Gjest Shira12 Skrevet 5. september 2005 Skrevet 5. september 2005 Noen som gidder og fortelle meg hvordan jeg lager det? Har ikke gjort det før, bare posestappe *småflau* Anyway, jeg koker poter ikke sant. Og de skal stappes. Skal jeg ha noe oppi? 0 Siter
Lillemus Skrevet 5. september 2005 Skrevet 5. september 2005 Det blir temmelig tørt om du ikke har noe oppi ja. ) Del potetene opp i mindre biter før koking og kok dem til de er godt møre. Hell av vannet og damp potetene. Jeg bruker litt salt, nykvernet pepper og nyraspet muskatt oppi. Så en diger smørklatt og spe med litt melk, stapp og spe med mer melk til du får passelig konsistens. Nammmmm! 0 Siter
serendipity Skrevet 5. september 2005 Skrevet 5. september 2005 Det blir temmelig tørt om du ikke har noe oppi ja. ) Del potetene opp i mindre biter før koking og kok dem til de er godt møre. Hell av vannet og damp potetene. Jeg bruker litt salt, nykvernet pepper og nyraspet muskatt oppi. Så en diger smørklatt og spe med litt melk, stapp og spe med mer melk til du får passelig konsistens. Nammmmm! mmmm. MASSE muskattnøtt!!! Å nå fikk jeg lyst på det,.. 0 Siter
Gjest prust Skrevet 5. september 2005 Skrevet 5. september 2005 Dette kan jeg! Du skreller potetene, har dem oppi kokende vann og koker dem til de er helt møre. Da heller du ut av vannet, og moser dem med en potetstappemoser (har sikkert et annet navn). Så har du oppi en spiseskje eller to med margarin og heller oppi litt melk, slik at den blir _litt_ tynn. Ha oppi litt salt og pepper og rør godt mens du koker den opp en gang kjapt. Pass på at den ikke svir i bunnen! MYYYYE bedre enn posestappe :-) 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 5. september 2005 Skrevet 5. september 2005 Kok potetene i biter, så tar det kortere tid! Sleng oppi 2-3 fedd hvitløk sammen med potetene, det gir kjempegod smak! Når potetene er kokt, tar du av vannet, og slenger oppi en klatt smør og litt melk. Mos alt sammen, og ferdig. 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 5. september 2005 Skrevet 5. september 2005 Også salt og pepper, det glemte jeg visst! 0 Siter
annegunn Skrevet 5. september 2005 Skrevet 5. september 2005 Også salt og pepper, det glemte jeg visst! Har du ikke muskat i? 0 Siter
Gjest prust Skrevet 5. september 2005 Skrevet 5. september 2005 Har du ikke muskat i? Jeg bruker ikke muskat i potetstappe. Ikke vant til det, men det er sikkert godt med _litt_ ! 0 Siter
morsan Skrevet 5. september 2005 Skrevet 5. september 2005 Har du ikke muskat i? Muskat er et musk... eh... jeg mener MUST! ;-) 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 5. september 2005 Skrevet 5. september 2005 Har du ikke muskat i? Nope. Burde jeg det? 0 Siter
Gjest Shira12 Skrevet 5. september 2005 Skrevet 5. september 2005 Takker og bukker for svar! Må jo bli god stappe dette når oppskriften kommer fra Dolere :-) 0 Siter
annegunn Skrevet 5. september 2005 Skrevet 5. september 2005 Nope. Burde jeg det? I følge de to andre svarene jeg fikk burde du det, ja. *nikker* 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 5. september 2005 Skrevet 5. september 2005 I følge de to andre svarene jeg fikk burde du det, ja. *nikker* Da gjør jeg det neste gang. 0 Siter
Aryane Skrevet 5. september 2005 Skrevet 5. september 2005 Litt melk eller fløte og en klatt smør, salt og pepper. Hadde en gang litt grillkrydder i, det var kjempegodt til karbonader. 0 Siter
annegunn Skrevet 5. september 2005 Skrevet 5. september 2005 Da gjør jeg det neste gang. Flink jente Og så har jeg i hvitløk... 0 Siter
mariaflyfly Skrevet 5. september 2005 Skrevet 5. september 2005 Flink jente Og så har jeg i hvitløk... Det har jo jeg også, dah! 0 Siter
Gjest skrævadottir Skrevet 5. september 2005 Skrevet 5. september 2005 Oppi? Et vell av muligheter. Hvitløk, ikke for lite, da smaker det merkelig. Hvit pepper. litt. Løkpulver, litt. Smør. Melk, litt i stedet for vann. Muskat? Nei, mest for kålrabi. Stekt bacon!! Kjempegodt. kansje som egen rett. Finhakket spekepølse. Til barn; maiskorn, vannkastanjebiter, små crabfishbiter, små røkte pølsebiter, gulrotstrimler og annet som ikke smaker sterkt. Potetmos blir fort en egen rett med mye oppi. Sett farge på den med paprika og gurkemeie. 0 Siter
Mrs. Wallace Skrevet 5. september 2005 Skrevet 5. september 2005 Du har fått mange gode forslag. Men det er veldig godt med litt sellerirot også - og dersom du har i litt søtpotet i tillegg, får du skikkelig gourmetstappe! 0 Siter
Gjest skrævadottir Skrevet 5. september 2005 Skrevet 5. september 2005 mmmm. MASSE muskattnøtt!!! Å nå fikk jeg lyst på det,.. Er ikke muskat et rusmiddel? 0 Siter
Gjest skrævadottir Skrevet 5. september 2005 Skrevet 5. september 2005 Det blir temmelig tørt om du ikke har noe oppi ja. ) Del potetene opp i mindre biter før koking og kok dem til de er godt møre. Hell av vannet og damp potetene. Jeg bruker litt salt, nykvernet pepper og nyraspet muskatt oppi. Så en diger smørklatt og spe med litt melk, stapp og spe med mer melk til du får passelig konsistens. Nammmmm! Det blir reine latekssparkelen uten fett i. 3-5% fett må det være, heller mer. Potet er rene kaloribomba allikevel. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.