fabriana Skrevet 8. januar 2004 Del Skrevet 8. januar 2004 Heisann, jeg synes det er veldig godt med aioli når jeg får det "hjemmelaget" på restaurant. Liker ikke den man får kjøpt på butikken. Jeg har prøvd å lage det hjemme, men jeg får det ikke til. Det går bra så lenge jeg bare har halvparten av oljen i, men det blir bare suppe til slutt. Trodde det største problemet var at det kunne skille seg, men det går greit. Har dere noen tips? Hilsen 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/131956-tips-for-%C3%A5-lage-aioli/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vincent Skrevet 8. januar 2004 Del Skrevet 8. januar 2004 Visp sammen eggeplommer og hvitløk. Spe forsiktig med olje og smak til med salt, pepper og litt presset sitronsaft. Til 3 plommer tar du 3 fedd hvitløk om inntil en halv liter olje. Du trenger selvsagt ikke å tilsette all oljen - du sper med oljen til du synes den er "passe". 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/131956-tips-for-%C3%A5-lage-aioli/#findComment-810428 Del på andre sider Flere delingsvalg…
fabriana Skrevet 8. januar 2004 Forfatter Del Skrevet 8. januar 2004 Visp sammen eggeplommer og hvitløk. Spe forsiktig med olje og smak til med salt, pepper og litt presset sitronsaft. Til 3 plommer tar du 3 fedd hvitløk om inntil en halv liter olje. Du trenger selvsagt ikke å tilsette all oljen - du sper med oljen til du synes den er "passe". Hei, oppskriften jeg prøvde med hadde 2 eggeplommer og 5 dl olje. Synes det er rart at jeg bare skulle bruke halvparten av oljen. Og så visste jeg jo ikke helt når det var passe :-) Hva bruker du når du lager aioli, stavmikser eller noe annet? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/131956-tips-for-%C3%A5-lage-aioli/#findComment-810448 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tornerose Skrevet 8. januar 2004 Del Skrevet 8. januar 2004 Hei, oppskriften jeg prøvde med hadde 2 eggeplommer og 5 dl olje. Synes det er rart at jeg bare skulle bruke halvparten av oljen. Og så visste jeg jo ikke helt når det var passe :-) Hva bruker du når du lager aioli, stavmikser eller noe annet? En elektrisk håndmikser er best. Visper du for hånd blir du fort sliten, bruker du hurtigmikser eller food processor synes jeg aïolien har en tendens til å bli veldig tynn. Og ikke alle stavmiksere tåler å vispe så lenge som trengs for å lage aïoli/majones. Jeg vil bare også si at jeg synes en blanding (omtrent 50/50, men jeg måler aldri) av god olivenolje og en nøytral olje er best. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/131956-tips-for-%C3%A5-lage-aioli/#findComment-810455 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vincent Skrevet 8. januar 2004 Del Skrevet 8. januar 2004 Hei, oppskriften jeg prøvde med hadde 2 eggeplommer og 5 dl olje. Synes det er rart at jeg bare skulle bruke halvparten av oljen. Og så visste jeg jo ikke helt når det var passe :-) Hva bruker du når du lager aioli, stavmikser eller noe annet? Som Tornerose skriver: Håndmixer. Selvsagt veit du at egg og olje bør være romtemperert... (Stavmixer er stort sett ubrukelig - til det alle meste) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/131956-tips-for-%C3%A5-lage-aioli/#findComment-810525 Del på andre sider Flere delingsvalg…
fabriana Skrevet 8. januar 2004 Forfatter Del Skrevet 8. januar 2004 Som Tornerose skriver: Håndmixer. Selvsagt veit du at egg og olje bør være romtemperert... (Stavmixer er stort sett ubrukelig - til det alle meste) Hei igjen, takk for tipsene. Jeg brukte faktisk håndmikser og ingrediensene var romtempererte :-) Jeg skal prøve igjen, og heller slutte med oljen før det skjærer seg. Men jeg vet jo ikke når det skjærer seg, og da er det vel for sent? Har du mikseren på full guffe, eller? Har det noe å si? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/131956-tips-for-%C3%A5-lage-aioli/#findComment-810541 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tornerose Skrevet 8. januar 2004 Del Skrevet 8. januar 2004 Som Tornerose skriver: Håndmixer. Selvsagt veit du at egg og olje bør være romtemperert... (Stavmixer er stort sett ubrukelig - til det alle meste) Akkurat det med romtemperert tviler jeg sterkt på at er så viktig. Jeg har laget aïoli og majones millioner av ganger, eggene er alltid rett fra kjøleskapet mens oljen har romtemperatur og jeg kan ikke huske sist gang den skilte seg. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/131956-tips-for-%C3%A5-lage-aioli/#findComment-810554 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tornerose Skrevet 8. januar 2004 Del Skrevet 8. januar 2004 Hei igjen, takk for tipsene. Jeg brukte faktisk håndmikser og ingrediensene var romtempererte :-) Jeg skal prøve igjen, og heller slutte med oljen før det skjærer seg. Men jeg vet jo ikke når det skjærer seg, og da er det vel for sent? Har du mikseren på full guffe, eller? Har det noe å si? Når du ser at den skiller seg så har du i litt sitronsaft med en gang, da går det gjerne bra. Hvis ikke knekker du en eggeplomme i en ny bolle, visper inn den "ødelagte" aïolien, skje for skje, og fortsetter så med oljen. Når det gjelder hastigheten tror jeg ikke det er så viktig, det vil nok bli for tungt for den laveste hastigheten, jeg synes den andre er best, mens den tredje er litt for rask 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/131956-tips-for-%C3%A5-lage-aioli/#findComment-810558 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vincent Skrevet 8. januar 2004 Del Skrevet 8. januar 2004 Hei igjen, takk for tipsene. Jeg brukte faktisk håndmikser og ingrediensene var romtempererte :-) Jeg skal prøve igjen, og heller slutte med oljen før det skjærer seg. Men jeg vet jo ikke når det skjærer seg, og da er det vel for sent? Har du mikseren på full guffe, eller? Har det noe å si? Jeg tar eggeplommene i mixebollen, og visper denne noen sekunder for seg. Så tilsetter jeg olje, noen dråper om gangen og øker på litt etter litt. Jeg bruker lav hastighet. Når jeg har hatt i litt under halvparten av oljen tilsetter jeg et par spiseskjeer med sitronsaft og rør inn til majonesen blir glatt. Så har i litt mer olje - tynn-tynn stråle. Når majonesen tykner må du være forsiktig. Jeg pleier å stoppe når den virker som kjøpe-majones. Skulle den spekke (skille seg) er det bare å starte på nytt. Du får den aldri sammen igjen... Etterpå krydrer jeg opp med salt/pepper/hvitløk. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/131956-tips-for-%C3%A5-lage-aioli/#findComment-810573 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vincent Skrevet 8. januar 2004 Del Skrevet 8. januar 2004 Akkurat det med romtemperert tviler jeg sterkt på at er så viktig. Jeg har laget aïoli og majones millioner av ganger, eggene er alltid rett fra kjøleskapet mens oljen har romtemperatur og jeg kan ikke huske sist gang den skilte seg. Viktig og viktig... Den har lettere for å sprekke om det er stor temperatur-forskjell. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/131956-tips-for-%C3%A5-lage-aioli/#findComment-810576 Del på andre sider Flere delingsvalg…
fabriana Skrevet 8. januar 2004 Forfatter Del Skrevet 8. januar 2004 Det blir nok ikke lenge til jeg prøver igjen... Hilsen 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/131956-tips-for-%C3%A5-lage-aioli/#findComment-810581 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest ukjent ord/rett... Skrevet 8. januar 2004 Del Skrevet 8. januar 2004 Hva er nå det? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/131956-tips-for-%C3%A5-lage-aioli/#findComment-811082 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tornerose Skrevet 8. januar 2004 Del Skrevet 8. januar 2004 Hva er nå det? Majones med hvitløk. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/131956-tips-for-%C3%A5-lage-aioli/#findComment-811084 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest spennende å prøve noe nytt Skrevet 8. januar 2004 Del Skrevet 8. januar 2004 Majones med hvitløk. Høres godt ut! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/131956-tips-for-%C3%A5-lage-aioli/#findComment-811087 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tornerose Skrevet 8. januar 2004 Del Skrevet 8. januar 2004 Høres godt ut! Ja, det er kjempegodt, men må være hjemmelaget da. Tar ikke mer enn noen minutter, så det er vel verdt å prøve. :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/131956-tips-for-%C3%A5-lage-aioli/#findComment-811098 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest takk for tips Skrevet 8. januar 2004 Del Skrevet 8. januar 2004 Ja, det er kjempegodt, men må være hjemmelaget da. Tar ikke mer enn noen minutter, så det er vel verdt å prøve. :-) Skal se lenger ned i tråden etter oppskriften da. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/131956-tips-for-%C3%A5-lage-aioli/#findComment-811274 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.