Gå til innhold

Pinnekjøtt


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Vann ut over natta, bytt ev. vann en gang.

Legg på bjørkepinner eller damprist, hell på vann. Vannet skal ikke berøre kjøttet, og det skal aldri koke tørt.

Damp ca 2 - 2,5t, til kjøttet løsner lett fra bena.

Ev. brun 1-2 minutter på hver side rett under grillen i ovnen like før servering.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/130193-pinnekj%C3%B8tt/#findComment-796206
Del på andre sider

Jeg har laget pinnekjøtt etter mange oppskrifter, men dette er den beste metoden.

Vann ut pinnekjøttet natten over. Legg det i langpanne og dekk godt med folie. Sett termostaten på 100 grader og la det stå 8-10 timer.Du trenger ikke å tilsette vann. Pinnekjøttet blir perfekt og du slipper å passe på gryta i timesvis.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/130193-pinnekj%C3%B8tt/#findComment-796313
Del på andre sider

Jeg gjør følgende:

Ta kjøttet opp av frysen om morgenen dagen før. La det tine til kvelden i romtemperatur. Legg det i vann over natta, skift vann om morgenen, og la det ligge et par timer til.

Ha stor gryte med bjørkepinner (uten bark) eller vanlig stålrist, og fyll på vann bare opp til rista. Kok opp vannet, og legg kjøttet i. La det småputre i 2-3 timer. Pass på at det ikke koker tørt!!!! La aldri vannet gå så høyt opp i gryta at kjøttet blir liggende i vann.

Serveres med poteter, kålrabistappe og rødkål. NAM!

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/130193-pinnekj%C3%B8tt/#findComment-796342
Del på andre sider

Jeg har laget pinnekjøtt etter mange oppskrifter, men dette er den beste metoden.

Vann ut pinnekjøttet natten over. Legg det i langpanne og dekk godt med folie. Sett termostaten på 100 grader og la det stå 8-10 timer.Du trenger ikke å tilsette vann. Pinnekjøttet blir perfekt og du slipper å passe på gryta i timesvis.

Mener du det????????

Pinnekjøtt skal da dampes !

Men man kan gjerne ha det i ovnen noen minutter etter det er dampet for å få en sprø overflate.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/130193-pinnekj%C3%B8tt/#findComment-796344
Del på andre sider

Annonse

Mener du det????????

Pinnekjøtt skal da dampes !

Men man kan gjerne ha det i ovnen noen minutter etter det er dampet for å få en sprø overflate.

iiik ??

Når pinnekjøttet tilbredes slik jeg beskriver dampes det langsomt i fuktigheten fra utvanningsvannet og fuktigheten i kjøttet.

Tro meg, jeg har prøvet alle metoder og 10 timer i 100 grader er alle andre metoder overlegen.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/130193-pinnekj%C3%B8tt/#findComment-796519
Del på andre sider

iiik ??

Når pinnekjøttet tilbredes slik jeg beskriver dampes det langsomt i fuktigheten fra utvanningsvannet og fuktigheten i kjøttet.

Tro meg, jeg har prøvet alle metoder og 10 timer i 100 grader er alle andre metoder overlegen.

Tror deg når du sier det...men deter jo utrolig viktig at ikke dampen forsvinner da, så man må jo passe godt på å "lokke inn" skikkelig...men sånn sett er det vel ikke noe særlig forskjell på denne måten og det å dampe på rist / bjørkepinner..annet enn at fettet renner mer av i panne ??

Hmm...dette må testes, men ikke på julaften :o)

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/130193-pinnekj%C3%B8tt/#findComment-796569
Del på andre sider

Ulv I Faarikaal

Jeg har laget pinnekjøtt etter mange oppskrifter, men dette er den beste metoden.

Vann ut pinnekjøttet natten over. Legg det i langpanne og dekk godt med folie. Sett termostaten på 100 grader og la det stå 8-10 timer.Du trenger ikke å tilsette vann. Pinnekjøttet blir perfekt og du slipper å passe på gryta i timesvis.

Helligbrøde!

Neida, damp er damp og 100 grader er 100 grader.

Eller hvis du damper på gamlemåten: hell en halv bayer over som koker med den siste timen.

Fettet lager du hvit peppersaus av til slutt. Det smaker skikkelig sau, men det er godt.

Den feite krafta på kald tallerken er skikkelig guffent, det blir smør.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/130193-pinnekj%C3%B8tt/#findComment-796799
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...