Gå til innhold

mat-tips til mange


Anbefalte innlegg

Gjest trenger råd jeg
Skrevet

Noen som har ideer om god og lettvint mat til mange?

Gjest noen tips
Skrevet

Gryteretter. De kan lages ekslusive, med biffkjøtt og rødvinssaus, eller rimelige, med kjøttdeig osv.

Reker, loff osv..

Spekemat, eggerøre, postetsalat osv.

Suppe (fiskesuppe feks), godt brød til.

Skrevet

Hvor mange er mange?

For lenge siden engang, så kopierte jeg en dansk oppskrift på gryterett til 80 mennesker, med noen kommentarer fra kokken. Tenkte at den kunne være kjekk å ha på lur. Værsågod :-)

Hej

Jeg skylder lidt oplysninger om, hvordan det gik med maden til de 80

mennesker. Det endte med paprikagryde og ris.

Vi kogte 12 kg ris - der blev spist 8. Vi kogte det i 3 gryder, og selv om

jeg var klarover, at det ville tage lang tid at få i kog, så skal man altså

virkelig regne med lang tid. Det tog mellem 30 og 45 minutter bare at få i

kog. Vi havde købt almindelige parboiled ris pga. prisen - det kan anbefales

at købe nogle bedre ris - pengene havde været givet godt ud på bedre

ris....:-(

Til paprikagryden brugte vi

10 kg oksekøb i tern

Olie til stegningen

2½ kg løg

2 hele hvidløg

15 røde peberfrugter i tern(paprika)

1 kg champignon.

100 g paprika (pulver)

100 g karry

2 tsk meget stærk chili.

½ l Kikkoman

5 Grøntsagsboullionterninger,

og 5 okseboullion direkte i retten.

(Kødet var

ikke helt tøet, så der var meget vand i retten derfra)

1 liter fløde

1 liter creme fraice 18%.

1 liter tomatpure

Salt og peber.

Retten blev jævnet med næsten ½ kg hvid maizene jævner!!!

det havde jeg ikke

regnet med der skulle bruges så meget af?

Vi hakkede 300 g persille til at drysse oven på.

Alt blev spist.

Der til serverede vi flüte (minibaguetter) - vi havde regnet med ca. 180 - der blev spist

ca. 100.

Salat:

15 små iceberg hoveder (de kunne ikke fås i ordentlige størrelser...:-)

40 tomater

10 agurker

1 kg feta

2½ kg oliven (drænet)

Der var en smule salat tilbage, men det skyldtes nok at alt tilbehøret var

spist.

Maden fik ros, selv om jeg personligt syntes risene var lidt kedelige, og at

der skulle have været mere tomat i retten. Den måtte også gerne have været

lidt stærkere men det er nok risikabelt at lave den alt for stærk til så

mange mennesker - der var nogen der mente rette var meget stærk så her er

smag og behag som så mange andre steder vidt forskellig. Flere champignon

havde eller ikke gjort noget...

Tak for hjælpen til alle

Kåre

Det sa kokken.. men det var ikke meg.

Hilsen

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...