Gjest HLA Skrevet 17. desember 2003 Skrevet 17. desember 2003 Jeg lagde pinnekjøtt i romjulen i fjor men det ble så veldig tørt. Noen som kan jeg meg "oppskriften"? 0 Siter
tiliti Skrevet 18. desember 2003 Skrevet 18. desember 2003 Vann ut over natta, bytt ev. vann en gang. Legg på bjørkepinner eller damprist, hell på vann. Vannet skal ikke berøre kjøttet, og det skal aldri koke tørt. Damp ca 2 - 2,5t, til kjøttet løsner lett fra bena. Ev. brun 1-2 minutter på hver side rett under grillen i ovnen like før servering. 0 Siter
CarpeDiem Skrevet 18. desember 2003 Skrevet 18. desember 2003 Jeg har laget pinnekjøtt etter mange oppskrifter, men dette er den beste metoden. Vann ut pinnekjøttet natten over. Legg det i langpanne og dekk godt med folie. Sett termostaten på 100 grader og la det stå 8-10 timer.Du trenger ikke å tilsette vann. Pinnekjøttet blir perfekt og du slipper å passe på gryta i timesvis. 0 Siter
Gjest prust Skrevet 18. desember 2003 Skrevet 18. desember 2003 Jeg gjør følgende: Ta kjøttet opp av frysen om morgenen dagen før. La det tine til kvelden i romtemperatur. Legg det i vann over natta, skift vann om morgenen, og la det ligge et par timer til. Ha stor gryte med bjørkepinner (uten bark) eller vanlig stålrist, og fyll på vann bare opp til rista. Kok opp vannet, og legg kjøttet i. La det småputre i 2-3 timer. Pass på at det ikke koker tørt!!!! La aldri vannet gå så høyt opp i gryta at kjøttet blir liggende i vann. Serveres med poteter, kålrabistappe og rødkål. NAM! 0 Siter
Gjest brusa Skrevet 18. desember 2003 Skrevet 18. desember 2003 Jeg har laget pinnekjøtt etter mange oppskrifter, men dette er den beste metoden. Vann ut pinnekjøttet natten over. Legg det i langpanne og dekk godt med folie. Sett termostaten på 100 grader og la det stå 8-10 timer.Du trenger ikke å tilsette vann. Pinnekjøttet blir perfekt og du slipper å passe på gryta i timesvis. Mener du det???????? Pinnekjøtt skal da dampes ! Men man kan gjerne ha det i ovnen noen minutter etter det er dampet for å få en sprø overflate. 0 Siter
TrineE Skrevet 18. desember 2003 Skrevet 18. desember 2003 Hei! Jeg bruker å dampe kjøttet leeenge, gjerne 4-5 timer. Synes det blir så mørt og godt når det får lang tid på seg. Også lukter det så nydelig i huset lengre ) 0 Siter
CarpeDiem Skrevet 18. desember 2003 Skrevet 18. desember 2003 Mener du det???????? Pinnekjøtt skal da dampes ! Men man kan gjerne ha det i ovnen noen minutter etter det er dampet for å få en sprø overflate. iiik ?? Når pinnekjøttet tilbredes slik jeg beskriver dampes det langsomt i fuktigheten fra utvanningsvannet og fuktigheten i kjøttet. Tro meg, jeg har prøvet alle metoder og 10 timer i 100 grader er alle andre metoder overlegen. 0 Siter
Gjest brusa Skrevet 18. desember 2003 Skrevet 18. desember 2003 iiik ?? Når pinnekjøttet tilbredes slik jeg beskriver dampes det langsomt i fuktigheten fra utvanningsvannet og fuktigheten i kjøttet. Tro meg, jeg har prøvet alle metoder og 10 timer i 100 grader er alle andre metoder overlegen. Tror deg når du sier det...men deter jo utrolig viktig at ikke dampen forsvinner da, så man må jo passe godt på å "lokke inn" skikkelig...men sånn sett er det vel ikke noe særlig forskjell på denne måten og det å dampe på rist / bjørkepinner..annet enn at fettet renner mer av i panne ?? Hmm...dette må testes, men ikke på julaften ) 0 Siter
Tornerose Skrevet 18. desember 2003 Skrevet 18. desember 2003 Hei! Jeg bruker å dampe kjøttet leeenge, gjerne 4-5 timer. Synes det blir så mørt og godt når det får lang tid på seg. Også lukter det så nydelig i huset lengre ) Lukter nydelig? Pinnekjøtt-lukt er rett og slett kvalmende. 0 Siter
Ulv I Faarikaal Skrevet 18. desember 2003 Skrevet 18. desember 2003 Jeg har laget pinnekjøtt etter mange oppskrifter, men dette er den beste metoden. Vann ut pinnekjøttet natten over. Legg det i langpanne og dekk godt med folie. Sett termostaten på 100 grader og la det stå 8-10 timer.Du trenger ikke å tilsette vann. Pinnekjøttet blir perfekt og du slipper å passe på gryta i timesvis. Helligbrøde! Neida, damp er damp og 100 grader er 100 grader. Eller hvis du damper på gamlemåten: hell en halv bayer over som koker med den siste timen. Fettet lager du hvit peppersaus av til slutt. Det smaker skikkelig sau, men det er godt. Den feite krafta på kald tallerken er skikkelig guffent, det blir smør. 0 Siter
Gjest brusa Skrevet 18. desember 2003 Skrevet 18. desember 2003 Lukter nydelig? Pinnekjøtt-lukt er rett og slett kvalmende. Smak og behag vettu ) For meg er pinnekjøtt 6 appelsiner jul...for 100 000 andre er det duften av nystekt grandiosa.. ) 0 Siter
TrineE Skrevet 19. desember 2003 Skrevet 19. desember 2003 Lukter nydelig? Pinnekjøtt-lukt er rett og slett kvalmende. kvalmende!!!!! nei,kjære deg- det lukter jul )) Deeeeilig!!!Gleder meg til jul... 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.