japss Skrevet 17. april 2004 Del Skrevet 17. april 2004 Lurer rett og slett på hva som er best å drikka av vanlig og lightbrus... ønsker gjerne en begrunnelse på bakgrunn av tannhelse,, men evt også en ebgrunnelse på hva som er best for kroppen generelt... mvh. stian barstad 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/143764-vanlig-brus-vs-lightbrus/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sør Skrevet 17. april 2004 Del Skrevet 17. april 2004 Hei, Lightbrus er best for tennene, selv om du også kan syreskade emaljen ved å drikke lightbrus ofte. Det er best å drikke hele flasken på en gang, istedet for å "bade" tennene i brus mange ganger. Lightbrus er også sannsynligvis best for kroppen din, med mindre du har meget høy forbrenning, slik at du bruker sukkeret. Med vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/143764-vanlig-brus-vs-lightbrus/#findComment-908103 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest tjohooo Skrevet 17. april 2004 Del Skrevet 17. april 2004 Hei, Lightbrus er best for tennene, selv om du også kan syreskade emaljen ved å drikke lightbrus ofte. Det er best å drikke hele flasken på en gang, istedet for å "bade" tennene i brus mange ganger. Lightbrus er også sannsynligvis best for kroppen din, med mindre du har meget høy forbrenning, slik at du bruker sukkeret. Med vennlig hilsen Tjaaaa.... aspartam er ikke videre sunt det heller.... Vann og egenlage iste med fruktose. Enkelt og greit 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/143764-vanlig-brus-vs-lightbrus/#findComment-908111 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sør Skrevet 17. april 2004 Del Skrevet 17. april 2004 Tjaaaa.... aspartam er ikke videre sunt det heller.... Vann og egenlage iste med fruktose. Enkelt og greit Det er ikke noe gale med aspartam. Ja, det finnes en undersøkelse laget av noen studenter som viser at hjerneceller dør hvis man drukner dem i aspartam, men de samme cellene dør også hvis man tar vann/sukker på dem. Fruktose, derimot, har nesten like mange kalorier som vanlig sukker, men er langt dyrere. Men du risikerer å legge på deg nesten samme vekt av fruktose som vanlig sukker. Med vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/143764-vanlig-brus-vs-lightbrus/#findComment-908187 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest fruktosa Skrevet 17. april 2004 Del Skrevet 17. april 2004 Det er ikke noe gale med aspartam. Ja, det finnes en undersøkelse laget av noen studenter som viser at hjerneceller dør hvis man drukner dem i aspartam, men de samme cellene dør også hvis man tar vann/sukker på dem. Fruktose, derimot, har nesten like mange kalorier som vanlig sukker, men er langt dyrere. Men du risikerer å legge på deg nesten samme vekt av fruktose som vanlig sukker. Med vennlig hilsen Men teen blir like søt av en teskje fruktose som den blir av tre teskjeer sukker. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/143764-vanlig-brus-vs-lightbrus/#findComment-908195 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sør Skrevet 17. april 2004 Del Skrevet 17. april 2004 Men teen blir like søt av en teskje fruktose som den blir av tre teskjeer sukker. Hei fruktosa, Nei,fruktose er bare 30% søtere enn vanlig sukker. I praksis utgjør det liten forskjell om du har over 2 teskjeer fruktose eller 3 med vanlig sukker. Med vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/143764-vanlig-brus-vs-lightbrus/#findComment-908197 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Vetd Skrevet 18. april 2004 Del Skrevet 18. april 2004 Hei fruktosa, Nei,fruktose er bare 30% søtere enn vanlig sukker. I praksis utgjør det liten forskjell om du har over 2 teskjeer fruktose eller 3 med vanlig sukker. Med vennlig hilsen Jammen fruktose har lavere GI (glykemisk index) enn sukker, og er dermed bedre for kroppen. Man unngår litt av den voldsomme økningen av blodsukkeret som man får ved inntak av sukker:) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/143764-vanlig-brus-vs-lightbrus/#findComment-909144 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sør Skrevet 18. april 2004 Del Skrevet 18. april 2004 Jammen fruktose har lavere GI (glykemisk index) enn sukker, og er dermed bedre for kroppen. Man unngår litt av den voldsomme økningen av blodsukkeret som man får ved inntak av sukker:) Hei, Det er neppe særlig relevant for andre enn diabetikere. Men hvis man først skal bruke GI, så bør du ikke spise poteter, kokte gulrøtter, osv. som har LANGT høyere GI enn vanlig sukker. Med vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/143764-vanlig-brus-vs-lightbrus/#findComment-909193 Del på andre sider Flere delingsvalg…
fresja Skrevet 18. april 2004 Del Skrevet 18. april 2004 Hei, Det er neppe særlig relevant for andre enn diabetikere. Men hvis man først skal bruke GI, så bør du ikke spise poteter, kokte gulrøtter, osv. som har LANGT høyere GI enn vanlig sukker. Med vennlig hilsen Ifølge de GI-tabellene jeg finner på nettet, har ikke potet og kokte gullerøtter langt høyere GI enn sukker. Kokt, oppvarmet potet, f.eks., har av en eller annen grunn kun 33. Fruktose har 20 eller 30, sukker rundt 100. Sukkerholdig brus er ikke bare skadelig for de med diabetes, men også for de med migrene, insulinresistens, de som er hyperaktive (ADH + en bokstav til). Men dette ble diskutert for ikke lenge siden, så vi orker kanskje ikke en sånn diskusjon igjen. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/143764-vanlig-brus-vs-lightbrus/#findComment-909238 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sør Skrevet 18. april 2004 Del Skrevet 18. april 2004 Ifølge de GI-tabellene jeg finner på nettet, har ikke potet og kokte gullerøtter langt høyere GI enn sukker. Kokt, oppvarmet potet, f.eks., har av en eller annen grunn kun 33. Fruktose har 20 eller 30, sukker rundt 100. Sukkerholdig brus er ikke bare skadelig for de med diabetes, men også for de med migrene, insulinresistens, de som er hyperaktive (ADH + en bokstav til). Men dette ble diskutert for ikke lenge siden, så vi orker kanskje ikke en sånn diskusjon igjen. Her er tabellen. Den har ikke fruktose, men viser at potet ligger langt over vanlig sukker. http://www.diabetes.ca/Section_About/glycemic.asp Poenget er at et vanlig måltid vil ha langt større innflytelse enn om man har fruktose eller sukker i kaffen. Med vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/143764-vanlig-brus-vs-lightbrus/#findComment-909268 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Vetd Skrevet 18. april 2004 Del Skrevet 18. april 2004 Her er tabellen. Den har ikke fruktose, men viser at potet ligger langt over vanlig sukker. http://www.diabetes.ca/Section_About/glycemic.asp Poenget er at et vanlig måltid vil ha langt større innflytelse enn om man har fruktose eller sukker i kaffen. Med vennlig hilsen Den indexen er helt feil. Her er den riktige: http://www.matoppskrift.no/sider/Glykemiskindex.asp 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/143764-vanlig-brus-vs-lightbrus/#findComment-909304 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sør Skrevet 18. april 2004 Del Skrevet 18. april 2004 Den indexen er helt feil. Her er den riktige: http://www.matoppskrift.no/sider/Glykemiskindex.asp Jeg tipper den kanadiske diabetesforeningen vet hva de skriver. Uansett, man spiser poteter og brød i langt større kvanta enn sukrose/fruktose i kaffen, så forskjellen mellom sistnevnte er minimal. Med vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/143764-vanlig-brus-vs-lightbrus/#findComment-909322 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Vetd Skrevet 18. april 2004 Del Skrevet 18. april 2004 Jeg tipper den kanadiske diabetesforeningen vet hva de skriver. Uansett, man spiser poteter og brød i langt større kvanta enn sukrose/fruktose i kaffen, så forskjellen mellom sistnevnte er minimal. Med vennlig hilsen enig i det siste, men jeg tror likevel den indeksen du referer til er feil. Har søkt en del nå på nett, og det ser ut som den jeg viste til går igjen. De har sikkert bare gjort en feil i kanada. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/143764-vanlig-brus-vs-lightbrus/#findComment-909369 Del på andre sider Flere delingsvalg…
fresja Skrevet 18. april 2004 Del Skrevet 18. april 2004 Jeg tipper den kanadiske diabetesforeningen vet hva de skriver. Uansett, man spiser poteter og brød i langt større kvanta enn sukrose/fruktose i kaffen, så forskjellen mellom sistnevnte er minimal. Med vennlig hilsen Sukker i kaffen er vel lite brukt, iallfall her i landet. Men vi får i oss sukker i det meste vi spiser ellers, ikke minst kaker, kjeks, desserter og brus. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/143764-vanlig-brus-vs-lightbrus/#findComment-909402 Del på andre sider Flere delingsvalg…
fresja Skrevet 18. april 2004 Del Skrevet 18. april 2004 enig i det siste, men jeg tror likevel den indeksen du referer til er feil. Har søkt en del nå på nett, og det ser ut som den jeg viste til går igjen. De har sikkert bare gjort en feil i kanada. Nå har jeg fire GI-tabeller å forholde meg til, blir bare mer og mer forvirret! Har bare kikket på de nå i senere tid, selv om jeg har visst om lenge. Selv merker jeg iallfall mye bedre sukker enn poteter på blodsukkeret. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/143764-vanlig-brus-vs-lightbrus/#findComment-909404 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sør Skrevet 18. april 2004 Del Skrevet 18. april 2004 Den indexen er helt feil. Her er den riktige: http://www.matoppskrift.no/sider/Glykemiskindex.asp Det mangler nok et "1"-tall foran "33" for de kokte og oppvarmede potetene, slik at det skal være 133. Da passer listen din nemlig med de andre potetene. Med vennlig hilsen 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/143764-vanlig-brus-vs-lightbrus/#findComment-909635 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Vetd Skrevet 21. april 2004 Del Skrevet 21. april 2004 Det mangler nok et "1"-tall foran "33" for de kokte og oppvarmede potetene, slik at det skal være 133. Da passer listen din nemlig med de andre potetene. Med vennlig hilsen Mener du 1,33? Forresten er ikke den listen min. Men fra spøk til alvor, de enkelte GI-verdiene som du finner igjen i tabeller kan bygge på få og små studier. Det er stor forskjell på glykemisk respons på mat fra person til person og også hos samme person når du måler på ulike tidspunkt. Jo færre studier som er gjort, jo større usikkerhet er indeksverdien beheftet med. Noen av verdiene du finner i tabellene bygger kun på en studie og av og til er GI-verdien satt på grunnlag av tester hos kun tre forsøkspersoner. På en norsk diabetes side skriver de f.eks at potet kan ha GI varierende fra 46 til 131! Så det er tydelig varierende. Og potet har jo forskjellig GI verdi avhengig av hvordan man tilbereder den(kokt, bakt, mikro etc..). 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/143764-vanlig-brus-vs-lightbrus/#findComment-912723 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.