Champagne Skrevet 5. januar 2005 Skrevet 5. januar 2005 Her har jeg hele tiden trodd at det var det gule som ble til kylling! Også leser jeg i Illustrert vitenskap (nei, har ikke link) at det er eggehviten som blir til kyllingen! Er det andre som har levd i denne villfarelsen? 0 Siter
Gjest xx 63 Skrevet 5. januar 2005 Skrevet 5. januar 2005 Ja denne vilfarelsen har jeg levd i hele mitt liv!! 0 Siter
flisa Skrevet 5. januar 2005 Skrevet 5. januar 2005 Ingen av delene blir vel kylling??? - er ikke det bare "maten" da? - 0 Siter
Sør Skrevet 5. januar 2005 Skrevet 5. januar 2005 Ingen av delene blir vel kylling??? - er ikke det bare "maten" da? - Hva mener du "blir" kylling da? Skallet? ;-) Med vennlig hilsen 0 Siter
flisa Skrevet 5. januar 2005 Skrevet 5. januar 2005 Hva mener du "blir" kylling da? Skallet? ;-) Med vennlig hilsen Jeg fraviker mitt prinsipp om å ikke svare deg i denne uskyldige tråden - og så er det jo natt -og ingen som ser det. Jeg trodde at alle egg hadde hvite og plomme - men at kun de befruktede hadde en befruktet "celle" - altså en kime/foster i tillegg som så levde av plommen og hvitten. Dette må jeg undersøke. 0 Siter
Dorthe Skrevet 5. januar 2005 Skrevet 5. januar 2005 Jeg fraviker mitt prinsipp om å ikke svare deg i denne uskyldige tråden - og så er det jo natt -og ingen som ser det. Jeg trodde at alle egg hadde hvite og plomme - men at kun de befruktede hadde en befruktet "celle" - altså en kime/foster i tillegg som så levde av plommen og hvitten. Dette må jeg undersøke. Flisa, jeg er nesten helt sikker på at du har rett. Jeg har jobbet på fjørfelab og har sett alle stadier av kyllingfosteret 0 Siter
flisa Skrevet 5. januar 2005 Skrevet 5. januar 2005 Flisa, jeg er nesten helt sikker på at du har rett. Jeg har jobbet på fjørfelab og har sett alle stadier av kyllingfosteret Ja, også jeg som fikk så gode karakterer i akkurat det der - har flotte tegninger i boka og all ting! ;.) .- Jeg mener plommen og eggehviten er er det samme omtrent som morkaka er hos oss. 0 Siter
Sør Skrevet 5. januar 2005 Skrevet 5. januar 2005 Jeg fraviker mitt prinsipp om å ikke svare deg i denne uskyldige tråden - og så er det jo natt -og ingen som ser det. Jeg trodde at alle egg hadde hvite og plomme - men at kun de befruktede hadde en befruktet "celle" - altså en kime/foster i tillegg som så levde av plommen og hvitten. Dette må jeg undersøke. Hei, Jeg fikk aldri med meg hvorfor du plutselig ikke svarer? Her er svarene på alt du noensinne ønsker å vite om egg: http://chickscope.beckman.uiuc.edu/explore/embryology/day01/yolk.html Med vennlig hilsen 0 Siter
Dorthe Skrevet 5. januar 2005 Skrevet 5. januar 2005 Ja, også jeg som fikk så gode karakterer i akkurat det der - har flotte tegninger i boka og all ting! ;.) .- Jeg mener plommen og eggehviten er er det samme omtrent som morkaka er hos oss. All næringen ligger i plomma og der starter også kyllingfosteret. Når de er født er det ikke mere hvite igjen men kyllingene har noe plomme igjen i rumpa som de lever på de første dagene ;o) Kjekk forklaring LOL 0 Siter
flisa Skrevet 5. januar 2005 Skrevet 5. januar 2005 All næringen ligger i plomma og der starter også kyllingfosteret. Når de er født er det ikke mere hvite igjen men kyllingene har noe plomme igjen i rumpa som de lever på de første dagene ;o) Kjekk forklaring LOL Fant en annen diskusjon her - om vegetarer og egg : http://www.google.no/search?q=cache:QnHB1tt-158J:forum.barbara.no/index.php%3Fshowtopic%3D250056%26st%3D280+kyllingfoster&hl=no 0 Siter
Gjest vet ikke dette Skrevet 6. januar 2005 Skrevet 6. januar 2005 All næringen ligger i plomma og der starter også kyllingfosteret. Når de er født er det ikke mere hvite igjen men kyllingene har noe plomme igjen i rumpa som de lever på de første dagene ;o) Kjekk forklaring LOL Hvordan vet man at et egg ikke blir til en kylling så vi kan spise det? Eller spiser vi fosteret? Huff det hørtes fælt ut men jeg har aldri skjønt dette med egg og sånt. 0 Siter
Gjest prust Skrevet 6. januar 2005 Skrevet 6. januar 2005 Hvordan vet man at et egg ikke blir til en kylling så vi kan spise det? Eller spiser vi fosteret? Huff det hørtes fælt ut men jeg har aldri skjønt dette med egg og sånt. Så lenge det ikke har vært noen hane inne i bildet, blir det aldri kylling i egget, vet du :-) Jeg vil tro at over 95% av alle egg som blir solgt i Norge kommer fra store hønsehus der hønene ikke har tilgang på noen hane. 0 Siter
Dorthe Skrevet 6. januar 2005 Skrevet 6. januar 2005 Hvordan vet man at et egg ikke blir til en kylling så vi kan spise det? Eller spiser vi fosteret? Huff det hørtes fælt ut men jeg har aldri skjønt dette med egg og sånt. De eggene vi spiser er stort sett aldri blitt befruktet 0 Siter
Gjest mij Skrevet 6. januar 2005 Skrevet 6. januar 2005 Hvordan vet man at et egg ikke blir til en kylling så vi kan spise det? Eller spiser vi fosteret? Huff det hørtes fælt ut men jeg har aldri skjønt dette med egg og sånt. Egg gjennomlyses før de sendes ut i butikker. De gjorde det hvertfall på Prior før. Da ser man om egget er befruktet eller ikke, og dermed hvilke som kan selges. 0 Siter
Gjest Forstår meg ikke på deg. Skrevet 6. januar 2005 Skrevet 6. januar 2005 Hva mener du "blir" kylling da? Skallet? ;-) Med vennlig hilsen Hvorfor må du ofte være så kverulerende? 0 Siter
Sør Skrevet 6. januar 2005 Skrevet 6. januar 2005 Hvorfor må du ofte være så kverulerende? Hei, Forstår du hva ;-) (som står bak det jeg skrev) betyr? Legg hodet til venstre, så ser du at det er et lite ansikt som blinker med "nederste" øye - med andre ord, jeg fleiper litt med flisa. Med vennlig hilsen 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.