Gjest skal lages dagen før Skrevet 12. april 2005 Skrevet 12. april 2005 Jeg får noen venninner på besøk, og de er alltid så sultne når de kommer. Så jeg må ha noe godt som metter. Siden jeg er opptatt hele dagen vil jeg lage det dagen i forveien; forslag? Lurte på om jeg skulle lage en lasagne, men da hører jo salat med. Og det har jeg ikke tid til (heller ikke råd til....). Hm.... Takk for idéer! 0 Siter
flisa Skrevet 12. april 2005 Skrevet 12. april 2005 behøver ikke salat - kjøp masse First Price-baguetter til og skjær opp etpar tomater 0 Siter
bes2 Skrevet 12. april 2005 Skrevet 12. april 2005 behøver ikke salat - kjøp masse First Price-baguetter til og skjær opp etpar tomater Jeg anbefaler heller en god gulasj enn lasagne. Lasagne er godt nok det, men de fleste er kanskje litt lei? Gulasj til ca. 5-6 pers: 4-500 gram storfekjøtt 4-500 gram svinekjøtt 4-5 store løk. 1 rød paprika 1 grønn paprika Hvitløk etter smak Chili eller cayenne etter smak. 1 god spiseskje paprikapulver Laubærblad Salt&pepper Braisser kjøttet en halv times tid. Hakk opp grønnsakene og rett og slett ha hele smæla i gryta og la stå og putre et par-tre timer. Varm opp når vennene dine kommer og server evt. brød eller baguette. Pynt med persille, hvis du har. Knallgodt! 0 Siter
Gjest malun Skrevet 12. april 2005 Skrevet 12. april 2005 Jeg anbefaler heller en god gulasj enn lasagne. Lasagne er godt nok det, men de fleste er kanskje litt lei? Gulasj til ca. 5-6 pers: 4-500 gram storfekjøtt 4-500 gram svinekjøtt 4-5 store løk. 1 rød paprika 1 grønn paprika Hvitløk etter smak Chili eller cayenne etter smak. 1 god spiseskje paprikapulver Laubærblad Salt&pepper Braisser kjøttet en halv times tid. Hakk opp grønnsakene og rett og slett ha hele smæla i gryta og la stå og putre et par-tre timer. Varm opp når vennene dine kommer og server evt. brød eller baguette. Pynt med persille, hvis du har. Knallgodt! En god gulasj er veldig bra, så det forslaget støttes. Men den blir enda bedre med litt kanel, rødvin og småbiter av krydderpølse oppi. *slafse* 0 Siter
bes2 Skrevet 12. april 2005 Skrevet 12. april 2005 En god gulasj er veldig bra, så det forslaget støttes. Men den blir enda bedre med litt kanel, rødvin og småbiter av krydderpølse oppi. *slafse* Ja, rødvin og litt olivenolje under braisseringen er selvsagt. Men kanel..? Det har jeg ikke testet. 0 Siter
Gjest malun Skrevet 12. april 2005 Skrevet 12. april 2005 Ja, rødvin og litt olivenolje under braisseringen er selvsagt. Men kanel..? Det har jeg ikke testet. Kanelstenger, da - la det koke en stund sammen med gryta. Veldig godt! 0 Siter
bes2 Skrevet 12. april 2005 Skrevet 12. april 2005 Kanelstenger, da - la det koke en stund sammen med gryta. Veldig godt! Spennende, det må jeg teste ut:-) 0 Siter
noami Skrevet 12. april 2005 Skrevet 12. april 2005 Jeg anbefaler heller en god gulasj enn lasagne. Lasagne er godt nok det, men de fleste er kanskje litt lei? Gulasj til ca. 5-6 pers: 4-500 gram storfekjøtt 4-500 gram svinekjøtt 4-5 store løk. 1 rød paprika 1 grønn paprika Hvitløk etter smak Chili eller cayenne etter smak. 1 god spiseskje paprikapulver Laubærblad Salt&pepper Braisser kjøttet en halv times tid. Hakk opp grønnsakene og rett og slett ha hele smæla i gryta og la stå og putre et par-tre timer. Varm opp når vennene dine kommer og server evt. brød eller baguette. Pynt med persille, hvis du har. Knallgodt! Tja, har hun ikke råd til lasagne har hun vel iallefall ikke råd til gulasj? Det så godt ut forresten, hva menes egentlig med å braissere i halvtime? 0 Siter
bes2 Skrevet 12. april 2005 Skrevet 12. april 2005 Tja, har hun ikke råd til lasagne har hun vel iallefall ikke råd til gulasj? Det så godt ut forresten, hva menes egentlig med å braissere i halvtime? Gulasj er virkelig ikke dyrt, nettopp fordi kjøttet skal brasseres og derfor ikke trenger å være av god kvalitet. Å brassere vil si at du "steker" med litt væske over lang tid(husk å fylle på med væske så det ikke går tørt) Slik blir kjøttet svært mørt. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.