Gjest Antibakeren Skrevet 21. februar 2004 Skrevet 21. februar 2004 Har brukt 50 gr gjær og fulgt oppskriften til punkt og prikke. Alikevel blir bollene helt flate etter at de har hevt seg en stund. prøver å "løfte" litt på den og heve dem videre, men etter et par minutt er de like flate. De vokser bare i omkrets, ikke i høyden. Hva skyldes dette? hva vil skje når jeg skal steke dem? Vil de vokse litt i høyden eller blir de bare flate pannekaker? 0 Siter
Kizza1365380506 Skrevet 21. februar 2004 Skrevet 21. februar 2004 Du kan jo ta to og to, og legge krem imellom feks ) 0 Siter
citoyen Skrevet 21. februar 2004 Skrevet 21. februar 2004 Har du eltet nok? Etter første heving må du elte deigen igjen for å få ut luften. Ellers hever den seg for fort og bollene faller sammen. Det kan også skje hvis det er for mye sukker i deigen. 0 Siter
Gjest sandex Skrevet 21. februar 2004 Skrevet 21. februar 2004 Kanskje du har hatt for lite mel i? Høres nemlig ut som mine boller hvis de er ikke er faste nok 0 Siter
Tornerose Skrevet 21. februar 2004 Skrevet 21. februar 2004 Et lite tips for å være sikker på at deigen har hevet seg nok. Lag en liten grop i deigen med en finger og hold en tent fyrstikk i den gropen, hvis den slokner er deigen ferdig hevet. 0 Siter
cecily Skrevet 21. februar 2004 Skrevet 21. februar 2004 Har du eltet nok? Etter første heving må du elte deigen igjen for å få ut luften. Ellers hever den seg for fort og bollene faller sammen. Det kan også skje hvis det er for mye sukker i deigen. jeg er bollebakerekspert, både ifølge meg selv og alle som smaker mine utsøkte boller. elter _aldri_. er deigen eltebar, så er det altfor mye mel i etter min smak. dess mer klissete du klarer å forme boller med eller uten skje, dess bedre blir bollene. og luft må jo til, ellers så blir bollene harde som stein og ligger som klumper i magen. 0 Siter
citoyen Skrevet 21. februar 2004 Skrevet 21. februar 2004 jeg er bollebakerekspert, både ifølge meg selv og alle som smaker mine utsøkte boller. elter _aldri_. er deigen eltebar, så er det altfor mye mel i etter min smak. dess mer klissete du klarer å forme boller med eller uten skje, dess bedre blir bollene. og luft må jo til, ellers så blir bollene harde som stein og ligger som klumper i magen. Da bruker du antakelig mindre gjær og sukker? Problemet med boller som faller sammen er at de har hevet seg for fort. Det er dette man motvirker ved å elte luften ut etter første gangs heving. 0 Siter
Tornerose Skrevet 21. februar 2004 Skrevet 21. februar 2004 Da bruker du antakelig mindre gjær og sukker? Problemet med boller som faller sammen er at de har hevet seg for fort. Det er dette man motvirker ved å elte luften ut etter første gangs heving. Jeg har faktisk en "merkelig" bolleoppskrift, med akkurat like mye gjær som "vanlige" oppskrifter, men her skal man (istedet for å løse gjæren i væsken) røre den med sukkeret til blandingen blir flytende og så blande det med resten av ingrediensene. I tillegg er det en del mer væske enn vanlig. Deigen blir utrolig klissete og flyter litt utover på platen, men straks de kommer i ovnen "samler" den seg og blir til flotte boller, luftige og gode. 0 Siter
nynne Skrevet 21. februar 2004 Skrevet 21. februar 2004 Jeg har faktisk en "merkelig" bolleoppskrift, med akkurat like mye gjær som "vanlige" oppskrifter, men her skal man (istedet for å løse gjæren i væsken) røre den med sukkeret til blandingen blir flytende og så blande det med resten av ingrediensene. I tillegg er det en del mer væske enn vanlig. Deigen blir utrolig klissete og flyter litt utover på platen, men straks de kommer i ovnen "samler" den seg og blir til flotte boller, luftige og gode. Ja takk! Del den gjerne med meg. (og sukkeret fungerer som en "booster" for gjær- setter skikkelig fart i den liksom- har jeg lært da...) 0 Siter
Tornerose Skrevet 21. februar 2004 Skrevet 21. februar 2004 Ja takk! Del den gjerne med meg. (og sukkeret fungerer som en "booster" for gjær- setter skikkelig fart i den liksom- har jeg lært da...) Her er oppskriften, personlig synes jeg ikke de egner seg for frysing, men du kan jo prøve og se hva du synes selv, om du vil. 100 g gjær 100 g sukker 200 g margarin 3 dl melk 3 dl vann 1 kg hvetemel 2 ts kardemomme Rør gjær og sukker sammen til det blir flytende, rør lunken væske inn i dette. Rør til slutt inn det tørre. La heve 30 minutter. Bak ut. Form til boller som stekes ved 210 grader i 10-12 minutter. 0 Siter
nynne Skrevet 21. februar 2004 Skrevet 21. februar 2004 Her er oppskriften, personlig synes jeg ikke de egner seg for frysing, men du kan jo prøve og se hva du synes selv, om du vil. 100 g gjær 100 g sukker 200 g margarin 3 dl melk 3 dl vann 1 kg hvetemel 2 ts kardemomme Rør gjær og sukker sammen til det blir flytende, rør lunken væske inn i dette. Rør til slutt inn det tørre. La heve 30 minutter. Bak ut. Form til boller som stekes ved 210 grader i 10-12 minutter. Takker!!! Vil bli prøvd ut snarlig! 0 Siter
cecily Skrevet 22. februar 2004 Skrevet 22. februar 2004 Da bruker du antakelig mindre gjær og sukker? Problemet med boller som faller sammen er at de har hevet seg for fort. Det er dette man motvirker ved å elte luften ut etter første gangs heving. neida, ikke redusert sukker- og gjærmengde. og som sagt, bollene blir perfekte. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.