modesty Skrevet 21. april 2004 Skrevet 21. april 2004 Jeg tror ikke jeg er så veldig husmoranlagt fra før, og i hvertfall ikke når det kommer til å steke bacon i stekepanna. Enten blir det helt bløtt og vassent, ellers blir det svartbrent og ekkelt. Hvordan steker man bacon slik at det blir sprøtt og godt?? =) 0 Siter
Babette Skrevet 21. april 2004 Skrevet 21. april 2004 Bruk stekovn. Legg bakepapir på rist, og legg baconbitene utover. Inn i ovnen på 225 grader i ca. 5 minutter, ca. midt i ovnen. . Når du da tar det ut, vil en del av fettet renne av på papiret, og det blir sprøtt og fint. 0 Siter
Gjest Terakotta Skrevet 21. april 2004 Skrevet 21. april 2004 Tro det eller ei - men du må ha MARAGRIN i panna - litt over middels varme -og snu ofte. Med det samme de er gyldne, -så legger du dem på tørkepapir 0 Siter
Tornerose Skrevet 21. april 2004 Skrevet 21. april 2004 Hmm, jeg har aldri hatt det problemet, vet ikke helt hva du gjør annerledes. Jeg synes bacon skal stekes i panne, ikke i ovn. Jeg bruker ikke ekstra fett (blir det mye fett i pannen så hell det ut, ellers blir baconet kokt og ikke stekt), og relativt høy varme. Alltid perfekt stekt bacon, de tykkeste skivene blir jo naturlig nok litt mykere enn de aller tynneste, men likevel sprø utenpå. 0 Siter
Gjest Terakotta Skrevet 21. april 2004 Skrevet 21. april 2004 Hmm, jeg har aldri hatt det problemet, vet ikke helt hva du gjør annerledes. Jeg synes bacon skal stekes i panne, ikke i ovn. Jeg bruker ikke ekstra fett (blir det mye fett i pannen så hell det ut, ellers blir baconet kokt og ikke stekt), og relativt høy varme. Alltid perfekt stekt bacon, de tykkeste skivene blir jo naturlig nok litt mykere enn de aller tynneste, men likevel sprø utenpå. Tror det kommer litt an på hva slags bacon også - jeg bruker bare "svenskebacon" og det er tyyynt. Nå tror jeg jaggu jeg skal logge av - for nå ble verden sort/hvit rundt meg....jøss,- fargene forsvant. *gnir seg i aua* 0 Siter
Tornerose Skrevet 21. april 2004 Skrevet 21. april 2004 Tror det kommer litt an på hva slags bacon også - jeg bruker bare "svenskebacon" og det er tyyynt. Nå tror jeg jaggu jeg skal logge av - for nå ble verden sort/hvit rundt meg....jøss,- fargene forsvant. *gnir seg i aua* Siden du nevner svenskebacon er min erfaring at de alltid blir brente og harde, kanskje det er noe med kvaliteten? De tynne man får kjøpt her er det ikke noe problem med. 0 Siter
Gjest Terakotta Skrevet 21. april 2004 Skrevet 21. april 2004 Siden du nevner svenskebacon er min erfaring at de alltid blir brente og harde, kanskje det er noe med kvaliteten? De tynne man får kjøpt her er det ikke noe problem med. Har du prøvd de SVÆRE pakkene hvor baconet ligger i rull? - de er fine! 0 Siter
Tornerose Skrevet 21. april 2004 Skrevet 21. april 2004 Har du prøvd de SVÆRE pakkene hvor baconet ligger i rull? - de er fine! Nei, men det er mest fordi vi aldri handler mat i Sverige, og jeg har hørt så mye negativt om det at skulle jeg kjøpt kjøtt der hadde det vel neppe blitt bacon. 0 Siter
Gjest Terakotta Skrevet 22. april 2004 Skrevet 22. april 2004 Nei, men det er mest fordi vi aldri handler mat i Sverige, og jeg har hørt så mye negativt om det at skulle jeg kjøpt kjøtt der hadde det vel neppe blitt bacon. Syns i grunn at jeg får bedre varer der enn hjemme... 0 Siter
shandy Skrevet 22. april 2004 Skrevet 22. april 2004 Syns i grunn at jeg får bedre varer der enn hjemme... Der er jeg enig med deg gitt Å svenskebacon er langt bedre enn det norske. For ikke å snakke om prisen da. Pleier å kjøpe en hel haug med bacon når jeg er over. 0 Siter
Gjest engel (har med kake, vin, og litt eddik) Skrevet 22. april 2004 Skrevet 22. april 2004 Bruk stekovn. Legg bakepapir på rist, og legg baconbitene utover. Inn i ovnen på 225 grader i ca. 5 minutter, ca. midt i ovnen. . Når du da tar det ut, vil en del av fettet renne av på papiret, og det blir sprøtt og fint. det skal jeg prøve!! Går utfra at du ikke må snu dem underveis? Takk for tipset - selv om det ikke var sendt til meg, da :-) 0 Siter
Babette Skrevet 22. april 2004 Skrevet 22. april 2004 det skal jeg prøve!! Går utfra at du ikke må snu dem underveis? Takk for tipset - selv om det ikke var sendt til meg, da :-) Neida, setter du risten midt i ovnen blir baconet stekt like mye fra oven som fra undersiden, så du trenger ikke snu det. Men du må kikke inn dann og vann så ikke det blir kremert. Vanskelig å angi nøyaktig tid. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.