Gjest engel 49+ Skrevet 13. mai 2005 Del Skrevet 13. mai 2005 Jo. Og for å sitere meg selv: "Hvis du ikke lager gelelokk: Pynt med f.eks. kiwi og druer rett før servering!" Det er et vesentlig IKKE der. Hmm... Det er alltid lurt å sitere seg selv! En vesentlig negasjon du hadde der, som jeg overså i farta ) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/184389-ostekake-dere/page/2/#findComment-1255681 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Goldy79 Skrevet 13. mai 2005 Del Skrevet 13. mai 2005 Jo. Og for å sitere meg selv: "Hvis du ikke lager gelelokk: Pynt med f.eks. kiwi og druer rett før servering!" Det er et vesentlig IKKE der. Prøv å ha knust is i geleen. Det pleier av og til å hjelpe. Det prøvde eg... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/184389-ostekake-dere/page/2/#findComment-1255692 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gemini Skrevet 13. mai 2005 Del Skrevet 13. mai 2005 Prøv å ha knust is i geleen. Det pleier av og til å hjelpe. Det prøvde eg... For å kjøle den ned raskere da? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/184389-ostekake-dere/page/2/#findComment-1255704 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Goldy79 Skrevet 13. mai 2005 Del Skrevet 13. mai 2005 For å kjøle den ned raskere da? Ja, den blei snarare kald og dermed snarare stiv :-)) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/184389-ostekake-dere/page/2/#findComment-1255712 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest girasol Skrevet 13. mai 2005 Del Skrevet 13. mai 2005 Jeg sverger til bix-it, og bruker da en pakke til 150 gram smør. Og så bruker jeg: 1 beger med lettrømme 1 fløtehus (1/3 liter) 2 Tine Mandarin og ananas-ost (romtemp) 75 gr. Melis 2 ts vaniljesukker Sitrongele 3 dl vann Geleen og osten kan selvfølgelig endres etter smak, men denne synes i allefall jeg er veldig frisk og god. Høres omtrent ut som min! Bare at jeg bruker appelsingelé sammen med mandarin/annanas-osten! Det blir godt det :-O M.v.h. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/184389-ostekake-dere/page/2/#findComment-1255726 Del på andre sider Flere delingsvalg…
favn Skrevet 13. mai 2005 Forfatter Del Skrevet 13. mai 2005 I min ostekake er det ikke gelé i selve 'ostemassen'. Bare som 'lokk', og til voksne bruker jeg enda mindre gelé enn 1 pakke. Dessuten bruker jeg stikkelsbærgelé eller sitrongelé, synes det ser pent ut. Synes det kan bli for søtt med gelé i selve nam-nam-fyllet. Har oxo fått veldig mye skryt. (Men ble lei kaken selv, liker å variere, tross skryt.) Har du oppskrift? Er kaken med gelatin? Det kan jeg ikke noe med. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/184389-ostekake-dere/page/2/#findComment-1255805 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest engel 49+ Skrevet 13. mai 2005 Del Skrevet 13. mai 2005 Har du oppskrift? Er kaken med gelatin? Det kan jeg ikke noe med. Nei, uten gelatin også! Jeg har oppskrift. Skal se om jeg finner den imorgen 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/184389-ostekake-dere/page/2/#findComment-1256067 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest ostepop Skrevet 13. mai 2005 Del Skrevet 13. mai 2005 Toro sin ostekake er den beste, og mye mer lettvint! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/184389-ostekake-dere/page/2/#findComment-1256146 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest glaice Skrevet 13. mai 2005 Del Skrevet 13. mai 2005 Ha en pakke bringebær gele oppå kaken når den har stivnet, det blir supergodt og pent ) Har du prøvd å legge frosne bringbær på ostekaka, og så bringbærgele på der igjen? Det er friskt og godt! Bruker du frosne bær, stivner geleen fortere... skal du få geleen fortere kald, kan du koke opp f. eks halve mengden med vann, røre i gelepulver, også blande i resten av vann-mengden... -også smart hvis man har glemt å lage gele til f.eks. barneselskap... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/184389-ostekake-dere/page/2/#findComment-1256158 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gemini Skrevet 13. mai 2005 Del Skrevet 13. mai 2005 Toro sin ostekake er den beste, og mye mer lettvint! Den går an, men ikke så god som min ;-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/184389-ostekake-dere/page/2/#findComment-1256179 Del på andre sider Flere delingsvalg…
favn Skrevet 14. mai 2005 Forfatter Del Skrevet 14. mai 2005 hehe - sånn gjør jeg stadig vekk også... Mister helt oversikten over hva jeg har lagret... :-) Nå fant jeg min egen oppskrift, den står på et bittelite Philadelphia-hefte jeg har hatt i en årrekke. Alle variantene som opptrer i denne tråden står der, så dette er vel 'klassikerne' innenfor ostekaker uten bruk av gelatin og uten steking. Gleder meg allerede, dette er friske og gode kaker. Det blir fort mest av sjokoladekaker med barn i huset... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/184389-ostekake-dere/page/2/#findComment-1256255 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest lille rosinen Skrevet 16. mai 2005 Del Skrevet 16. mai 2005 Jeg bruker alltid Bixit i min ostekake, som jeg får mye skryt for. GEMINIS OSTEKAKE Ingredienser 1 - 1 1/2 pk Bixit (eller annen søt havrekjeks) 125-150gr romtemperert smør/margarin *** 250 g Philadelphia-ost 1 boks creme fraiche 125 gr melis 1 ts vaniljesukker *** 1 pk sitrongelé 2,5 dl vann *** 2,5 dl kremfløte *********************** Gelelokk (om ønskelig): 1-2 pk jordbærgele-pulver (evt. halvsmelt 1 pk ferdiggele) *********************** Fremgangsmåte: Kjeksen knuses, og blandes godt med smøret. Trykkes ut i en stor kakeform (28-30 cm). Settes gjerne i kjøleskapet. Ost, creme fraiche, melis og vaniljesukker blandes godt, fortrinnsvis i miksmaster. Sitrongele-pulver kokes opp med 1,5 dl vann. Tilsett ca 1 dl kaldt vann etterpå, avkjøl til litt under lunka temp. (ikke mer, da vil den begynne å stivne...). Man bruker med andre ord halv mengde vann ift. hva som står på pakka. Tilsett geléen i resten av røra i en tynn stråle mens miksmasteren går. Fløten piskes og blandes inn i røra. Hell røra over bunnen og avkjøl i kjøleskap. Jeg anbefaler et lag jordbær-gele oppå kaka. Lag gele fra 1-2 pk pulver med litt mindre vann enn angitt (evt. halvsmelt 1 pk ferdig gele). Når ostemassen er helt stivnet: Ha geleen over kaken og la så dette også stivne i kjøleskapet. Pynt evt. med halve jordbær i geleen før denne stivner. Kaken blir best hvis den får stå i over 12 timer, enda bedre etter et døgn! Hvis du ikke lager gelelokk: Pynt med f.eks. kiwi og druer rett før servering! Bare to korte spørsmål... Disse spørsmålene har kanskje innlysende svar, men jeg er ikke akkurat noe særlig på kjøkkenet (prøver å bli bedre!)... Skal smøret/margarinen smeltes? Hva slags smør/margarin er best å bruke? Og skal fløten pisket til krem? Synd den skal stå så lenge før servering ellers hadde jeg prøvd meg på den i dag... :-( Men, trenger noe å by på I DAG! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/184389-ostekake-dere/page/2/#findComment-1257839 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gemini Skrevet 16. mai 2005 Del Skrevet 16. mai 2005 Bare to korte spørsmål... Disse spørsmålene har kanskje innlysende svar, men jeg er ikke akkurat noe særlig på kjøkkenet (prøver å bli bedre!)... Skal smøret/margarinen smeltes? Hva slags smør/margarin er best å bruke? Og skal fløten pisket til krem? Synd den skal stå så lenge før servering ellers hadde jeg prøvd meg på den i dag... :-( Men, trenger noe å by på I DAG! Smøret kan smeltes, eller bare vært romtemperert og mykt. Kjeksen knuses gjerne med knivene i en blender eller kjøkken maskin. Jeg pisker fløten til krem ja. Kanskje ikke stivpisker sånn ordentlig, men til myk kremkonsistens. Har sett andre ostekakeoppskrifter der fløten bare blandes i det andre, så jeg vet ikke om det er avgjørende. Men jeg har aldri gjort annet. Jeg prøvde å servere ostekake som var laget kort tid i forveien en gang, men det ble en smule mislykket. Hadde på gelelokket før ostemassen var skikkelig stivnet (uten at jeg hadde fått med meg det, den så jo stivnet ut da, og jeg sjekket ikke nærmere), og serverte med en gang gelemassen var stiv omtrent. Ostemassen var ikke stiv, og kaken datt sammen og så helt sørgerlig ut på asjettene. God smak, men elendig konsistens og utseende... :-( 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/184389-ostekake-dere/page/2/#findComment-1257935 Del på andre sider Flere delingsvalg…
favn Skrevet 16. mai 2005 Forfatter Del Skrevet 16. mai 2005 Bare to korte spørsmål... Disse spørsmålene har kanskje innlysende svar, men jeg er ikke akkurat noe særlig på kjøkkenet (prøver å bli bedre!)... Skal smøret/margarinen smeltes? Hva slags smør/margarin er best å bruke? Og skal fløten pisket til krem? Synd den skal stå så lenge før servering ellers hadde jeg prøvd meg på den i dag... :-( Men, trenger noe å by på I DAG! Ser Gemini har svart, og her kommer jeg også: Jeg bruker kjøkkenmaskin på kjeksene, smelter smøret, blander dette og trykker i formen. Kremfløten piskes stiv. Ikke for mye, det er døden med smørkrem. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/184389-ostekake-dere/page/2/#findComment-1257950 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gemini Skrevet 16. mai 2005 Del Skrevet 16. mai 2005 Smøret kan smeltes, eller bare vært romtemperert og mykt. Kjeksen knuses gjerne med knivene i en blender eller kjøkken maskin. Jeg pisker fløten til krem ja. Kanskje ikke stivpisker sånn ordentlig, men til myk kremkonsistens. Har sett andre ostekakeoppskrifter der fløten bare blandes i det andre, så jeg vet ikke om det er avgjørende. Men jeg har aldri gjort annet. Jeg prøvde å servere ostekake som var laget kort tid i forveien en gang, men det ble en smule mislykket. Hadde på gelelokket før ostemassen var skikkelig stivnet (uten at jeg hadde fått med meg det, den så jo stivnet ut da, og jeg sjekket ikke nærmere), og serverte med en gang gelemassen var stiv omtrent. Ostemassen var ikke stiv, og kaken datt sammen og så helt sørgerlig ut på asjettene. God smak, men elendig konsistens og utseende... :-( Kjøkkenmaskin, ikke kjøkken maskin... (så der kom jeg evt. korrekturlesere i forkjøpet) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/184389-ostekake-dere/page/2/#findComment-1257978 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.