fabriana Skrevet 8. januar 2004 Skrevet 8. januar 2004 Heisann, jeg synes det er veldig godt med aioli når jeg får det "hjemmelaget" på restaurant. Liker ikke den man får kjøpt på butikken. Jeg har prøvd å lage det hjemme, men jeg får det ikke til. Det går bra så lenge jeg bare har halvparten av oljen i, men det blir bare suppe til slutt. Trodde det største problemet var at det kunne skille seg, men det går greit. Har dere noen tips? Hilsen 0 Siter
Vincent Skrevet 8. januar 2004 Skrevet 8. januar 2004 Visp sammen eggeplommer og hvitløk. Spe forsiktig med olje og smak til med salt, pepper og litt presset sitronsaft. Til 3 plommer tar du 3 fedd hvitløk om inntil en halv liter olje. Du trenger selvsagt ikke å tilsette all oljen - du sper med oljen til du synes den er "passe". 0 Siter
fabriana Skrevet 8. januar 2004 Forfatter Skrevet 8. januar 2004 Vincent skrev (På 8.1.2004 den 10.59): Visp sammen eggeplommer og hvitløk. Spe forsiktig med olje og smak til med salt, pepper og litt presset sitronsaft. Til 3 plommer tar du 3 fedd hvitløk om inntil en halv liter olje. Du trenger selvsagt ikke å tilsette all oljen - du sper med oljen til du synes den er "passe". Hei, oppskriften jeg prøvde med hadde 2 eggeplommer og 5 dl olje. Synes det er rart at jeg bare skulle bruke halvparten av oljen. Og så visste jeg jo ikke helt når det var passe :-) Hva bruker du når du lager aioli, stavmikser eller noe annet? 0 Siter
Tornerose Skrevet 8. januar 2004 Skrevet 8. januar 2004 fabriana skrev (På 8.1.2004 den 11.11): Hei, oppskriften jeg prøvde med hadde 2 eggeplommer og 5 dl olje. Synes det er rart at jeg bare skulle bruke halvparten av oljen. Og så visste jeg jo ikke helt når det var passe :-) Hva bruker du når du lager aioli, stavmikser eller noe annet? En elektrisk håndmikser er best. Visper du for hånd blir du fort sliten, bruker du hurtigmikser eller food processor synes jeg aïolien har en tendens til å bli veldig tynn. Og ikke alle stavmiksere tåler å vispe så lenge som trengs for å lage aïoli/majones. Jeg vil bare også si at jeg synes en blanding (omtrent 50/50, men jeg måler aldri) av god olivenolje og en nøytral olje er best. 0 Siter
Vincent Skrevet 8. januar 2004 Skrevet 8. januar 2004 fabriana skrev (På 8.1.2004 den 11.11): Hei, oppskriften jeg prøvde med hadde 2 eggeplommer og 5 dl olje. Synes det er rart at jeg bare skulle bruke halvparten av oljen. Og så visste jeg jo ikke helt når det var passe :-) Hva bruker du når du lager aioli, stavmikser eller noe annet? Som Tornerose skriver: Håndmixer. Selvsagt veit du at egg og olje bør være romtemperert... (Stavmixer er stort sett ubrukelig - til det alle meste) 0 Siter
fabriana Skrevet 8. januar 2004 Forfatter Skrevet 8. januar 2004 Vincent skrev (På 8.1.2004 den 12.08): Som Tornerose skriver: Håndmixer. Selvsagt veit du at egg og olje bør være romtemperert... (Stavmixer er stort sett ubrukelig - til det alle meste) Hei igjen, takk for tipsene. Jeg brukte faktisk håndmikser og ingrediensene var romtempererte :-) Jeg skal prøve igjen, og heller slutte med oljen før det skjærer seg. Men jeg vet jo ikke når det skjærer seg, og da er det vel for sent? Har du mikseren på full guffe, eller? Har det noe å si? 0 Siter
Tornerose Skrevet 8. januar 2004 Skrevet 8. januar 2004 Vincent skrev (På 8.1.2004 den 12.08): Som Tornerose skriver: Håndmixer. Selvsagt veit du at egg og olje bør være romtemperert... (Stavmixer er stort sett ubrukelig - til det alle meste) Akkurat det med romtemperert tviler jeg sterkt på at er så viktig. Jeg har laget aïoli og majones millioner av ganger, eggene er alltid rett fra kjøleskapet mens oljen har romtemperatur og jeg kan ikke huske sist gang den skilte seg. 0 Siter
Tornerose Skrevet 8. januar 2004 Skrevet 8. januar 2004 fabriana skrev (På 8.1.2004 den 12.15): Hei igjen, takk for tipsene. Jeg brukte faktisk håndmikser og ingrediensene var romtempererte :-) Jeg skal prøve igjen, og heller slutte med oljen før det skjærer seg. Men jeg vet jo ikke når det skjærer seg, og da er det vel for sent? Har du mikseren på full guffe, eller? Har det noe å si? Når du ser at den skiller seg så har du i litt sitronsaft med en gang, da går det gjerne bra. Hvis ikke knekker du en eggeplomme i en ny bolle, visper inn den "ødelagte" aïolien, skje for skje, og fortsetter så med oljen. Når det gjelder hastigheten tror jeg ikke det er så viktig, det vil nok bli for tungt for den laveste hastigheten, jeg synes den andre er best, mens den tredje er litt for rask 0 Siter
Vincent Skrevet 8. januar 2004 Skrevet 8. januar 2004 fabriana skrev (På 8.1.2004 den 12.15): Hei igjen, takk for tipsene. Jeg brukte faktisk håndmikser og ingrediensene var romtempererte :-) Jeg skal prøve igjen, og heller slutte med oljen før det skjærer seg. Men jeg vet jo ikke når det skjærer seg, og da er det vel for sent? Har du mikseren på full guffe, eller? Har det noe å si? Jeg tar eggeplommene i mixebollen, og visper denne noen sekunder for seg. Så tilsetter jeg olje, noen dråper om gangen og øker på litt etter litt. Jeg bruker lav hastighet. Når jeg har hatt i litt under halvparten av oljen tilsetter jeg et par spiseskjeer med sitronsaft og rør inn til majonesen blir glatt. Så har i litt mer olje - tynn-tynn stråle. Når majonesen tykner må du være forsiktig. Jeg pleier å stoppe når den virker som kjøpe-majones. Skulle den spekke (skille seg) er det bare å starte på nytt. Du får den aldri sammen igjen... Etterpå krydrer jeg opp med salt/pepper/hvitløk. 0 Siter
Vincent Skrevet 8. januar 2004 Skrevet 8. januar 2004 Tornerose skrev (På 8.1.2004 den 12.19): Akkurat det med romtemperert tviler jeg sterkt på at er så viktig. Jeg har laget aïoli og majones millioner av ganger, eggene er alltid rett fra kjøleskapet mens oljen har romtemperatur og jeg kan ikke huske sist gang den skilte seg. Viktig og viktig... Den har lettere for å sprekke om det er stor temperatur-forskjell. 0 Siter
fabriana Skrevet 8. januar 2004 Forfatter Skrevet 8. januar 2004 Det blir nok ikke lenge til jeg prøver igjen... Hilsen 0 Siter
Tornerose Skrevet 8. januar 2004 Skrevet 8. januar 2004 ukjent ord/rett... skrev (På 8.1.2004 den 19.53): Hva er nå det? Majones med hvitløk. 0 Siter
Gjest spennende å prøve noe nytt Skrevet 8. januar 2004 Skrevet 8. januar 2004 Tornerose skrev (På 8.1.2004 den 19.54): Majones med hvitløk. Høres godt ut! 0 Siter
Tornerose Skrevet 8. januar 2004 Skrevet 8. januar 2004 spennende å prøve noe nytt skrev (På 8.1.2004 den 19.56): Høres godt ut! Ja, det er kjempegodt, men må være hjemmelaget da. Tar ikke mer enn noen minutter, så det er vel verdt å prøve. :-) 0 Siter
Gjest takk for tips Skrevet 8. januar 2004 Skrevet 8. januar 2004 Tornerose skrev (På 8.1.2004 den 20.06): Ja, det er kjempegodt, men må være hjemmelaget da. Tar ikke mer enn noen minutter, så det er vel verdt å prøve. :-) Skal se lenger ned i tråden etter oppskriften da. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.