Kvinna Skrevet 23. april 2004 Del Skrevet 23. april 2004 Hva bruker du som tilbehør til spekemat? Når jeg lager i stand dette lager jeg som regel spekeskinke, morrpølse, paperoni evt fenalår. Til dette serverer jeg potetsalat, eggerøre, flatbrød, rømme. Dette er jeg vant med fra jeg var barn - bortsett fra at vi brukte bare vanlige kokte poteter, og kun spekeskinke. Det er jo inmari godt, men jeg synes det "mangler" noe. Har forsøkt med asparges til -og det er slett ikke verst, men kanskje dere har noen ideer? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/144504-tilbeh%C3%B8r-til-spekemat/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
serendipity Skrevet 23. april 2004 Del Skrevet 23. april 2004 Jeg har allid "vanlig " grønn salt eller tomat salat. Og melon, (honning og vannmelon) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/144504-tilbeh%C3%B8r-til-spekemat/#findComment-913921 Del på andre sider Flere delingsvalg…
modesty Skrevet 23. april 2004 Del Skrevet 23. april 2004 jordbær syns jeg passer til spekemat 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/144504-tilbeh%C3%B8r-til-spekemat/#findComment-913922 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest malun Skrevet 23. april 2004 Del Skrevet 23. april 2004 Melon i skiver rødløk i tynne ringer artiskokk Jeg synes dessuten at potetstuing er mye bedre enn potetsalat til spekemat. Kutt poteter i små terninger, lag en tykk, hvit saus, bland sammen og kok potetene i sausen til de har en passe myk konsistens. Krydre med litt salt, hvit pepper og evt andre ting, som feks dill eller gressløk. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/144504-tilbeh%C3%B8r-til-spekemat/#findComment-913928 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tornerose Skrevet 23. april 2004 Del Skrevet 23. april 2004 Jordbær, melon, hjemmelaget potetsalat, potetvaffel (oppskrift nederst), avocado, oliven, reddiker ++ Potetvaffel med ost 5 ss smør 4 store poteter 2 ss hakket gressløk 2 ss hakket persille 4 ss revet ost salt/pepper Smelt smøret. riv potetene og klem ut overflødig væske. Bland med urter, salt, pepper, ost og smør. Stekes i smurt vaffeljern ca 10 minutter. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/144504-tilbeh%C3%B8r-til-spekemat/#findComment-913929 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kvinna Skrevet 23. april 2004 Forfatter Del Skrevet 23. april 2004 Melon i skiver rødløk i tynne ringer artiskokk Jeg synes dessuten at potetstuing er mye bedre enn potetsalat til spekemat. Kutt poteter i små terninger, lag en tykk, hvit saus, bland sammen og kok potetene i sausen til de har en passe myk konsistens. Krydre med litt salt, hvit pepper og evt andre ting, som feks dill eller gressløk. Takk for tips om potetstuing! Synes at det blir veldig mye "tungt fett" sånn som jeg steller til, så det er verd et forsøk! Men du...artiskokk har jeg aldri spis...hvordan tilbererder/spiser du den? Fersk? På boks? Koke? Noe en _ikke_ kan spise? Hva minner den om i smak? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/144504-tilbeh%C3%B8r-til-spekemat/#findComment-913935 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kvinna Skrevet 23. april 2004 Forfatter Del Skrevet 23. april 2004 Jordbær, melon, hjemmelaget potetsalat, potetvaffel (oppskrift nederst), avocado, oliven, reddiker ++ Potetvaffel med ost 5 ss smør 4 store poteter 2 ss hakket gressløk 2 ss hakket persille 4 ss revet ost salt/pepper Smelt smøret. riv potetene og klem ut overflødig væske. Bland med urter, salt, pepper, ost og smør. Stekes i smurt vaffeljern ca 10 minutter. Takk for oppskrift på potetvaffel! Den må prøves ut! Avocado, oliven og reddiker blir nok også med i neste spekematmiddag :-) Takk for tips! *vann i munnen* 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/144504-tilbeh%C3%B8r-til-spekemat/#findComment-913938 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kvinna Skrevet 23. april 2004 Forfatter Del Skrevet 23. april 2004 jordbær syns jeg passer til spekemat Mmm...Gleder meg til det kommer norske jordbær, jeg! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/144504-tilbeh%C3%B8r-til-spekemat/#findComment-913940 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kvinna Skrevet 23. april 2004 Forfatter Del Skrevet 23. april 2004 Jeg har allid "vanlig " grønn salt eller tomat salat. Og melon, (honning og vannmelon) Ah...godt tips! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/144504-tilbeh%C3%B8r-til-spekemat/#findComment-913941 Del på andre sider Flere delingsvalg…
serendipity Skrevet 23. april 2004 Del Skrevet 23. april 2004 Ah...godt tips! Mente selvfølgelig salat, og ikke salt :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/144504-tilbeh%C3%B8r-til-spekemat/#findComment-913947 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest malun Skrevet 23. april 2004 Del Skrevet 23. april 2004 Takk for tips om potetstuing! Synes at det blir veldig mye "tungt fett" sånn som jeg steller til, så det er verd et forsøk! Men du...artiskokk har jeg aldri spis...hvordan tilbererder/spiser du den? Fersk? På boks? Koke? Noe en _ikke_ kan spise? Hva minner den om i smak? Du kan kjøpe den fersk, men det har jeg aldri gjort selv. Det er lite av den som spiser da, tror jeg. Jeg pleier å kjøpe den på boks eller glass. Da er den "renset" slik at alt kan spises. Jeg bruker den som regel på pizza sammen med spekeskinke - det er en nydelig kombinasjon. Smaken er litt...hm...mild, men syrlig/bitter. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/144504-tilbeh%C3%B8r-til-spekemat/#findComment-913963 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Excelsion Skrevet 23. april 2004 Del Skrevet 23. april 2004 Mamma bruker alltid eggerøre og hvit saus til spekeskinke.. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/144504-tilbeh%C3%B8r-til-spekemat/#findComment-914079 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pappa Bjørn Skrevet 23. april 2004 Del Skrevet 23. april 2004 Rødløk i skiver er godt til, men det er kanskje drikke du mangler som det lille ekstra? Serveringen høtes jo topp ut, var vel ikke noe som manglert der? Akkevitt og øl derimot, det er viktig! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/144504-tilbeh%C3%B8r-til-spekemat/#findComment-914123 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kvinna Skrevet 24. april 2004 Forfatter Del Skrevet 24. april 2004 Mamma bruker alltid eggerøre og hvit saus til spekeskinke.. Oi - hvit saus? Det har jeg ikke hørt om før! Ikke til spekemat i alle fall, - men det er sikkert fint i forhold til det salte kjøttet! Får sånn "tradisjonsfølelse" hvis jg tenker på spekeskinke, kokt potet og hvit saus! Svigemor bruker hvit saus til Lutefisken hun...(bare så det er sagt ;-)) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/144504-tilbeh%C3%B8r-til-spekemat/#findComment-914405 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kvinna Skrevet 24. april 2004 Forfatter Del Skrevet 24. april 2004 Rødløk i skiver er godt til, men det er kanskje drikke du mangler som det lille ekstra? Serveringen høtes jo topp ut, var vel ikke noe som manglert der? Akkevitt og øl derimot, det er viktig! Rødløk er notert! Pleier å ha øl til, så akevitt var jammet et godt forslag ...så kanskje det blir _gøy_ å spise spekemat også ;-) Tror jeg har en slant stående siden jul.... Tusen takk :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/144504-tilbeh%C3%B8r-til-spekemat/#findComment-914407 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pappa Bjørn Skrevet 24. april 2004 Del Skrevet 24. april 2004 Rødløk er notert! Pleier å ha øl til, så akevitt var jammet et godt forslag ...så kanskje det blir _gøy_ å spise spekemat også ;-) Tror jeg har en slant stående siden jul.... Tusen takk :-) Skal du ha et tips så er Gammel Reserve en knallgod akkevit. Det er første akkevitten jeg har smakt hvor jeg virkelig har nydt glasset og har hatt ordentlig lyst på et til. Vi har kjøpt den til jul de siste årene, og jeg har notert meg noen svært blide karer i form av far og svigerfar som er ganske kresne i den gaten. Den fås på polet og var slettes ikke dye heller minnes jeg. Tror jammen jeg tar den skvetten med juledram i kveld jeg. Har også en slant fra jul nemlig.*L* 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/144504-tilbeh%C3%B8r-til-spekemat/#findComment-914575 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.