isbe Skrevet 6. juli 2003 Del Skrevet 6. juli 2003 Tenker å røre jordbær men er ikke intr i et tonn med sukker i de. Er det mulig å ha frysepulver og dia.sukker istedet? Noen som vet hvordan det oppfører seg i fryseren? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/111722-jordb%C3%A6r-kan-de-r%C3%B8res-og-fryses-med-diasukker/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anki Skrevet 6. juli 2003 Del Skrevet 6. juli 2003 Vi har ofte lagd rørte jordbær i stedet for jordbærsyltetøy, for jeg syns jordbærsyltetøy som regel blir altfor sterkt av alt sukkeret. Så da har vi vel bare brukt jordbær og sukker og rørt det sammen i kjele uten å koke det, og så fryst det ned. Da blir det ikke så holdbart så lenge når man tar det opp fra fryseren, men det blir langt bedre syns jeg. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/111722-jordb%C3%A6r-kan-de-r%C3%B8res-og-fryses-med-diasukker/#findComment-663981 Del på andre sider Flere delingsvalg…
isbe Skrevet 6. juli 2003 Forfatter Del Skrevet 6. juli 2003 Vi har ofte lagd rørte jordbær i stedet for jordbærsyltetøy, for jeg syns jordbærsyltetøy som regel blir altfor sterkt av alt sukkeret. Så da har vi vel bare brukt jordbær og sukker og rørt det sammen i kjele uten å koke det, og så fryst det ned. Da blir det ikke så holdbart så lenge når man tar det opp fra fryseren, men det blir langt bedre syns jeg. Men har du prøvd med sånt søtningssoff (Natrena, Canderel e.l.) for diabetikere i stedet for sukker? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/111722-jordb%C3%A6r-kan-de-r%C3%B8res-og-fryses-med-diasukker/#findComment-663983 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anki Skrevet 6. juli 2003 Del Skrevet 6. juli 2003 Men har du prøvd med sånt søtningssoff (Natrena, Canderel e.l.) for diabetikere i stedet for sukker? Nei, det har jeg ikke dessverre. Men vil nå tro at det funker like bra 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/111722-jordb%C3%A6r-kan-de-r%C3%B8res-og-fryses-med-diasukker/#findComment-663984 Del på andre sider Flere delingsvalg…
isbe Skrevet 6. juli 2003 Forfatter Del Skrevet 6. juli 2003 Nei, det har jeg ikke dessverre. Men vil nå tro at det funker like bra Bruker du noe frysepulver? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/111722-jordb%C3%A6r-kan-de-r%C3%B8res-og-fryses-med-diasukker/#findComment-663986 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anki Skrevet 6. juli 2003 Del Skrevet 6. juli 2003 Bruker du noe frysepulver? Måtte ringe mora mi nå for sikkerhets skyld for å høre etter. Vi har visst ikke pleid å bruke frysepulver, men da blir de rørte jordbærene tynnere enn om man bruker frysepulver da. Pluss at holdbarheten ikke blir så lang. Også rører vi de uten å ha de på varme Det skal visst gå helt fint å lage rørte jordbær med søtningsstoff også Nå vet jeg hva jeg skal lage en dag, rørte jordbær er jo sinnssykt godt da *nam* 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/111722-jordb%C3%A6r-kan-de-r%C3%B8res-og-fryses-med-diasukker/#findComment-664000 Del på andre sider Flere delingsvalg…
fresja Skrevet 6. juli 2003 Del Skrevet 6. juli 2003 Jeg har frosset jordbær uten sukker/søtstoff, og det går bra. Du kan blande noe i når du tiner bærene. Har også frosset de med suketter, og det gikk også bra. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/111722-jordb%C3%A6r-kan-de-r%C3%B8res-og-fryses-med-diasukker/#findComment-664051 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sør Skrevet 6. juli 2003 Del Skrevet 6. juli 2003 Hei, Jeg tør påstå at "dia. sukker" (= fruktose) gjør samme nytte. Beklageligvis inneholder det like mye sukker som vanlig sukker. Hva med å fryse de ned uten sukker? Jeg minnes at det er godt mulig. Evt. bruke kunstige søtstoffer. Med vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/111722-jordb%C3%A6r-kan-de-r%C3%B8res-og-fryses-med-diasukker/#findComment-664134 Del på andre sider Flere delingsvalg…
isbe Skrevet 6. juli 2003 Forfatter Del Skrevet 6. juli 2003 Hei, Jeg tør påstå at "dia. sukker" (= fruktose) gjør samme nytte. Beklageligvis inneholder det like mye sukker som vanlig sukker. Hva med å fryse de ned uten sukker? Jeg minnes at det er godt mulig. Evt. bruke kunstige søtstoffer. Med vennlig hilsen Tenkte på kunstige søtningsstoffer - kom bare ikke på hva det het (!) - f.eks. Natrena eller Canderel 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/111722-jordb%C3%A6r-kan-de-r%C3%B8res-og-fryses-med-diasukker/#findComment-664137 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sør Skrevet 6. juli 2003 Del Skrevet 6. juli 2003 Tenkte på kunstige søtningsstoffer - kom bare ikke på hva det het (!) - f.eks. Natrena eller Canderel Hei, Bemerk at noen kunstige søtstoffer (jeg husker ikke hvilke) er like ille som sukker for diabetikere. Acesulfam K og aspartam er OK for diabetikere. Med vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/111722-jordb%C3%A6r-kan-de-r%C3%B8res-og-fryses-med-diasukker/#findComment-664140 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gemini Skrevet 6. juli 2003 Del Skrevet 6. juli 2003 Jeg har Canderel kunstig søtstoff (lixom-sukker-konsistens) her, og Natreen flytende kunstig søtstoff her. På Canderel står det bl.a. at det tåler frysing (og varme opptil 120°C, men det er jo ikke aktuelt ved røring av bær). På Natreen står det bl.a. at den er ideel til koking, baking og frysing. Så - det bør funke greit! :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/111722-jordb%C3%A6r-kan-de-r%C3%B8res-og-fryses-med-diasukker/#findComment-664177 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sør Skrevet 6. juli 2003 Del Skrevet 6. juli 2003 Jeg har Canderel kunstig søtstoff (lixom-sukker-konsistens) her, og Natreen flytende kunstig søtstoff her. På Canderel står det bl.a. at det tåler frysing (og varme opptil 120°C, men det er jo ikke aktuelt ved røring av bær). På Natreen står det bl.a. at den er ideel til koking, baking og frysing. Så - det bør funke greit! :-) Hei, Men hva er de aktive søtstoffene i disse? Med vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/111722-jordb%C3%A6r-kan-de-r%C3%B8res-og-fryses-med-diasukker/#findComment-664179 Del på andre sider Flere delingsvalg…
isbe Skrevet 6. juli 2003 Forfatter Del Skrevet 6. juli 2003 Jeg har Canderel kunstig søtstoff (lixom-sukker-konsistens) her, og Natreen flytende kunstig søtstoff her. På Canderel står det bl.a. at det tåler frysing (og varme opptil 120°C, men det er jo ikke aktuelt ved røring av bær). På Natreen står det bl.a. at den er ideel til koking, baking og frysing. Så - det bør funke greit! :-) Flott - skal prøve det i morgen da! .. dersom de har jordbær da... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/111722-jordb%C3%A6r-kan-de-r%C3%B8res-og-fryses-med-diasukker/#findComment-664184 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gemini Skrevet 6. juli 2003 Del Skrevet 6. juli 2003 Hei, Men hva er de aktive søtstoffene i disse? Med vennlig hilsen Hvorfor så interessert i dette? Isbe skrev da vitterlig at hun ville bruke kunstig søtstoff for å slippe store mengder sukker (og jeg antar da kalorier, eller bare unødig mye sukker). Ikke pga diabetes. Men - Canderel inneholder stoffene Matodextrin og Aspartam. Natren inneholder cyclamat og sakkarin mm (men de to stoffene er søtstoffene da). 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/111722-jordb%C3%A6r-kan-de-r%C3%B8res-og-fryses-med-diasukker/#findComment-664187 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jorunn Skrevet 6. juli 2003 Del Skrevet 6. juli 2003 Jeg synes personlig det er best å fryse jordbærene hele i korger, for så å ta opp ønsket mengde jordbær og røre de rett før bruk. Skal en fryse rørte jordbær, er min erfaring at det er aller best å bruke vanlig sukker. Bare reduser på mengden sukker. Jeg synes kunstige søtningsstoffer blir ødelagt under frysing og det blir dannet en ekkel bismak på syltetøyet. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/111722-jordb%C3%A6r-kan-de-r%C3%B8res-og-fryses-med-diasukker/#findComment-664258 Del på andre sider Flere delingsvalg…
soleil Skrevet 6. juli 2003 Del Skrevet 6. juli 2003 Hei, Bemerk at noen kunstige søtstoffer (jeg husker ikke hvilke) er like ille som sukker for diabetikere. Acesulfam K og aspartam er OK for diabetikere. Med vennlig hilsen Sorbitol du tenker på? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/111722-jordb%C3%A6r-kan-de-r%C3%B8res-og-fryses-med-diasukker/#findComment-664271 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sør Skrevet 6. juli 2003 Del Skrevet 6. juli 2003 Sorbitol du tenker på? Hei, Jeg er ikke ekspert på emnet, men jeg mener å huske at det var en av dem som de som er diabetikere burde unngå. Med vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/111722-jordb%C3%A6r-kan-de-r%C3%B8res-og-fryses-med-diasukker/#findComment-664274 Del på andre sider Flere delingsvalg…
isbe Skrevet 6. juli 2003 Forfatter Del Skrevet 6. juli 2003 Jeg synes personlig det er best å fryse jordbærene hele i korger, for så å ta opp ønsket mengde jordbær og røre de rett før bruk. Skal en fryse rørte jordbær, er min erfaring at det er aller best å bruke vanlig sukker. Bare reduser på mengden sukker. Jeg synes kunstige søtningsstoffer blir ødelagt under frysing og det blir dannet en ekkel bismak på syltetøyet. Har du prøve selv? Dette med frysing og søtningsmiddel altså? Isåfall er det DET jeg er ute etter - dersom det blir en bismak er jo det helt UAKTUELT - fordi jeg liker rørte bær! Fryser du da med eller uten frysepulver? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/111722-jordb%C3%A6r-kan-de-r%C3%B8res-og-fryses-med-diasukker/#findComment-664280 Del på andre sider Flere delingsvalg…
rufsetufsa Skrevet 6. juli 2003 Del Skrevet 6. juli 2003 Min mor pleide å fryse dem rørt med frysepulver. Knallgodt! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/111722-jordb%C3%A6r-kan-de-r%C3%B8res-og-fryses-med-diasukker/#findComment-664282 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jorunn Skrevet 6. juli 2003 Del Skrevet 6. juli 2003 Har du prøve selv? Dette med frysing og søtningsmiddel altså? Isåfall er det DET jeg er ute etter - dersom det blir en bismak er jo det helt UAKTUELT - fordi jeg liker rørte bær! Fryser du da med eller uten frysepulver? Fryser alle rørte syltetøyer uten frysepulver. Foretrekker å tilsette minst mulig til bærene. Multer, blåbær og tyttebær rører jeg med sukker før jeg fryser de ned. Jordbær, bringebær og bjørnebær fryser jeg hele og rører syltetøy når jeg skal bruke de. Gjør du det på denne måten går det fint å tilsette kunstig søtningsstoff. Det virker bare som om det kunstige søtningsstoffet ikke tåler frysing. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/111722-jordb%C3%A6r-kan-de-r%C3%B8res-og-fryses-med-diasukker/#findComment-664460 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.