Gjest fregnefjes Skrevet 18. mars 2005 Skrevet 18. mars 2005 har noen oppskrift på et "sundt" brød?.Uten hvit hvetemel eller med lite hvit hvetemel? 0 Siter
GIN Skrevet 18. mars 2005 Skrevet 18. mars 2005 Her er oppskriften på Ingers rugbrød: 1,3 kg sammalt hvete 200 g fin sammalt rug 200 g helkorn hvete 75 g gjær 2 strøkne ts salt 9 dl hvetekli 1,8-2 l vann (eller 1 l søt eller sur melk + 8 dl vann) 1 dl linfrø 1 dl solsikkekjerner Bland alt det tørre, løs gjæren i litt av væsken og arbeid deigen godt. Deigen blir ganske løs (klissete). Forhev deigen i 1 time, slå den ned og hev ytterligere 30 min. Slå deigen ned igjen. Hell deigen i smurte former (2 i 2-litersformer eller 3 i 1,5-litersformer). Brødene skal ikke etterheves, men settes i ovn på 220 grader i litt under en time. Ved varmluft 200 grader, samme steketid. 0 Siter
Gjest fregnefjes Skrevet 18. mars 2005 Skrevet 18. mars 2005 Her er oppskriften på Ingers rugbrød: 1,3 kg sammalt hvete 200 g fin sammalt rug 200 g helkorn hvete 75 g gjær 2 strøkne ts salt 9 dl hvetekli 1,8-2 l vann (eller 1 l søt eller sur melk + 8 dl vann) 1 dl linfrø 1 dl solsikkekjerner Bland alt det tørre, løs gjæren i litt av væsken og arbeid deigen godt. Deigen blir ganske løs (klissete). Forhev deigen i 1 time, slå den ned og hev ytterligere 30 min. Slå deigen ned igjen. Hell deigen i smurte former (2 i 2-litersformer eller 3 i 1,5-litersformer). Brødene skal ikke etterheves, men settes i ovn på 220 grader i litt under en time. Ved varmluft 200 grader, samme steketid. Takk.Skal prøve det.Trenger man former for å bake det? 0 Siter
kinaputten Skrevet 18. mars 2005 Skrevet 18. mars 2005 Takk.Skal prøve det.Trenger man former for å bake det? Du må ha former, ja. Deigen er litt sånn grötaktig, iallefall går det ikke an å forme bröd av den. Du må nesten skuffe deigen opp i formene. Men brödet er veldig godt, det... 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.