Gå til innhold

Hermetikk middag


Anbefalte innlegg

Gjest ikke vant til sodd

Sodd er kjøttkraft, kjøttbiter og kjøttboller. Serveres med gulrotbiter (kokte) og kokte poteter ved siden av. Skvipet som selges på boks inneholder jo kål og alt mulig annet og kan kanskje kalles suppe, men ikke sodd.

Det eneste gode kjøpesoddet jeg har funnet selges på Rimi og heter "Inderøysodd", må ikke forveksles med de bøttene som kalles "Innherredssodd" og "Trøndersodd". "Inderøysodd" inneholder slike kjøttboller som de man får kjøpt direkte fra Inderøy slakteri (?) og som er de ordentlige bollene. Gulrot og potet må man holde selv.

Her jeg kommer fra kjenner vi ikke så godt til sodd, men har noe vi kaller "kjøtt og suppe". Det lages i en stor gryte, og så har man suppe først. Så bruker man samme rett til hovedrett med poteter til; det er i kål, kjøtt, gulerøtter osv. Tror det er løksaus man også pleier lage å ha til. Godt!!

Fortsetter under...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...