Gjest wok mer! Skrevet 3. mars 2004 Del Skrevet 3. mars 2004 Olivenolje er helt feil, den blir altfor varm. Wokende asiater anbefaler jordnøttolje. Saus kan du kjøpe av ferdigsorten, enten på glass eller i små poser. Masse godt. Ellers er det ikke så vanskelig å lage saus selv. Mange oppskrifter på nettet. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/138561-matolje-til-wok/page/2/#findComment-867187 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest har prøvd Skrevet 3. mars 2004 Del Skrevet 3. mars 2004 Hm... mener han at jeg skal steke tacokjøttdeigen min i olivenolje? Prøvde nemlig det en gang og det smakte ikke godt Etter det ble jeg forbudt å bruke noe som helst slags olje når vi skal ha taco. Hei, kjøttdeig er i utgangspunktet så feit i seg selv at du ikke trenger å steke den i fett. Den bader/steker i sitt eget når panna er varm nok. Karbonade er magrere så der kan en jo dytte oppi litt fett etter behov, men går også til nød an å steke uten fett. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/138561-matolje-til-wok/page/2/#findComment-867242 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Fuga Skrevet 3. mars 2004 Del Skrevet 3. mars 2004 RAPSOLJE - den tåler best den høye temperaturen 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/138561-matolje-til-wok/page/2/#findComment-867359 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gyda Skrevet 3. mars 2004 Del Skrevet 3. mars 2004 Jeg er ikke den helt store hobbykokken. Lager mat fordi jeg må (vi deler selvsagt på det, men mat må man jo ha opptil flere ganger om dagen). Men har faktisk tenkt meg å bli litt mer bevisst på hva jeg putter i grytene. Skal sjekke ut kaldpresset olivenolje når jeg finner ut hva det er (!) Extra Virgin må du ikke bruke i Woken. Den skal ikke varmebehandles, bare brukes i salater o.l. Virgin kan du bruke, men den har en skarpere smak. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/138561-matolje-til-wok/page/2/#findComment-867523 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tornerose Skrevet 3. mars 2004 Del Skrevet 3. mars 2004 Vanligvis en nøytral olje som maisolje eller solsikkeolje, for ekstra smak kanskje sesamolje e.l. Jeg bruker stort sett bare forskjellige kryddere, soyasaus, søt chilisaus eller blue dragon-sauser fra pose. Bare "tørre" grønnsaker og kjøtt er ikke godt, jeg må ha saus. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/138561-matolje-til-wok/page/2/#findComment-867526 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gyda Skrevet 3. mars 2004 Del Skrevet 3. mars 2004 Olivenolje skal ikke varmes så det er sunnere med solsikkeolje. Vanlig olivenolje og Virgin kan du bruke til steking/koking. Det er Extra Virgin som ikke skal varmebehandles, bare brukes i salater o.l. Det står forresten litt om det her: http://www.mamut.com/homepages/Norway/1/11/culinario/olivenolje.html#Extra-virgin%20olivenolje 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/138561-matolje-til-wok/page/2/#findComment-867530 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gyda Skrevet 3. mars 2004 Del Skrevet 3. mars 2004 Her har jeg saksa litt fra en "Wok-side": Oljen bør ha to egenskaper, den skal smake så lite som mulig, og den skal tåle varme godt. Det utelukker smør, margarin, soyaolje, olivenolje og maisolje. Solsikkeolje er billig, tåler varme godt og gir lite smak og gjør absolutt nytten, det beste er nok alikevel druekjerneolje, i tillegg finnes det spesialoljer for wok på markedet, såkallte "Stir-fry oljer", jeg har aldri prøvd dem, men regner med de er velegnet. Jeg konkluderer med at druekjerneolje er best, men den kan være vanskelig å få tak i og er ofte litt dyr. Solsikkeolje er en god erstatning, Eldorado sin er bra. I tillegg kan du bruke noen dråper sesamolje. Det er en kostbar olje, men den gir en flott rundt, nøtteaktig smak på den ferdige retten. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/138561-matolje-til-wok/page/2/#findComment-867532 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gemini Skrevet 3. mars 2004 Del Skrevet 3. mars 2004 Extra Virgin må du ikke bruke i Woken. Den skal ikke varmebehandles, bare brukes i salater o.l. Virgin kan du bruke, men den har en skarpere smak. Virgin olivenolje kan varmes, men helst ikke til så høy temperatur som man bruker å ha i wok'en. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/138561-matolje-til-wok/page/2/#findComment-867904 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.