Gjest lurer jeg Skrevet 14. august 2005 Skrevet 14. august 2005 For å prøve litt lettere mat her i huset, har jeg begynt å bruke karbonadedeig i de rettene jeg vanligvis ville brukt kjøttdeig. Men jeg synes ikke det smaker så godt. Blir mye tammere i smaken liksom. Vet at det er sunnere, men maten skal jo smake godt også. Noen synspunkter der ute? 0 Siter
Velouria Skrevet 14. august 2005 Skrevet 14. august 2005 Det er tammere i smaken fordi det er mindre fett, du får heller krydre bedre med urter og sånn. 0 Siter
Gjest lurer jeg Skrevet 14. august 2005 Skrevet 14. august 2005 Det er tammere i smaken fordi det er mindre fett, du får heller krydre bedre med urter og sånn. Det er nok der jeg har bommet hittil. Er ganske fersk på området 0 Siter
frosken Skrevet 14. august 2005 Skrevet 14. august 2005 Vanesak kanskje? Jeg synes karbonadedeig smaker mye bedre, men har vel knapt kjøpt kjøttdeig på det jeg kan huske. 0 Siter
Mrs. Wallace Skrevet 14. august 2005 Skrevet 14. august 2005 Hm - det er jo renere kjøtt, og dermed en "renere" smak, som du sikkert må venne deg til. Etter hvert vil du ikke ha noe annet. ;o) Men bruk krydder og urter godt, så vil du sikkert bli fornøyd. 0 Siter
Gemini Skrevet 14. august 2005 Skrevet 14. august 2005 Merker egentlig ikke forskjell jeg. Men bruker helst karbonadedeig pga fettinnhold. 0 Siter
Gjest Halling Skrevet 14. august 2005 Skrevet 14. august 2005 Smaken sitter dessverre i fettet. Den beste kjøttdeigen er dansk, der blander de ofte spekk i. Kryddersmak er ofte fettløselig, så fettet trekker bedre smaken ut av krydder og det varme fettet gir også bedre kontakt med smaksløkene på tunga. Når fettet blir kaldt, blir det belegg på tunga som stopper smaken, derfor smaker kald fet mat ikke så godt. 0 Siter
fyrlykt Skrevet 14. august 2005 Skrevet 14. august 2005 Det jeg lurer på er hvor man får tak i karbonadedeig. Har aldri sett annet enn kjøttdeig i butikken. 0 Siter
Gjest papirtiger Skrevet 14. august 2005 Skrevet 14. august 2005 Det jeg lurer på er hvor man får tak i karbonadedeig. Har aldri sett annet enn kjøttdeig i butikken. Den ligger ved siden av kjøttdeigen... Alle butikker jeg har vært i fører det. 0 Siter
Aryane Skrevet 14. august 2005 Skrevet 14. august 2005 Det er nok der jeg har bommet hittil. Er ganske fersk på området Jeg er ikke enig med dere som sier at karbonadedeigen er tammere i smaken, jeg syns det er mye mer kjøttsmak i karbonadedeig enn vanlig kjøttdeig. 0 Siter
Velouria Skrevet 14. august 2005 Skrevet 14. august 2005 Jeg er ikke enig med dere som sier at karbonadedeigen er tammere i smaken, jeg syns det er mye mer kjøttsmak i karbonadedeig enn vanlig kjøttdeig. Jeg spiser ikke kjøtt og har ikke gjort det på lenge, men jeg bare antok at det var sannsynlig siden det jo er sånn at fett er smaksrikt. 0 Siter
Gjest lurer jeg Skrevet 14. august 2005 Skrevet 14. august 2005 Hm - det er jo renere kjøtt, og dermed en "renere" smak, som du sikkert må venne deg til. Etter hvert vil du ikke ha noe annet. ;o) Men bruk krydder og urter godt, så vil du sikkert bli fornøyd. Og hvordan krydrer du riktig hvis du f.eks skal ha lasagna? 0 Siter
Mrs. Wallace Skrevet 14. august 2005 Skrevet 14. august 2005 Og hvordan krydrer du riktig hvis du f.eks skal ha lasagna? Hvis du bruker lasagne fra pakke og bare skal tilsette karbonadedeig, kan du feks bruke salt, pepper, frisk basilikum, hvitløk og oregano. Jeg pleier å lage lasagnen fra bunnen. Da lager jeg en tomatsaus med bl.a knuste tomater, hvitløk, balsamicoeddik, basilikum, oregano, piri piri, salt, sukker og hønsebuljong. 0 Siter
jubalong70 Skrevet 14. august 2005 Skrevet 14. august 2005 Det har jeg aldri tenkt over. Vi bruker også endel karbonadedeig, men også noe kjøttdeig. Eneste forskjellen jeg har merket er at det er mindre vann i karbonadedeigen, og det synes jeg jo bare er et pluss. 0 Siter
bugge -jenta Skrevet 14. august 2005 Skrevet 14. august 2005 Ja, karbonadedeig smaker mindre, fordi fett smaker, og det er mindre fett i karbonadedeig enn i kjøttdeig. Et renere produkt. Og derfor dyrere. Mer salt og pepper, ulike krydder, ble svaret for min del, siden det var fettet jeg ikke ville ha. Mer salt vil ikke være like bra for alle selvsagt. 0 Siter
Gjest Halling Skrevet 14. august 2005 Skrevet 14. august 2005 Hvis du bruker lasagne fra pakke og bare skal tilsette karbonadedeig, kan du feks bruke salt, pepper, frisk basilikum, hvitløk og oregano. Jeg pleier å lage lasagnen fra bunnen. Da lager jeg en tomatsaus med bl.a knuste tomater, hvitløk, balsamicoeddik, basilikum, oregano, piri piri, salt, sukker og hønsebuljong. Gode kjøttkaker med brun saus Ingredienser 500 g karbonadedeig 1 stort egg 1 tykk skive av loff 1 stk gul løk 1 ts salt 1 ts hvit pepper 1/4 ts nyrevet muskatnøtt 1/2 ts paprikapulver 1/2 ts grillkrydder 1/4 ts chillipulver 3/4 dl matfløte i stk buljongterning 5 dl vann til koking Brun saus: 2 ss mel 2 dl melk blandes godt til jevning av sausen. Kraft etter kokingen av kjøttkakene. 2 skiver brunost 2 1/2 dl matfløte salt og pepper etter smak 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.