Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet
  nick skrev (På 24.1.2005 den 11.51):

Ok, jeg har et glass med pizzasaus og et med tacosaus. Skal jeg ta litt av hvert eller bare taco?

Jeg bruker pose og da tar jeg alt av begge. Men sist jeg lagde pizza brukte jeg faktisk tacosaus på glass, i mangel av pose. Med poser blir det ca 4dl væske til sammen.

Hvis du bare skal lage en vanlig pizza tror jeg du må ta litt av hver, ellers blir det nok veldig rennende...

Videoannonse
Annonse
Skrevet
  Ade|ina skrev (På 24.1.2005 den 12.08):

Bakepulver i pizzadeig? Nei, det er tull.

Tull, nei hvorfor det?

Bakepulver får pizzadeigen til å bli luftig, tykk og god.

Skrevet
  Ade|ina skrev (På 24.1.2005 den 12.14):

Ikke for å overkjøre deg altså, men da må han kjevle deigen på benken først, og jeg tror ikke han er av typen til det :-)

Jeg syntes jeg ser nick står der å banner å sverter med deigen og bakepapiret om hverandre. Inni hverandre osv.

Hehe

'Døtte' var kanskje ikke så presist, nei. Jeg pleier å bruke kjevle.

Skrevet
  annegunn skrev (På 24.1.2005 den 12.22):

'Døtte' var kanskje ikke så presist, nei. Jeg pleier å bruke kjevle.

Skjønte det :-)

Skrevet
  Lurveline skrev (På 24.1.2005 den 12.22):

Tull, nei hvorfor det?

Bakepulver får pizzadeigen til å bli luftig, tykk og god.

Mener du da sammen med gjær, eller kun bakepulver?

Skrevet
  nick skrev (På 24.1.2005 den 12.00):

Det får bli instant yeast og Emmertal ost i stedet, men det går sikkert bra.

Det går sikkert kjempefint, bare ha på godt med krydder, vår var i grunnen litt for lite krydret.

Skrevet
  nick skrev (På 24.1.2005 den 11.03):

Akkurat det jeg var ute etter!

Takk!

Når det gjelder utkjevling av deig har jeg et kjempegodt tips:

bløt et kjøkkenhåndkle og legg det på kjøkkenbordet/benken. Legg bakepapiret på håndkleet og ha deigen oppå. Kjevle ut til ønsket størrelse, det hele vil ligge helt i ro! Dra så bare den utkjevlede deigen med bakepapiret over på bakeplata. :o) Ha på sausen og fyllet etter at deigen er tatt over på plata!

Skrevet
  Ade|ina skrev (På 24.1.2005 den 12.08):

Bakepulver i pizzadeig? Nei, det er tull.

Nei det er ikke tull, er ikke lenge siden jeg fikk tips om det selv.

Jeg bruker både gjær og bakepulver.

Skrevet
  Lillemus skrev (På 24.1.2005 den 13.01):

Når det gjelder utkjevling av deig har jeg et kjempegodt tips:

bløt et kjøkkenhåndkle og legg det på kjøkkenbordet/benken. Legg bakepapiret på håndkleet og ha deigen oppå. Kjevle ut til ønsket størrelse, det hele vil ligge helt i ro! Dra så bare den utkjevlede deigen med bakepapiret over på bakeplata. :o) Ha på sausen og fyllet etter at deigen er tatt over på plata!

Den kopierer jeg!

Takk Lillemus!

Skrevet
  Ade|ina skrev (På 24.1.2005 den 12.29):

Mener du da sammen med gjær, eller kun bakepulver?

Sammen med gjær ja.

Skrevet
  Lurveline skrev (På 24.1.2005 den 14.38):

Sammen med gjær ja.

Javel :-) Men jeg tenker jeg holder meg til den gamle gode jeg.

Den funker veldig bra, så da gidder jeg ikke å prøve noe nytt.

Skrevet

Spør gubben hva han mener om min hjemmelagde pizza - hehe, eller alle jenten ei klassen til min mellomste......

PJUK

Gjest pizzario
Skrevet

Vi fant ut at osten på toppen kvelte hele smaken, så vi begynte å gjøre slik:

Først smører vi stekeplata veldig tynt med en slikkepott, så kjevler vi deigen rett ut på plata. Deigen må da være sånn passe tykk ogkjevlevennlig, hvis ikke så kan du bare kline den ut med litt vann på hendene.

Etterpå lar vi plata med deigen stå på benken og hvile/heve litt mens vi lager fyll og spetakkel.

Vi steker kjøttdeig med en god del krydder, evt kutter opp skinkebiter og steker litt champignon. Så stryker vi pizzasaus utover deigen, legger på osten oglegger fyll og spetakkel oppå der igjen. På toppen kan det godt ligge noen få ostebiter. Det er godt med litt ekstra krydder på toppen og gjerne noen rå purreringer og paprikabiter.

Det er jo slik de gjør det på pizzarestaurantene også, de kveler ikke all smaken under osten.

Skrevet
  Lillemus skrev (På 24.1.2005 den 13.01):

Når det gjelder utkjevling av deig har jeg et kjempegodt tips:

bløt et kjøkkenhåndkle og legg det på kjøkkenbordet/benken. Legg bakepapiret på håndkleet og ha deigen oppå. Kjevle ut til ønsket størrelse, det hele vil ligge helt i ro! Dra så bare den utkjevlede deigen med bakepapiret over på bakeplata. :o) Ha på sausen og fyllet etter at deigen er tatt over på plata!

Det aller raskeste er å ha deigen rett på stekeplate, ta matolje på hendene og trykk deigen utover.

Skrevet
  pizzario skrev (På 24.1.2005 den 18.03):

Vi fant ut at osten på toppen kvelte hele smaken, så vi begynte å gjøre slik:

Først smører vi stekeplata veldig tynt med en slikkepott, så kjevler vi deigen rett ut på plata. Deigen må da være sånn passe tykk ogkjevlevennlig, hvis ikke så kan du bare kline den ut med litt vann på hendene.

Etterpå lar vi plata med deigen stå på benken og hvile/heve litt mens vi lager fyll og spetakkel.

Vi steker kjøttdeig med en god del krydder, evt kutter opp skinkebiter og steker litt champignon. Så stryker vi pizzasaus utover deigen, legger på osten oglegger fyll og spetakkel oppå der igjen. På toppen kan det godt ligge noen få ostebiter. Det er godt med litt ekstra krydder på toppen og gjerne noen rå purreringer og paprikabiter.

Det er jo slik de gjør det på pizzarestaurantene også, de kveler ikke all smaken under osten.

Tips til deg.

Ikke stek kjøttdeigen før du har den på pizzaen. Del den opp rå i passe klumper utover pizzaen. Kjøttet blir mye saftigere da.

Gjest er det deg?
Skrevet
  Lurveline skrev (På 24.1.2005 den 18.21):

Tips til deg.

Ikke stek kjøttdeigen før du har den på pizzaen. Del den opp rå i passe klumper utover pizzaen. Kjøttet blir mye saftigere da.

..Linda..?

Skrevet
  er det deg? skrev (På 24.1.2005 den 19.14):

..Linda..?

Nei, hvorfor skulle jeg være det? Forbokstaven min begynner ikke på L en gang...

Skrevet
  Lurveline skrev (På 24.1.2005 den 18.19):

Det aller raskeste er å ha deigen rett på stekeplate, ta matolje på hendene og trykk deigen utover.

Og så måtte skrubbe steikeplata etterpå? Nei takk. :o)

Skrevet
  Lillemus skrev (På 25.1.2005 den 10.50):

Og så måtte skrubbe steikeplata etterpå? Nei takk. :o)

Bruk formfett, så slipper du å skrubbe;o)

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...