Gjest hun er ikke akkurat noen kokk Skrevet 11. mars 2004 Skrevet 11. mars 2004 Har 3-4 kyllinglår som er rå. Hvordan lager jeg et best mulig måltid med det? Har stekeovn, brokkoli, diverse hermetiserte ting og tang og pasta, ris.. ++ diverse supper og gryteretter har jeg også i skapet og dolmiosaus, tomatpure etc. Tenkte egentlig å steke kyllingen med litt krydder på inni stekeovnen i ildfast ovn, men hvor lenge og hvilken temperatur? Ikke varmluftsovn. Gammel komfyr. Hvordan tilbereder man en brokkoli så den smaker best mulig? 0 Siter
Gjest svarte nok ikke på spm ditt... Skrevet 11. mars 2004 Skrevet 11. mars 2004 det beste jeg vet er å koke kyllingen før jeg steker den. men har aldri prøvd det med bare lår. det anbefales hvis du har hel rå kylling. også steke det i 30 min eller litt mindre. mmm=) 0 Siter
Gjest ikke akkurat naked chef Skrevet 11. mars 2004 Skrevet 11. mars 2004 det beste jeg vet er å koke kyllingen før jeg steker den. men har aldri prøvd det med bare lår. det anbefales hvis du har hel rå kylling. også steke det i 30 min eller litt mindre. mmm=) Først koke i 30 min og så steke i ovnen? 0 Siter
Atene Skrevet 11. mars 2004 Skrevet 11. mars 2004 200 grader, 30 minutter, la dem stå i 5-10 minutter før dere spiser. 0 Siter
Gjest kokken er løs Skrevet 11. mars 2004 Skrevet 11. mars 2004 200 grader, 30 minutter, la dem stå i 5-10 minutter før dere spiser. Bare 30 minutter? Blir de stekt da? Må jeg koke dem først, syns du? 0 Siter
Atene Skrevet 11. mars 2004 Skrevet 11. mars 2004 Bare 30 minutter? Blir de stekt da? Må jeg koke dem først, syns du? Jeg pleier ikke å koke dem først. Hvis du er i tvil om de har stekt lenge nok, ta en spiss liten kniv og stikk inn i leddet, hvis det renner ut klar væske er det ferdig, hvis den er rødlig la det steke litt til. 0 Siter
Gjest kokken Tuddelutt Skrevet 11. mars 2004 Skrevet 11. mars 2004 Jeg pleier ikke å koke dem først. Hvis du er i tvil om de har stekt lenge nok, ta en spiss liten kniv og stikk inn i leddet, hvis det renner ut klar væske er det ferdig, hvis den er rødlig la det steke litt til. Takk for gode tips, Atene!! (Man kan alltid stole på damene og Pappa Bjørn på dol når det gjelder slike spm:) ) 0 Siter
Gjest elisabeth Skrevet 11. mars 2004 Skrevet 11. mars 2004 Først koke i 30 min og så steke i ovnen? når det gjelder hel kylling pleier jeg å koke den i nesten en time, også steke i underkant av 30 min. og kjøttet blir så mye bedre! 0 Siter
Gjest strandhai Skrevet 11. mars 2004 Skrevet 11. mars 2004 Du deler opp brokkolien i noen passe biter, fyller en kjele med et par cm vann, skrur på nok varme så det står og koker skikkelig, legger brokkoligen oppi, setter på lokk, og lar det stå sånn i MAX(!!) 4 min. Damping kalles det! 0 Siter
Gjest jammy Skrevet 11. mars 2004 Skrevet 11. mars 2004 Kanskje litt utenfor spørsmålet ditt, men digg hvis du liker litt krydret mat. - Skjær kjøttet av benet og kutt det i små biter. - Kutt opp chilli (de små røde), hvitløk, og løk. - Varm opp stekepannen eller en wok med olje. - Hell chilli og hvitløk oppi når oljen er varm, og stek til hvitløken er transparang - Putt så kylling kjøttet oppi ,bland og stek noen minutter. - Ta så løken oppi, og mix det sammen med kjøttet. Stek til løken er blank. - Hell østers saus over, og rør den inn. Stek en stund til kylling kjøttet har tatt opp sausen. - Riv opp grapao blader (thailandsk basillikum) ,strø dem over og bland i. Stekes så i 1/2 til 1 minutt. Ikke mer. Serveres med ris. Hvor mye chilli og hvitløk er en smak sak. . Orginalt brukes charlottløk, men vanlig løk går fint. Østers saus kan kjøpes i asia butikker. Det finnes mange typer og en må finne sin favoritt. Grapao kan erstattes med europeisk basillikum.En kan også ha i andre grønnsaker som gulrot, paprika med mer. Kyllingkjøttet kan erstattes me svin, biffkjøtt eller kongereker. 0 Siter
Gjest dampen går Skrevet 12. mars 2004 Skrevet 12. mars 2004 Du deler opp brokkolien i noen passe biter, fyller en kjele med et par cm vann, skrur på nok varme så det står og koker skikkelig, legger brokkoligen oppi, setter på lokk, og lar det stå sånn i MAX(!!) 4 min. Damping kalles det! Damping kalles det når grønnsakene ligger på rist adskilt fra vannet. Når de ligger i kokevann som er tatt av platen kalles det trekking. 0 Siter
Gjest strandhai Skrevet 12. mars 2004 Skrevet 12. mars 2004 Damping kalles det når grønnsakene ligger på rist adskilt fra vannet. Når de ligger i kokevann som er tatt av platen kalles det trekking. Greit nok, da tror du det. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.