Gå til innhold

matlaging med varmtvann?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Lærte da jeg var lita at man ikke skulle bruke varmtvann fra springen til matlaging pga noe greier i varmtvannsrøra som ikke var helt bra.

Samboeren min bruker konsekvent varmt vann når han kokkelerer, fordi det går fortere.

Hvordan er det egentlig, gjør det noe? Sånn i det lange løp. Er ikke meg som er kokken her i huset, så jeg får i meg varmtvann hver dag.

  • Svar 44
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

  • Åsemor

    6

  • Lurveline

    5

  • IngenLurerDenneGutten

    4

  • MsSophie

    2

Populære dager

Mest aktive i denne tråden

Gjest Snoopy83
Skrevet

Det varme vannet avioniserer metallet i rørene lettere enn kaldt vann. Det avioniserer også veggene i tanken.

Alle kjemiske reaksjoner går jo raskere jo høyere temperatur man har.

Kobber er vel ikke regnet som særlig sunt, uten at jeg vet hvorfor.

IngenLurerDenneGutten
Skrevet

Det varme vannet avioniserer metallet i rørene lettere enn kaldt vann. Det avioniserer også veggene i tanken.

Alle kjemiske reaksjoner går jo raskere jo høyere temperatur man har.

Kobber er vel ikke regnet som særlig sunt, uten at jeg vet hvorfor.

Jeg har drukket plenty væske som har rent gjennom kobber.

Har kun følt meg litt uggen på søndagsmårran, ellers er jeg helt fin:-)

Skrevet

...jeg kan godt bruke varmtvann fra springen når jeg lager mat som skal kokes, men det er ikke sånn at jeg tapper varmtvann rett i te-koppen.

Skrevet

...jeg kan godt bruke varmtvann fra springen når jeg lager mat som skal kokes, men det er ikke sånn at jeg tapper varmtvann rett i te-koppen.

Hehe... Legge pølsene i vasken og sette på springen :o) nei, det kokes.

Holdt på å ringe på hos deg her om dagen, trodde hun var sulten og hadde ikke lyst å gå med hylende baby i vogna helt hjen. Men smokken var god nok.

Gjest Sam Kvem
Skrevet

I gamle dager var det riktig, da brukte man materialer som ga fra seg giftige metaller. I dag er tankene i rustfrit stål, dessuten danner kobberrør et belegg på innsiden etter en stund som hindrer videre korrosjon og avgift av kobberforbindelser. Viktigere er at vannet er varmt nok over 65 grader for å hindre bakterievekst, f eks legionella. La vannet renne litt for å få ut det som har ligget i de tynne rørene en stund.

Skrevet

I gamle dager var det riktig, da brukte man materialer som ga fra seg giftige metaller. I dag er tankene i rustfrit stål, dessuten danner kobberrør et belegg på innsiden etter en stund som hindrer videre korrosjon og avgift av kobberforbindelser. Viktigere er at vannet er varmt nok over 65 grader for å hindre bakterievekst, f eks legionella. La vannet renne litt for å få ut det som har ligget i de tynne rørene en stund.

Men vi koker vannet altså. Hvis vi f.eks skal lage spaghetti går det fortere å koke opp 3 liter varmt vann enn 3 liter kaldt vann.

Gjest Snoopy83
Skrevet

I gamle dager var det riktig, da brukte man materialer som ga fra seg giftige metaller. I dag er tankene i rustfrit stål, dessuten danner kobberrør et belegg på innsiden etter en stund som hindrer videre korrosjon og avgift av kobberforbindelser. Viktigere er at vannet er varmt nok over 65 grader for å hindre bakterievekst, f eks legionella. La vannet renne litt for å få ut det som har ligget i de tynne rørene en stund.

=)

Skrevet

Det hender jeg gjør det også. Det hender jeg bruker varmtvann rett fra springen til tørrkaffen også.

Går jo mye raskere da:o)

Men jeg aner ikke om det er skadelig på noe vis. Er i allefall ikke oftere syk enn andre.

Gjest Sam Kvem
Skrevet

Men vi koker vannet altså. Hvis vi f.eks skal lage spaghetti går det fortere å koke opp 3 liter varmt vann enn 3 liter kaldt vann.

Eneste å si om det er aluminumskjeler, aluminiumskjeler danner en giftig forbindelse med kobber, et sort belegg på innsiden.

Ellers er ikke vanlig beredervann usunt i dag.

Skrevet

Hehe... Legge pølsene i vasken og sette på springen :o) nei, det kokes.

Holdt på å ringe på hos deg her om dagen, trodde hun var sulten og hadde ikke lyst å gå med hylende baby i vogna helt hjen. Men smokken var god nok.

....*kremt*, nå er det bare å ringe på uansett da.....for å si det sånn, det er sikkert hyggeligere for meg å se ei ikke hyldende baby, enn en desperat sulten en....:-D

Gjest Sam Kvem
Skrevet

Det hender jeg gjør det også. Det hender jeg bruker varmtvann rett fra springen til tørrkaffen også.

Går jo mye raskere da:o)

Men jeg aner ikke om det er skadelig på noe vis. Er i allefall ikke oftere syk enn andre.

Egentlig får du ikke i deg nok kobber til at det betyr noe. Kobber er samtidig et nødvendig sporstoff for de fleste organismer.

Kuriosa: mange sjødyr har blått blod, fordi de bruker kobber som transportmddel for oksygen. F eks hummer har blått blod. Det heter da cyanoglobin i stedet for hemoglobin :-) kobber er ikke noe effektivt transportmiddel, så jeg vet ikke riktig hvorfor.

Hemo = rødt

cyano = blått

Dagens nerdestoff. :-)

Skrevet

....*kremt*, nå er det bare å ringe på uansett da.....for å si det sånn, det er sikkert hyggeligere for meg å se ei ikke hyldende baby, enn en desperat sulten en....:-D

Men om hun får mat blir hun blid og fornøyd etterpå da ;)

Skrevet

Egentlig får du ikke i deg nok kobber til at det betyr noe. Kobber er samtidig et nødvendig sporstoff for de fleste organismer.

Kuriosa: mange sjødyr har blått blod, fordi de bruker kobber som transportmddel for oksygen. F eks hummer har blått blod. Det heter da cyanoglobin i stedet for hemoglobin :-) kobber er ikke noe effektivt transportmiddel, så jeg vet ikke riktig hvorfor.

Hemo = rødt

cyano = blått

Dagens nerdestoff. :-)

Jøss, hva du vet!:o)

Gjest Sam Kvem
Skrevet

Jøss, hva du vet!:o)

Ikke noe bra sjekkemiddel, men et bra sovemiddel.

Nerdestoff altså.

Lyst til å høre om gressartene på de Andalusiske høyslettene? Et par-tre timer?

Skrevet

Ikke noe bra sjekkemiddel, men et bra sovemiddel.

Nerdestoff altså.

Lyst til å høre om gressartene på de Andalusiske høyslettene? Et par-tre timer?

No thanks! Har annet å gjøre og vettu;o)

Gjest Sam Kvem
Skrevet

No thanks! Har annet å gjøre og vettu;o)

Der ser du.

Gjest Snoopy83
Skrevet

Hva er du gliser av gitt?

:-)

Bra å ha greie på ting.

Skrevet

Men vi koker vannet altså. Hvis vi f.eks skal lage spaghetti går det fortere å koke opp 3 liter varmt vann enn 3 liter kaldt vann.

Jo, men uansett, er det allerede kommet noe metall fra kranene i vannet hjelper det lite å koke det da ; )

Men det hørtes jo ganske ufarlig ut allikvel.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...