Gjest true_love Skrevet 29. desember 2004 Skrevet 29. desember 2004 Jeg skal lage surret svinestek idag og har kun laget dette en gang tidligere, og jeg husker søren meg ikke hvordan jeg gjorde det sist. Finnes det noen gode kokker der ute som kan hjelpe meg igang. Kan det være sånn at man skal steke svinesteken på rist i ovnen ved 125grader i ca 2-3 timer?(har steketermometer) og skal man så ha dyp langpanne under som fanger opp sjy fra steken? og så helle over litt vann etterhvert som den steker? eller skal det være litt vann i fra starten av i den dype langpanna? eller er jeg helt på jordet??? hjelp meg please for jeg er ingen god kokke. 0 Siter
Gjest Sniff Skrevet 29. desember 2004 Skrevet 29. desember 2004 Du har ikke en sånn leirgryte,da? Römertopf eller Sclemmertopf? Da er en slik stek enkelt... 0 Siter
Gjest true_love Skrevet 29. desember 2004 Skrevet 29. desember 2004 Sniff skrev (På 29.12.2004 den 12.41): Du har ikke en sånn leirgryte,da? Römertopf eller Sclemmertopf? Da er en slik stek enkelt... Jeg har en sånn leirgryte dings, har kun brukt den til kylling et par ganger, men kan den brukes til sånn stek og altså. Hva gjør man i såfall da? Og blir det samme smak liksom, når den stekes inni den leirgreia og ikke på vanlig måte. 0 Siter
Gjest Sniff Skrevet 29. desember 2004 Skrevet 29. desember 2004 true_love skrev (På 29.12.2004 den 12.48): Jeg har en sånn leirgryte dings, har kun brukt den til kylling et par ganger, men kan den brukes til sånn stek og altså. Hva gjør man i såfall da? Og blir det samme smak liksom, når den stekes inni den leirgreia og ikke på vanlig måte. Ja, jeg synes den blir god slik (ikke tørr),- men det er mange år siden jeg lagde svinestek uten leirgryta... Jeg pleier å hakke løk, og legge det i + en eller to bokser med champignonger (med kraften fra boksene, kanskje pluss litt vann) i (den gjennombløtte) leirgryta. Evt. noe andre grønnsaker som setter smak. Deretter steken (saltet og pepret og fortsatt med nettingen rundt, selvsagt). Steketermometer. Lokk på, og inn i kald ovn som settes på 250 grader. Når den er ferdig, bruk kraften i bunnen til å lage saus med, og for å få ut all kraften kok opp litt vann og hell oppi gryta. Ikke kaldt vann i den varme gryta, da sprekker den. 0 Siter
Gjest true_love Skrevet 29. desember 2004 Skrevet 29. desember 2004 Sniff skrev (På 29.12.2004 den 12.56): Ja, jeg synes den blir god slik (ikke tørr),- men det er mange år siden jeg lagde svinestek uten leirgryta... Jeg pleier å hakke løk, og legge det i + en eller to bokser med champignonger (med kraften fra boksene, kanskje pluss litt vann) i (den gjennombløtte) leirgryta. Evt. noe andre grønnsaker som setter smak. Deretter steken (saltet og pepret og fortsatt med nettingen rundt, selvsagt). Steketermometer. Lokk på, og inn i kald ovn som settes på 250 grader. Når den er ferdig, bruk kraften i bunnen til å lage saus med, og for å få ut all kraften kok opp litt vann og hell oppi gryta. Ikke kaldt vann i den varme gryta, da sprekker den. Takk for tips! 0 Siter
Anki Skrevet 29. desember 2004 Skrevet 29. desember 2004 Jeg steker den i langpanna jeg da - da slipper jeg at den blir tørr også... 0 Siter
Gjest Dame55 Skrevet 29. desember 2004 Skrevet 29. desember 2004 Steker i langpannen med varmt vann oppi. Beregner 1t. pr. kg. 1 1/2 t. på den første kiloen. 0 Siter
Gemini Skrevet 29. desember 2004 Skrevet 29. desember 2004 Puttet steika i en stekepose jeg, med litt oppkuttede løk og gulerøtter. Brukte selvsagt steketermometer. Tror temperaturen var på 170-180°C og tiden er jeg usikker på, tok i alle fall lenger tid enn den 1-1,5 t som sto angitt, før steketermometeret etter hvert viste over 70° (nærmere 75°). Veldig greit med sånne stekeposer, da slipper du tilgrising av ovnen, og så er det bare å helle kraften fra steken over i sausen. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.