laguna1365380434 Skrevet 10. juni 2005 Del Skrevet 10. juni 2005 I fryseren på kjøleskap? Jeg trenger nok å kaste litt av det som ligger innerst..! :-o Forskjell på kjøtt/fisk og grønt? Flott om noen vet! :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/187533-hvor-lenge-holder-ting-seg/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
mil1365380270 Skrevet 10. juni 2005 Del Skrevet 10. juni 2005 Kommer an på fryseren det, men i sånne små, skal man helst ikke oppbevare mat mer enn 2-3 mnd. Sies det, lever fortsatt i beste velgående jeg (mulig noen er uenige;-)), og jeg har spist eldre ting derfra. Fisk får kort opphold, fet fisk enda kortere. Samme med fett kjøtt, bacon og sånt, få uker. Frosne grønnsaker konsumerer jeg minst mulig av, eneste som har vært inni der er rosenkål og spinat. Spinaten var god etter 4-5 måneder, rosenkålen ble spist etter ca. 1, og smakte bra :-) Du blir ikke syk, bare smaken på maten som forandrer seg. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/187533-hvor-lenge-holder-ting-seg/#findComment-1288050 Del på andre sider Flere delingsvalg…
laguna1365380434 Skrevet 10. juni 2005 Forfatter Del Skrevet 10. juni 2005 Kommer an på fryseren det, men i sånne små, skal man helst ikke oppbevare mat mer enn 2-3 mnd. Sies det, lever fortsatt i beste velgående jeg (mulig noen er uenige;-)), og jeg har spist eldre ting derfra. Fisk får kort opphold, fet fisk enda kortere. Samme med fett kjøtt, bacon og sånt, få uker. Frosne grønnsaker konsumerer jeg minst mulig av, eneste som har vært inni der er rosenkål og spinat. Spinaten var god etter 4-5 måneder, rosenkålen ble spist etter ca. 1, og smakte bra :-) Du blir ikke syk, bare smaken på maten som forandrer seg. Ok, da har jeg fine retningslinjer.. Jeg fant pølser og ørret fra i fjor, DE hadde jeg nok blitt syk av..:-o Så kastet jeg mange sånne mystiske foliepakker jeg ikke aner hva er i, resten så faktisk ikke så verst ut! Men hvorfor står ikke det i noen kokebøker,eller stemplet på produktet? Jeg regner med at det er flere enn meg som ikke vet? :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/187533-hvor-lenge-holder-ting-seg/#findComment-1288057 Del på andre sider Flere delingsvalg…
mil1365380270 Skrevet 10. juni 2005 Del Skrevet 10. juni 2005 Ok, da har jeg fine retningslinjer.. Jeg fant pølser og ørret fra i fjor, DE hadde jeg nok blitt syk av..:-o Så kastet jeg mange sånne mystiske foliepakker jeg ikke aner hva er i, resten så faktisk ikke så verst ut! Men hvorfor står ikke det i noen kokebøker,eller stemplet på produktet? Jeg regner med at det er flere enn meg som ikke vet? :-) Står i bruksanvisningen til kjøleskapet. Men det har jo ganske mye å si hvordan maten ble behandlet før den havnet inni der også. Om den lå 1t i bilen i solsteika først og sånn. Jeg hadde også styrt unna pølsene og ørretten ;-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/187533-hvor-lenge-holder-ting-seg/#findComment-1288066 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest MrPimmel Skrevet 10. juni 2005 Del Skrevet 10. juni 2005 Vet ikke, men et år gammelt fårekjøtt var harskt - yukk. Jeg har funnet ut at å suge lufta ut av plastposen er effektivt mot "frysetørring". Rappa dette kloke stykket på matprat.no Hva skjer egentlig med kjøttet når det oppbevares i fryseren? Kan det bli giftig? Når kjøttet legges i fryseren går temperaturen ned til 18° C. De mikroorganismene som helt naturlig finnes i kjøttet, og som ved kjøleskapstemperatur bryter ned kjøttet, vil gå i dvale når kjøttet fryses ned. Det skjer derfor ingen (eller minimal) videre nedbrytning av kjøttet når det ligger i fryseren. Det er to faktorer som begrenser kjøttstykkets holdbarhet i fryseren. Det er fettmengde og saltmengde. Fett harskner (oksiderer) og dette skjer ved alle slags temperaturer. Det er det umetta fettet som oksiderer, så matvarer med mye umetta fett har kort holdbarhet i fryseren også. Av kjøtt-typene er det svinekjøtt som har umetta fett og derfor kortest holdbarhet. Saltinnholdet påvirker også holdbarheten, da salt også fremmer harskning av fett. Salte svinekjøttprodukter har derfor kort holdbarhet i forhold til en reinsdyrstek med lite fett og fri for salt. De bearbeidete produktene, deiger, farser, kaker, pålegg osv. har kortere holdbarhet enn hele kjøttstykker. Når kjøttet er finfordelt vil mikroorganismene (som alltid er tilstede) få mye større overflate å angripe på og nedbrytningen vil gå mye fortere. Kjøttstykket kan altså ikke bli giftig ved frysing, men det kan få dårligere kvalitet på grunn av harskning av fettet. I tillegg er et godt fryseresultat avhengig av god kjøttkvalitet før nedfrysing, god emballering og jevn lav temperatur i fryseren. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/187533-hvor-lenge-holder-ting-seg/#findComment-1288068 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Åsemor Skrevet 10. juni 2005 Del Skrevet 10. juni 2005 Hørte en gang at svin holdt seg 3 mnd i frysern. Som deg har jeg lite peiling, kjøper ting og legger i frysern, spiser bare litt av og til, og tar en sjau i året hvor jeg kaster stort sett alt. Det hender vi graver fram noe hvis det er dårlig stelt ellers, og her om dagen spiste vi noen kyllingdingser som jeg ikke husker hva heter... som gikk ut på dato i januar. Det gikk helt fint. Jo fetere det er jo kortere lagringstid har jeg hørt. Morsmelk holder seg i 3-6 mnd. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/187533-hvor-lenge-holder-ting-seg/#findComment-1288070 Del på andre sider Flere delingsvalg…
laguna1365380434 Skrevet 10. juni 2005 Forfatter Del Skrevet 10. juni 2005 Vet ikke, men et år gammelt fårekjøtt var harskt - yukk. Jeg har funnet ut at å suge lufta ut av plastposen er effektivt mot "frysetørring". Rappa dette kloke stykket på matprat.no Hva skjer egentlig med kjøttet når det oppbevares i fryseren? Kan det bli giftig? Når kjøttet legges i fryseren går temperaturen ned til 18° C. De mikroorganismene som helt naturlig finnes i kjøttet, og som ved kjøleskapstemperatur bryter ned kjøttet, vil gå i dvale når kjøttet fryses ned. Det skjer derfor ingen (eller minimal) videre nedbrytning av kjøttet når det ligger i fryseren. Det er to faktorer som begrenser kjøttstykkets holdbarhet i fryseren. Det er fettmengde og saltmengde. Fett harskner (oksiderer) og dette skjer ved alle slags temperaturer. Det er det umetta fettet som oksiderer, så matvarer med mye umetta fett har kort holdbarhet i fryseren også. Av kjøtt-typene er det svinekjøtt som har umetta fett og derfor kortest holdbarhet. Saltinnholdet påvirker også holdbarheten, da salt også fremmer harskning av fett. Salte svinekjøttprodukter har derfor kort holdbarhet i forhold til en reinsdyrstek med lite fett og fri for salt. De bearbeidete produktene, deiger, farser, kaker, pålegg osv. har kortere holdbarhet enn hele kjøttstykker. Når kjøttet er finfordelt vil mikroorganismene (som alltid er tilstede) få mye større overflate å angripe på og nedbrytningen vil gå mye fortere. Kjøttstykket kan altså ikke bli giftig ved frysing, men det kan få dårligere kvalitet på grunn av harskning av fettet. I tillegg er et godt fryseresultat avhengig av god kjøttkvalitet før nedfrysing, god emballering og jevn lav temperatur i fryseren. Takker for meget informativt svar! :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/187533-hvor-lenge-holder-ting-seg/#findComment-1288072 Del på andre sider Flere delingsvalg…
laguna1365380434 Skrevet 10. juni 2005 Forfatter Del Skrevet 10. juni 2005 Står i bruksanvisningen til kjøleskapet. Men det har jo ganske mye å si hvordan maten ble behandlet før den havnet inni der også. Om den lå 1t i bilen i solsteika først og sånn. Jeg hadde også styrt unna pølsene og ørretten ;-) Ah..Kjøleskapet mitt kom hit som brukt og uten bruksanvisning..Derfor jeg ikke vet noe om dette altså..:-) Fisken var suspekt. Jeg husker at den ble kjøpt inn til plutselig avlyst grilling i fjor..:-o 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/187533-hvor-lenge-holder-ting-seg/#findComment-1288074 Del på andre sider Flere delingsvalg…
laguna1365380434 Skrevet 10. juni 2005 Forfatter Del Skrevet 10. juni 2005 Hørte en gang at svin holdt seg 3 mnd i frysern. Som deg har jeg lite peiling, kjøper ting og legger i frysern, spiser bare litt av og til, og tar en sjau i året hvor jeg kaster stort sett alt. Det hender vi graver fram noe hvis det er dårlig stelt ellers, og her om dagen spiste vi noen kyllingdingser som jeg ikke husker hva heter... som gikk ut på dato i januar. Det gikk helt fint. Jo fetere det er jo kortere lagringstid har jeg hørt. Morsmelk holder seg i 3-6 mnd. Jeg gjør det på ca samme måte som du.. Men grunnet årstid og generell opprydning tenkte jeg at fra NÅ, da skal det være orden i sysakene! :-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/187533-hvor-lenge-holder-ting-seg/#findComment-1288075 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Åsemor Skrevet 10. juni 2005 Del Skrevet 10. juni 2005 Jeg gjør det på ca samme måte som du.. Men grunnet årstid og generell opprydning tenkte jeg at fra NÅ, da skal det være orden i sysakene! :-) Ja sånn tenker jeg hver gang jeg rydder kjøkkenet (og stua for den del) at NÅ skal vi ha system. Det funker bare av og til. Klærne på soverommet har ikke ligget på gulvet på et halvt år f.eks. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/187533-hvor-lenge-holder-ting-seg/#findComment-1288078 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest MrPimmel Skrevet 10. juni 2005 Del Skrevet 10. juni 2005 Takker for meget informativt svar! :-) Rart hva man finner når man søker. Crtl-C og Shift-Ins, voila. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/187533-hvor-lenge-holder-ting-seg/#findComment-1288080 Del på andre sider Flere delingsvalg…
laguna1365380434 Skrevet 10. juni 2005 Forfatter Del Skrevet 10. juni 2005 Ja sånn tenker jeg hver gang jeg rydder kjøkkenet (og stua for den del) at NÅ skal vi ha system. Det funker bare av og til. Klærne på soverommet har ikke ligget på gulvet på et halvt år f.eks. Det funker bare halveis her også.. Jeg bruker jo så satans lang tid når jeg skal systematisere og lage nyordning, at da er det noe annet som blir knallrotete og sabotasjeutsatt av typen mens jeg driver med mitt...;-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/187533-hvor-lenge-holder-ting-seg/#findComment-1288086 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest flyttbar Skrevet 10. juni 2005 Del Skrevet 10. juni 2005 Når du merker at noe beveger seg inni der kan du kaste det. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/187533-hvor-lenge-holder-ting-seg/#findComment-1288268 Del på andre sider Flere delingsvalg…
bugge -jenta Skrevet 11. juni 2005 Del Skrevet 11. juni 2005 Dette er ikke akkurat svar på spørsmålet ditt, men forleden fant jeg et eple i en "studiesekk", i en plastpose, som har lagt der minst to mnd. Det så like fint og blankt ut. Hvis ikke det er skremmende vet ikke jeg. Hva er det de gjør med disse eplene? 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/187533-hvor-lenge-holder-ting-seg/#findComment-1288974 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest MrPimmel Skrevet 11. juni 2005 Del Skrevet 11. juni 2005 Dette er ikke akkurat svar på spørsmålet ditt, men forleden fant jeg et eple i en "studiesekk", i en plastpose, som har lagt der minst to mnd. Det så like fint og blankt ut. Hvis ikke det er skremmende vet ikke jeg. Hva er det de gjør med disse eplene? Skar du det over? Epler er meget holdbare i riktig temperatur og hvis skallet er fullstendig helt, og det ikke er støtt. En liten rift i skallet eller en liten bulk er nok til at hele eplet forfaller som et korthus. Vi har gravenstein som fint kan spises rett fra treet langt ut på vintern, hvis ikke rådyra når opp. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/187533-hvor-lenge-holder-ting-seg/#findComment-1288977 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.