsmål om forumet" kategorien. Når brukeren slettes, blir innleggene stående som gjeste innlegg der brukernavn står som Gjest_Brukernavn. Vi sletter ikke innlegg i tillegg.

* Grunnet spam og lignende, er det kun lov med én enkelt bruker her inne. Ved inaktivitet over to år kan vi slette brukere uten varsel for å frigjøre brukernavn.


Regler for utestengelse av brukere:
* Brudd på ovennevnte regler kan gi advarsel eller utestengelse i et visst tidsrom, som man vil få beskjed om. Ved gjentatte advarsler kan dette føre til permanent utestengelse.

* Brudd på norsk lov fører til umiddelbar utestengelse, og kan føre til politianmeldelse.

* Brukere som er utestengt fra forumet har ikke lov til å opprette nye brukerkontoer, eller på andre måter forsøke å omgå utestengning.

* Brukernavn og profilbilde som bryter med reglene vil kunne bli slettet uten varsel.

Admin kan velge å gjøre unntak fra regelverket.


 

Viderebruk 

Doktor Online forbeholder seg retten til å uten forutgående varsel å viderebruke spørsmål og svar og andre innlegg publisert i forumet som utgangspunkt, ide eller del av det redaksjonelle innhold som ellers tilgjengeliggjøres på Doktor Online eller Klikk.no sine nettsider og samarbeidspartnere.


 

Ansvar

Doktor Online tar ikke noe ansvar eller kan på ingen måte holdes erstatningsansvarlig på noen måte for ytringer på forumet, innhold i innlegg på forumet, for sletting av innlegg eller annet i forbindelse med driften av dette.

Dersom du ser et innlegg du mener bryter med reglene, tar du kontakt med oss ved å bruke rapporterings knappen, sende en pm til Admin, eller ved å poste et innlegg i rommet "Spørsmål om forumet." 

Man kan ikke regne med å få noe slettet. Vi sletter kun innlegg som bryter med reglene eller som inneholder svært gjenkjennelig innhold. Det er ikke tillatt å misbruke rapporterings funksjonen ved å ønske innlegg fjernet fordi man angrer


 

Firmabrukere

I hovedsak tillater vi ikke kommersielle aktører eller for eksempel studenter å bruke forumet til å rekruttere personer. Dersom man inngår en avtale med Story House Egmont AS via Admin gjør vi visse unntak. En slik bruker skal merkes, slik at de andre i forumet vet at brukeren er en kommersiell aktør. 

 

Lagring av personopplysninger - GDPR
Administrator modererer Doktor Online utfra det til enhver tid gjeldende regelverket. Egmont Publishing har en legitim rett til å lagre data knyttet til brukere av vår plattform for å kunne drive reell moderering av forumet.

Dette innbefatter e-post adressen knyttet til kontoen, IP-adressene kontoen benytter, samt enhet man har logget inn med. Denne informasjonen har kun forumets administratorer tilgang til.

Videre vil admin kunne lagre regelbrudd som er fjernet på forumet og samle dem knyttet til en brukerprofil. Dette gjøres for å kunne utføre eventuelle sanksjoner som påminnelser, advarsler og utestengninger. Les mer om dette her hos Kvinneguiden.

Det er lagt inn en automatisk sletting av følgende:

- Alt lagret innhold bestående av regelbrudd som er fjernet fra forumet (og lagret på bruker) eldre enn tre år slettes permanent. Dette innebærer at vi kun vil lagre regelbrudd som er nyere enn tre år.

- IP-adresser eldre enn 13 måneder slettes permanent.

- Koblingen mellom AnonymBruker og brukeren som skrev innlegget slettes permanent etter ett år.

- I tillegg slettes ulike konto handlinger, som bytte av enhet eller at brukeren har endret visningsnavn etter tre måneder. 

Dersom man ønsker innsyn i de lagrede regelbruddene, kan man kontakte forumansvarlig.

Doktor Online er på https, og har to-faktor-innlogging for administratorer.

Du kan lese mer om Klikk.nos personvernregler her, og besøke Story House Egmonts personvernportal.

×
×
  • Opprett ny...