Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Vi har hatt middag i kveld, og en av gjestene (nabo) er fra Mexico. Ellers var det en salig blanding av indisk, new zealandsk, indonesisk, malaysisk pluss oss selv. men tilbake til Tequila. Jeg nevnte for naboen at jeg selvfølgelig hadde en flaske Tequila bare i tilfelle han skulle komme på besøk. Han tittet på flaska, kom med noen brekninger; I don't even think it's made in Mexico, og jogget hjem og hentet en flaske TEQUILA.

Og det vil jeg bare si, her var det ikke nødvendig meg salt og sitron for å få den ned. Smooooth! Som en god Cognac.

Han lot flaska stå, og ga meg et godt råd om å slå ut min Gold Tequila ASAP.

Jeg tar rådet!

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/190737-tequila/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Annonse

petter smart

Det er gammelt nytt at det som selges som Tequila i Norge langt i fra er laget i Mexico. og enda lengre fra er det samme som Tequila.

De har ikke kapasitet til å lage tequila til hele verden og selger billig skvip (dvs billig å lage, men selges dyrt) til idioter som ikke vet bedre.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/190737-tequila/#findComment-1318136
Del på andre sider

Det er gammelt nytt at det som selges som Tequila i Norge langt i fra er laget i Mexico. og enda lengre fra er det samme som Tequila.

De har ikke kapasitet til å lage tequila til hele verden og selger billig skvip (dvs billig å lage, men selges dyrt) til idioter som ikke vet bedre.

Det er ikke lov å lage Tequila av annet enn den blå agaveplanten som vokser i Mexico, så jeg tviler sterkt på at man får Tequila på polet som ikke er Tequila.

Tequila er en mescal, og er sammenlignbart med brandyens Cognac: Cognac er brandy laget i et bestemt distrikt (Champagne-distriktet) og etter en bestemt oppskrift. Tequila er mescal laget av blå agave, i motsetning til vanlig mescal (for eks. flasken med larven på) som er laget av de grønne agaveplantene.

Det finnes mye forskjellig Tequila, og det meste smaker ikke spesiellt godt. Det som nick har drukket var sannsynligvis en Añejo Tequila, som er lagret og er sammenlignbar med brandy.

"..................................."

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/190737-tequila/#findComment-1318451
Del på andre sider

Jose Cuervo Tradicional! Den har kjerringa hans hatt med fra Mexico personlig.

Den jeg skal slå i dårlige venner (eller i vasken) heter Conqistador Gold Tequila.

Ah - der så jeg at du sa Gold - da var det ikke Añejo :-)

Añejo bør du prøve, hvis du vil ha en virkelig god tequila (som ikke skal shottes).

"...................................."

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/190737-tequila/#findComment-1318455
Del på andre sider

Det er ikke lov å lage Tequila av annet enn den blå agaveplanten som vokser i Mexico, så jeg tviler sterkt på at man får Tequila på polet som ikke er Tequila.

Tequila er en mescal, og er sammenlignbart med brandyens Cognac: Cognac er brandy laget i et bestemt distrikt (Champagne-distriktet) og etter en bestemt oppskrift. Tequila er mescal laget av blå agave, i motsetning til vanlig mescal (for eks. flasken med larven på) som er laget av de grønne agaveplantene.

Det finnes mye forskjellig Tequila, og det meste smaker ikke spesiellt godt. Det som nick har drukket var sannsynligvis en Añejo Tequila, som er lagret og er sammenlignbar med brandy.

"..................................."

Cognac lages i Cognac, ikke i Champagne.

I Champagne lager de - vel - champagne.

Derimot kalles de beste Cognacer 'Fine Champagne', fordi jordsmonnet i den delen av Cognac er likt det i Champagne.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/190737-tequila/#findComment-1318502
Del på andre sider

Annonse

Cognac lages i Cognac, ikke i Champagne.

I Champagne lager de - vel - champagne.

Derimot kalles de beste Cognacer 'Fine Champagne', fordi jordsmonnet i den delen av Cognac er likt det i Champagne.

Sorry - jeg mente selvfølgelig Cognac (sier seg vel selv?).

"..................................."

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/190737-tequila/#findComment-1318557
Del på andre sider

Ah - der så jeg at du sa Gold - da var det ikke Añejo :-)

Añejo bør du prøve, hvis du vil ha en virkelig god tequila (som ikke skal shottes).

"...................................."

Neida, Gold var den jeg hadde i skapet og som han syntes jeg burde kaste.

Tradicional var den han hentet.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/190737-tequila/#findComment-1318577
Del på andre sider

Neida, Gold var den jeg hadde i skapet og som han syntes jeg burde kaste.

Tradicional var den han hentet.

Vel, det finnes ingen tequilatype som heter "tradicional", så det må være navnet. Ikke-lagret tequila heter blanco eller silver. Tequila som er lagret i noen mnd. heter reposado. Et års lagring på eikefat blir gold tequila, og inntil syv års lagring gir añejo. Men du nevnte vel "gold" i et annet svar her, så da er det jo ingen tvil om hva slags tequila det var. Og tequila av samme typen kan smake ganske forskjellig, spesiellt når man ikke tar med silver i sammeligningen. Men er den ikke laget i Mexico (nærmere bestemt i staten Jalisco, eller i enkelte deler av Michoacan og Nayaret), så er det ikke tequila.

".................................."

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/190737-tequila/#findComment-1318592
Del på andre sider

Neida, Gold var den jeg hadde i skapet og som han syntes jeg burde kaste.

Tradicional var den han hentet.

Ups...sorry - så nå at det var den du hadde selv som var gold. Jose Cuervo Tradicional er en reposado tequila (lagret kun i noen mnd.), og produseres kun i en begrenset mengde hvert år. Den er veldig god.

"....................................."

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/190737-tequila/#findComment-1318595
Del på andre sider

Ups...sorry - så nå at det var den du hadde selv som var gold. Jose Cuervo Tradicional er en reposado tequila (lagret kun i noen mnd.), og produseres kun i en begrenset mengde hvert år. Den er veldig god.

"....................................."

Jepp, reposado, produccion limitada, står det på flaska. Det er visstnok et voldsomt styr å lagre tequila, tønnene må rengjøres hyppig (daglig? iflg Speedy Gonzales) ofte hopper de over lagringa, tilsetter melasse og selger den som "lagret". Mye juks, med andre ord.

Takk for tequilaleksjonen.

Lenke til kommentar
https://forum.doktoronline.no/topic/190737-tequila/#findComment-1318626
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...