Gå til innhold

Mørk, myk, saftig krydderkake


Anbefalte innlegg

Skrevet

Av det slaget uten rosiner, nøtter eller annet dilldall.

Oppskrift, noen?

Fortsetter under...

Skrevet

Ja det har jeg, men kan ikke vekke mammaen min så sent som dette:-) Lover deg en "vinneroppskrift" i morgen jeg:-)

Gjest Shira12
Skrevet

1 egg

7,5 dl kefirmelk

7 1/2 dl farin

150 gr. margarin

1 ss natron (rørs ut i litt vann)

9-10 dl hvetemel

3 ts malt nellik

3 ts malt kanel

Egg halvpiskes og blandes med kefir

Tilsett de øvrige ingrediensene, smør til slutt

Rør deigen godt sammen

Stekes på 200* i ca. 40. min

Du kan prøve denne, mener at den er ganske lik den jeg bruker (fant ikke den akkurat nå)

Men krydderkake er knallgodt når den lages med kefir og uten alt dette dilldallet :-)

Skrevet

10 dl sukker

3 og 1/2 dl kaffe

(mikses)

2 ts natron i 3 og 1/2 dl kefir (blandes godt og helles i)

10 dl hvetemel, 4 ss kakao, 1 ts kanel, 2 ts nellik og 1 ts kardemomme, siktes i blandingen..

Smelt 100 gram smør og rør i, pluss 4 egg...!

stekes ved ca 180 grader i ca 45 minutter (langpanne)..

glasuren jeg bruker er litt forskjellig, men du har vel en god oppskrift:-)

(mamma var våken hun:-) )

Gjest engel 49+
Skrevet

hei, ser du har fått to oppskrifter her ... Kan du ikke fortelle hvilken du prøvde, og hvordan den ble? Saftig osv??? *sikle-sikle*

Skrevet

hei, ser du har fått to oppskrifter her ... Kan du ikke fortelle hvilken du prøvde, og hvordan den ble? Saftig osv??? *sikle-sikle*

Beklager å måtte si at du muligens må vente til etter påske for å finne det ut, men i nødens stund mens jeg ventet, hadde jo brukt opp kefiren, så lagde jeg en kryddersjokoladebanankake som ble utrolig god :)

2 egg

3½ dl sukker

2 bananer

150 g margarin

½ dl melk

4½ dl hvetemel

2 ts bakepulver

2 ts vaniljesukker

1 ts natron

2 ss kakao

1 ts av henholdsvis nellik, allehånde, kanel og kardemomme.

Egg og sukker piskes til eggedosis. Bruk gjerne håndmikser.

Ha de mosede bananene i eggedosisen.

Etter at smøret er smeltet has melka i smøret og dette tømmes forsiktig i røra.

Ta så blandingen med alt det tørre, og rør dette i.

Ha røra i ei rund form (25 cm). Denne bør smøres først. Legg gjerne bakepapir i bunnen og strø litt mel over smøret i kantene.

Kaka settes på nederste rille og stekes i ca 45 min på 190° C.

Kaka bør avkjøles i ca 15 min før du tar av formen.

Stekte den forøvrig i midten av ovnen, tok litt lengre tid - men ble ekstrem høy og passe saftig.

Annonse

Gjest kakemons
Skrevet

Her er vår slager, den er mørk, saftig og god.

Den holder seg dagesvis i kjøleskapet, så den har vi alltid med oss på hytta i påsken :o).

6 ss smør (smeltes)

1l kefir (varmes sammen med det smeltede smøret på svak varme)

2 egg

1 kg sukker

1l hvetemel

4 ts natron

4 ts nellik

4 ts kanel

Stekes i 1 time på 170 grader.

Skrevet

10 dl sukker

3 og 1/2 dl kaffe

(mikses)

2 ts natron i 3 og 1/2 dl kefir (blandes godt og helles i)

10 dl hvetemel, 4 ss kakao, 1 ts kanel, 2 ts nellik og 1 ts kardemomme, siktes i blandingen..

Smelt 100 gram smør og rør i, pluss 4 egg...!

stekes ved ca 180 grader i ca 45 minutter (langpanne)..

glasuren jeg bruker er litt forskjellig, men du har vel en god oppskrift:-)

(mamma var våken hun:-) )

Takktakk, skal teste :-)

Bruker droppe glasur.

Gjest engel 49+
Skrevet

Beklager å måtte si at du muligens må vente til etter påske for å finne det ut, men i nødens stund mens jeg ventet, hadde jo brukt opp kefiren, så lagde jeg en kryddersjokoladebanankake som ble utrolig god :)

2 egg

3½ dl sukker

2 bananer

150 g margarin

½ dl melk

4½ dl hvetemel

2 ts bakepulver

2 ts vaniljesukker

1 ts natron

2 ss kakao

1 ts av henholdsvis nellik, allehånde, kanel og kardemomme.

Egg og sukker piskes til eggedosis. Bruk gjerne håndmikser.

Ha de mosede bananene i eggedosisen.

Etter at smøret er smeltet has melka i smøret og dette tømmes forsiktig i røra.

Ta så blandingen med alt det tørre, og rør dette i.

Ha røra i ei rund form (25 cm). Denne bør smøres først. Legg gjerne bakepapir i bunnen og strø litt mel over smøret i kantene.

Kaka settes på nederste rille og stekes i ca 45 min på 190° C.

Kaka bør avkjøles i ca 15 min før du tar av formen.

Stekte den forøvrig i midten av ovnen, tok litt lengre tid - men ble ekstrem høy og passe saftig.

tusen takk for oppskriften,

må innrømme at kryddersjokoladebanankake kan høres en smule suspekt ut (A-la: ta-alle ingredienser-du-har-kake),

men jeg er nysgjerrig av natur, så jeg skal nok prøve den jeg også ...etter påske

;))

Skrevet

tusen takk for oppskriften,

må innrømme at kryddersjokoladebanankake kan høres en smule suspekt ut (A-la: ta-alle ingredienser-du-har-kake),

men jeg er nysgjerrig av natur, så jeg skal nok prøve den jeg også ...etter påske

;))

hihi, jeg tenker at den nok heller kan hete Banankake med sjokolade og krydder.

Eller banankake med kakao og krydder. Muligens.

Tvillingmamma
Skrevet

Hei, her er verdens beste krydderkake :)

Sidsel's krydderkake:

1/2 kg mørk sirup

1/2 kg farin

1 l kefir

Dette blandes godt og tilsettes

1 kg hvetemel

1 ts pepper

6 ts natron

1 ts nellik

1 ts ingefær (toppet)

1 1/2-2 ts kanel

4-5 ss appelsinmarmelade

Alt røres godt sammen.

Stekes i den største langpannen.

Settes i _kald_ ovn 175 grader ca 50-55 min.

Nam-nam

Kaken er super til frysing. Skjærer den opp i serveringsskiver, da tiner den mens kaffen koker.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...