flisa Skrevet 8. august 2005 Skrevet 8. august 2005 Hva spiser dere til de ulike måltidene? Hvor ofte spiser dere? Jeg synes det er vanskelig å få til. Jeg spiser knekkebrød i stedet for brød, eller egenprodusert frokostblanding til frokost. - og salat med kokt egg eller en annen proteinkilde til lunsj, med olje og balsamicoeddik over, Så et fruktmåltid Så middag - normal mat - men fordeler det på tallerkene sånn at jeg får minst stivelse (poteter, ris, pasta) -gjerne bare en ss av det - så my salat eller også bønner til meg. De andre merker ikke at det er Fedon. Så et knekkebrød og en frukt til kvelds. I tillegg spiser jeg tørekede aprikos og mandler for å unngå "godtekick" - og gjerne litt 70% mørk sjokolade og et glass rødvin i ny og ne. Lørdag kveld koser jeg meg med mitt lørdagsgodt som er nøtter kjøpt hos innvandrerbutikk. I fjor gikk jeg ned 14 kilo på 4 måneder -og jeg var så i form at jeg fint løp opp bakker....og det skal litt til....:-) Det går sport i det! 0 Siter
Aryane Skrevet 8. august 2005 Skrevet 8. august 2005 Hva spiser dere til de ulike måltidene? Hvor ofte spiser dere? Jeg synes det er vanskelig å få til. Jeg spiser også knekkebrød (Ryvita Rug) i stedet for brød. Bruker rene kjøttprodukter til middag, i stedet for poteter ris og pasta bruker jeg mye grønnsaker, kikerter, bønner, masse løk. Jeg har aldri fulgt noe slavisk diett, men sett i Fedon sine bøker for å få tips og råd, men også andre slankeguruer som Grethe Roede og Atkins, så finner jeg frem til en diett som passer meg på grunnlag av dette. Fedon sin kokebok Naturlig Slank vil jeg absolutt anbefale, masse gode oppskrifter. Det viktigste er å spise lite og ofte og holde seg unna sukker og hvitt mel. Ha en dag i uken der du unner deg litt ekstra, da blir det lettere å gjennomføre. 0 Siter
Lillemus Skrevet 8. august 2005 Skrevet 8. august 2005 Har du en god oppskrift da? Skal vi se om jeg klarer å huske hva jeg pleier å hive oppi da: To poser tørrgjær 2 ts salt 4 dl havregryn 3-4 dl blanding av solsikkefrø (finhakkede), linfrø og sesamfrø f.eks. (jeg bar heller oppi det jeg måtte ha i skuffer og skap!) 5 dl blanding av grovt og fint sammalt hvetemel (evt. 100 g smør som smeltes og has i sammen med deigvæsken, men det er ikke nødvendig) 1 stor ss sirup eller honning (has i deigvæsken når den varmes, jeg pleier å dyppe skjeen i matolje først, da henger det ikke fast!) 1,5 liter lunkent vann (bruk melkerester om du har) Hvetemel til en passe deig Sånn omtrent. Har en slags grunnoppskrift hjemme, men som regel har jeg ikke alt som skal i og hiver oppi noe annet istedet. ) Forhev en times tid minst, bak ut, jeg smører formene godt med matolje. Etterhev en halvtime. Stekes på 200 grader i 50 min, legg gjerne over matpapir etter 30 min om du synes de er mørke nok. Jeg pakker dem inn i et fuktig klede etterpå, da blir ikke skorpa så hard. 0 Siter
Lillemus Skrevet 8. august 2005 Skrevet 8. august 2005 Jeg spiser knekkebrød i stedet for brød, eller egenprodusert frokostblanding til frokost. - og salat med kokt egg eller en annen proteinkilde til lunsj, med olje og balsamicoeddik over, Så et fruktmåltid Så middag - normal mat - men fordeler det på tallerkene sånn at jeg får minst stivelse (poteter, ris, pasta) -gjerne bare en ss av det - så my salat eller også bønner til meg. De andre merker ikke at det er Fedon. Så et knekkebrød og en frukt til kvelds. I tillegg spiser jeg tørekede aprikos og mandler for å unngå "godtekick" - og gjerne litt 70% mørk sjokolade og et glass rødvin i ny og ne. Lørdag kveld koser jeg meg med mitt lørdagsgodt som er nøtter kjøpt hos innvandrerbutikk. I fjor gikk jeg ned 14 kilo på 4 måneder -og jeg var så i form at jeg fint løp opp bakker....og det skal litt til....:-) Det går sport i det! Hva har du i frokostblandingen din? Og hva har du på den? Jeg tåler melk dårlig, med mindre jeg vil gå rundt som en fjortis i verste kviseladeren i trynet og det vil jeg jo ikke! Havremelk har en litt vel spesiell smak for meg, men jeg kan jo prøve rismelk kanskje... Cultura kan jeg bare glemme, får kviser med en gang. Tåler lettyoghurt med vanilje, men det hadde vært greit med noe mer flytende. 0 Siter
Prozak Skrevet 8. august 2005 Skrevet 8. august 2005 Fedonbrødet har høyere fiberinnhold - ikke fint mel, fruktose i stedet for sukker - antar jeg, grovere og mindre karbohydrater enn annet tungt brød - og dermed lavere GI, som gjør at du får et jevnere blodsukker som igjen gjør at du holder deg mett lenger uten å få sukkerkick, Å leve på Fedonmat gjør en glad og sunn *er i gang igjen jeg* Så "morsomt" at det viser seg at fruktose kanskje er minst like usundt som sukker, da. Akkurat som aspartam. Det skal ikke være lett, gitt. "....................................." 0 Siter
Prozak Skrevet 8. august 2005 Skrevet 8. august 2005 Tror ikke på Fedon, jeg! LOL Det er som å si at "jeg tror ikke på scrödinger-likningen". "Fedon-prinsippet" er vitenskapelig og seriøst. Spørsmålet er om det på sikt fungerer noe bedre enn tradisjonell slanking (fett, kalorier generellt etc.), noe det foreløpig tyder på at det ikke gjør. Men det har ikke eksistert lenge nok til å konkludere noe ennå. ".................................." 0 Siter
Prozak Skrevet 8. august 2005 Skrevet 8. august 2005 Nei det mener jeg jo ikke! Men klarer meg bra uten fedon! "Men klarer meg bra uten fedon!" Ja jøss. Jeg klarer meg (ihvertfall for tiden) også godt uten Fedon - men det har da overhodet ingenting med seriøsiteten og effekten av prinsippet å gjøre. "..................................." 0 Siter
Prozak Skrevet 8. august 2005 Skrevet 8. august 2005 Tror du på Norum da? :-) eller Espelid? Eller....Nerdrun...? "................................." 0 Siter
Gjest blomsterløk Skrevet 8. august 2005 Skrevet 8. august 2005 Skal vi se om jeg klarer å huske hva jeg pleier å hive oppi da: To poser tørrgjær 2 ts salt 4 dl havregryn 3-4 dl blanding av solsikkefrø (finhakkede), linfrø og sesamfrø f.eks. (jeg bar heller oppi det jeg måtte ha i skuffer og skap!) 5 dl blanding av grovt og fint sammalt hvetemel (evt. 100 g smør som smeltes og has i sammen med deigvæsken, men det er ikke nødvendig) 1 stor ss sirup eller honning (has i deigvæsken når den varmes, jeg pleier å dyppe skjeen i matolje først, da henger det ikke fast!) 1,5 liter lunkent vann (bruk melkerester om du har) Hvetemel til en passe deig Sånn omtrent. Har en slags grunnoppskrift hjemme, men som regel har jeg ikke alt som skal i og hiver oppi noe annet istedet. ) Forhev en times tid minst, bak ut, jeg smører formene godt med matolje. Etterhev en halvtime. Stekes på 200 grader i 50 min, legg gjerne over matpapir etter 30 min om du synes de er mørke nok. Jeg pakker dem inn i et fuktig klede etterpå, da blir ikke skorpa så hard. Ummm, det hørtes godt ut. Tror jammen jeg må bake brød i kveld, lenge siden sist. 0 Siter
flisa Skrevet 8. august 2005 Skrevet 8. august 2005 Så "morsomt" at det viser seg at fruktose kanskje er minst like usundt som sukker, da. Akkurat som aspartam. Det skal ikke være lett, gitt. "....................................." Det er like fetende med fruktose som med sukker -men man trenger mindre av det for å oppnå samme søtningseffekt - og blodsukkeret holder seg mer stabilt. Fedon sier ikke at vi skal spise masse fruktose -han sier vi bør erstatte sukker med fruktose der hvor man må ha noe søtt - det beste er å klare seg uten noen form for tilsatt sukker Så det så! 0 Siter
flisa Skrevet 8. august 2005 Skrevet 8. august 2005 LOL Det er som å si at "jeg tror ikke på scrödinger-likningen". "Fedon-prinsippet" er vitenskapelig og seriøst. Spørsmålet er om det på sikt fungerer noe bedre enn tradisjonell slanking (fett, kalorier generellt etc.), noe det foreløpig tyder på at det ikke gjør. Men det har ikke eksistert lenge nok til å konkludere noe ennå. ".................................." det har mer å si for de som er disponert for diabetes -eller har diabetes i alle fall. jeg kjenner en liten gutt på 5 år som har stor glede av Fedon-kosten da han har diabetes. det er flott at det finnes alternativer! 0 Siter
flisa Skrevet 8. august 2005 Skrevet 8. august 2005 Hva har du i frokostblandingen din? Og hva har du på den? Jeg tåler melk dårlig, med mindre jeg vil gå rundt som en fjortis i verste kviseladeren i trynet og det vil jeg jo ikke! Havremelk har en litt vel spesiell smak for meg, men jeg kan jo prøve rismelk kanskje... Cultura kan jeg bare glemme, får kviser med en gang. Tåler lettyoghurt med vanilje, men det hadde vært greit med noe mer flytende. Kanikke hjelpe deg med melke...for jeg har på sånn "grønnmelk" som vi kaller det -den Ekstra Lett. Blandingen min består av: All bran Soyaflokker (kjøpes på helsekost) Knust kli Havregryn (ikke de lettkokte) Solsikkefrø og noen hakkede mandler 0 Siter
flisa Skrevet 8. august 2005 Skrevet 8. august 2005 Eller....Nerdrun...? "................................." eller mora di? .) 0 Siter
Prozak Skrevet 8. august 2005 Skrevet 8. august 2005 det har mer å si for de som er disponert for diabetes -eller har diabetes i alle fall. jeg kjenner en liten gutt på 5 år som har stor glede av Fedon-kosten da han har diabetes. det er flott at det finnes alternativer! Selvfølgelig. Men det blir litt som atkins-dietten. Den er glimrende for de som er farlig overvektige, og hvor noe MÅ gjøres raskt. Vanlige friske mennesker har ikke godt av å gå på en slik diett. "..................................." 0 Siter
Sør Skrevet 8. august 2005 Skrevet 8. august 2005 Nettopp - og etter bare en uke så er kroppen anderledes...det er ikke tull, Og stavgang annenhver dag -en time Det forekommer deg ikke at det kanskje er stavgangen som utgjør den største effekten? Med vennlig hilsen 0 Siter
flisa Skrevet 8. august 2005 Skrevet 8. august 2005 Selvfølgelig. Men det blir litt som atkins-dietten. Den er glimrende for de som er farlig overvektige, og hvor noe MÅ gjøres raskt. Vanlige friske mennesker har ikke godt av å gå på en slik diett. "..................................." Fedon og Atkins er to vidt forskjellige ting. Fedonkost er ikke ekstrem -det er Atkins. 0 Siter
Gjest bakedag? Skrevet 8. august 2005 Skrevet 8. august 2005 Skal vi se om jeg klarer å huske hva jeg pleier å hive oppi da: To poser tørrgjær 2 ts salt 4 dl havregryn 3-4 dl blanding av solsikkefrø (finhakkede), linfrø og sesamfrø f.eks. (jeg bar heller oppi det jeg måtte ha i skuffer og skap!) 5 dl blanding av grovt og fint sammalt hvetemel (evt. 100 g smør som smeltes og has i sammen med deigvæsken, men det er ikke nødvendig) 1 stor ss sirup eller honning (has i deigvæsken når den varmes, jeg pleier å dyppe skjeen i matolje først, da henger det ikke fast!) 1,5 liter lunkent vann (bruk melkerester om du har) Hvetemel til en passe deig Sånn omtrent. Har en slags grunnoppskrift hjemme, men som regel har jeg ikke alt som skal i og hiver oppi noe annet istedet. ) Forhev en times tid minst, bak ut, jeg smører formene godt med matolje. Etterhev en halvtime. Stekes på 200 grader i 50 min, legg gjerne over matpapir etter 30 min om du synes de er mørke nok. Jeg pakker dem inn i et fuktig klede etterpå, da blir ikke skorpa så hard. Tusen takk! Det høres godt ut! 0 Siter
Lillemus Skrevet 8. august 2005 Skrevet 8. august 2005 Det er like fetende med fruktose som med sukker -men man trenger mindre av det for å oppnå samme søtningseffekt - og blodsukkeret holder seg mer stabilt. Fedon sier ikke at vi skal spise masse fruktose -han sier vi bør erstatte sukker med fruktose der hvor man må ha noe søtt - det beste er å klare seg uten noen form for tilsatt sukker Så det så! Snodig da at både min og flere andres er faring er at fruktose slett ikke er søtere enn sukker, men omvendt - at man må ha mer fruktose enn sukker for å få samme søtsmak. 0 Siter
Prozak Skrevet 8. august 2005 Skrevet 8. august 2005 Fedon og Atkins er to vidt forskjellige ting. Fedonkost er ikke ekstrem -det er Atkins. Jeg mente ikke å antyde at det var det samme, heller :-) ".................................." 0 Siter
Prozak Skrevet 8. august 2005 Skrevet 8. august 2005 Snodig da at både min og flere andres er faring er at fruktose slett ikke er søtere enn sukker, men omvendt - at man må ha mer fruktose enn sukker for å få samme søtsmak. Det er en annen søtsmak, og kanskje ikke sikkert at den oppleves like søt for alle. "..................................." 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.