Gå til innhold

Pizzastein. Har noen er faring med det?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har kjøpt meg pizzastein.

Skulle forleden dag prøve dette her med litt mindre suksess. Det som skjedde var at pizzaen satt fast på steinen.... Hva gjorde jeg galt her mon tro? Jeg brukte ikke bakepapir og ikke smurte jeg steinen inn med noe olje/smør heller.

Trodde liksom at hvis èn brukte bakepapir, så forsvant litt av vitsen med hele effekten èn skal få av denne pizzasteinen...

Jeg hadde hjemmelaget pizza med hjemmelaget bunn.

Takker så meget for svar.

Fortsetter under...

Skrevet

www.rk-smia.no/produktene/pizzastein.htm

For bakervarer brukes stekepapir under.

Gjest mel på undersiden
Skrevet

På pizzasteinen vår skal det være godt med mel under pizzabunnen.

Gjest Aimabel
Skrevet

Dette er jo for bruk i gassovn for å spre varmen.

For å få full effekt av steinen skal man legge deigen rett på uten papir, gjerne drysse maismel/hvetemel på den først. Elter du deigen i maskin og lar den kaldheve blir den seigere og lettere å jobbe med. Løse deiger setter seg lett fast, eller faller fra hverandre når du skyver pizzaen inn.

Skrevet

Vi er så feige at vi bruker bakepapir på vår.

Det blir allikevel knallgod pizza, med tynn, sprø bunn *sikle*

Annonse

Skrevet

Jeg fikk en pizzastein i gave, og har prøvd den et par ganger, men aldri forstått poenget. Pizzabunnen blir akkurat like sprø når jeg gjør som jeg pleier, steker på vanlig plate på 250 grader. Med steinen ble det bare ekstra plunder.

Gjest pizzakokk
Skrevet

Jeg fikk en pizzastein i gave, og har prøvd den et par ganger, men aldri forstått poenget. Pizzabunnen blir akkurat like sprø når jeg gjør som jeg pleier, steker på vanlig plate på 250 grader. Med steinen ble det bare ekstra plunder.

Pizzabunnen skal vel ikke bli sprø. Kanskje du bør prøve å ikke ha så mye undervarme.

Skrevet

Pizzabunnen skal vel ikke bli sprø. Kanskje du bør prøve å ikke ha så mye undervarme.

Italiensk pizza skal ha sprø bunn. Hele poenget med pizzastein er jo å få bunnen sprø.

Gjest pizzakokk
Skrevet

Italiensk pizza skal ha sprø bunn. Hele poenget med pizzastein er jo å få bunnen sprø.

Æsj. Italiensk pizza har da bare tynnere bunn, den er ikke sprø, ikke der jeg har spist den, tom i Italia.

Skrevet

Æsj. Italiensk pizza har da bare tynnere bunn, den er ikke sprø, ikke der jeg har spist den, tom i Italia.

Den skal selvsagt ikke være kjeks-sprø. Men den skal ikke være deigete som amerikansk pizza heller. Poenget mitt er at jeg får samme (gode) resultat med og uten pizzastein, så jeg skjønner ikke helt hva pizzasteinen er godt for.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...