Arendal Skrevet 26. november 2000 Skrevet 26. november 2000 Hei. Jeg er nå i uke 40, lørdag serverte jeg spekemat til venner og koste meg også med dette selv. Trodde jo at nå som jeg var kommet så langt i svangerskapet var det ingen fare. Men, så leste jeg da at faren for fosterskader av spekemat var størst i siste trimester! Etter dette har jeg vært livredd for at babyen min kan være utsatt for smitte/skade. Er det stor kjangs for det? Hvilke skader er det evnt. snakk om? Vennlig hilsen 0 Siter
Åsa Prebensen, Jordmor Skrevet 27. november 2000 Skrevet 27. november 2000 Det finns en mycket minimal risk för att smittas av toxoplasmose om man äter spekemat. Jag tror inte att det är alla som får symptom vid denna infeksjon. Det är bara om infeksjonen blir förvärrad som den kan ge en liten influensa liknande symptom. Ett blodprov kan visa om du är smittad men chansen är som sagt var mycket, mycket liten. Du kan läsa mera om infeksjonen här på Doktor on line , under tema. Jag tycker inte att du skall oroa dig i onödan. Lycka till vidare! 0 Siter
Gjest Tuttifruttii Skrevet 27. november 2000 Skrevet 27. november 2000 Hei på deg! Har hatt akkurat samme engstelsen som deg. Man engster seg jo altfor mye, men jeg skjønner at du vil være på den sikre siden. Derfor: Ta en blodprøve til legen to-tre uker etter du spiste spekematen, og du får svar på om du har fått i deg Toxoplasma eller ikke! Da slipper du å tenke så mye på det.. Hilsen Tuttifrutti 0 Siter
Atene Skrevet 27. november 2000 Skrevet 27. november 2000 Jeg snakket med en i statens næringsmiddeltilsyn om dette, og han sa at norsk spekemat er helt trygg med hensyn til toksoplasmose. Italienske spekepølser derimot, skulle man være forsiktig med. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.