Gå til innhold

Marengs - hva gjorde jeg feil?


Anbefalte innlegg

Sofies mamma

I oppskriften sto det: "Pisk 4 eggehviter nesten stive. Tilsett 250 gram sukker og pisk helt stivt."

Jeg pisket eggehvitene til de var litt stive, tilsatte sukkeret, vispet videre. Og da ble alt helt flytende. Jeg vispet og vispet, men det ble aldri stivt igjen. Brukte maskin.

Hva skjedde og hva gjorde jeg galt?

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/145014-marengs-hva-gjorde-jeg-feil/
Del på andre sider

Fortsetter under...

skorpionfisken

Man skal tilsette sukkeret litt etter litt, men om det var alt som skulle til for å ødelegge vet jeg ikke.

Det er lurt med noen korn salt i eggehvite når man pisker, (en tidels teskje). Da blir hviten stivere.

Jeg pleier å piske den stiv, så har jeg sukkeret i forsiktig mens jeg pisker like hardt.

Gjest Den opprinnelige m&m

Jeg har opplevd det samme selv uten at jeg tilsatte sukker. Eggehvitene begynte å bli tykkere, men plutselig ble alt en flytende røre igjen.

Sist jeg pisket eggehviter var jeg ekstremt nøye på å vaske bollen og vispen, jeg tok litt salt i hvitene, og jeg gned en sitronbåt nedi bollen for å fjerne alt fett. Da gikk det bra, men det var bare eggehvitene jeg pisket da, ikke sukker.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...