Gjest ikke vant til sodd Skrevet 14. januar 2004 Skrevet 14. januar 2004 Sodd er kjøttkraft, kjøttbiter og kjøttboller. Serveres med gulrotbiter (kokte) og kokte poteter ved siden av. Skvipet som selges på boks inneholder jo kål og alt mulig annet og kan kanskje kalles suppe, men ikke sodd. Det eneste gode kjøpesoddet jeg har funnet selges på Rimi og heter "Inderøysodd", må ikke forveksles med de bøttene som kalles "Innherredssodd" og "Trøndersodd". "Inderøysodd" inneholder slike kjøttboller som de man får kjøpt direkte fra Inderøy slakteri (?) og som er de ordentlige bollene. Gulrot og potet må man holde selv. Her jeg kommer fra kjenner vi ikke så godt til sodd, men har noe vi kaller "kjøtt og suppe". Det lages i en stor gryte, og så har man suppe først. Så bruker man samme rett til hovedrett med poteter til; det er i kål, kjøtt, gulerøtter osv. Tror det er løksaus man også pleier lage å ha til. Godt!! 0 Siter
Babette Skrevet 14. januar 2004 Skrevet 14. januar 2004 En boks med erter, kjøtt og flesk blandes med en boks kjøttboller i kraft. Dette blir skikkelig solid ertesuppe. Den kan bli for tykk, spe da med litt buljong av terning. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.