Gå til innhold

Hjemmelaget potetstappe


Anbefalte innlegg

Skrevet

Det har jo jeg også, dah! :)

Ja, du, men ikke jeg. Så det skal jeg prøve.

  • Svar 80
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

  • mariaflyfly

    31

  • annegunn

    24

  • Lillemus

    3

  • favn

    3

Populære dager

Mest aktive i denne tråden

Skrevet

Oppi?

Et vell av muligheter.

Hvitløk, ikke for lite, da smaker det merkelig.

Hvit pepper. litt.

Løkpulver, litt.

Smør.

Melk, litt i stedet for vann.

Muskat? Nei, mest for kålrabi.

Stekt bacon!! Kjempegodt. kansje som egen rett.

Finhakket spekepølse.

Til barn; maiskorn, vannkastanjebiter, små crabfishbiter, små røkte pølsebiter, gulrotstrimler og annet som ikke smaker sterkt.

Potetmos blir fort en egen rett med mye oppi.

Sett farge på den med paprika og gurkemeie.

Her var det mangen tips ja!

Noterer meg det til bruk en annen gang.

idag er det svenske kjøttboller (krydder fra en sånn pose), vanlig potetstappe og saus.

Skrevet

Ja, du, men ikke jeg. Så det skal jeg prøve.

Ah! :)

Der klarte vi å herpe nok en mattråd. :)

Jeg tenkte over det i går, at selv i tråden om "den jævla nabo'n", klarte jeg å få det til å bli snakk om hår i SUPPA. Heheh! ;)

Skrevet

Ah! :)

Der klarte vi å herpe nok en mattråd. :)

Jeg tenkte over det i går, at selv i tråden om "den jævla nabo'n", klarte jeg å få det til å bli snakk om hår i SUPPA. Heheh! ;)

Men her har vi (hittil) klart å holde oss til temet, i det minste.

Fikk du drukket noen av rødvinene dine i helga?

Skrevet

Men her har vi (hittil) klart å holde oss til temet, i det minste.

Fikk du drukket noen av rødvinene dine i helga?

Seffer'n! Men bare den Accordinien.

Også spretta AM og Ø en amarone på lørdagskvelden som jeg smakte på - Santa Sofia fra 1998. Den var nydelig! :)

Skrevet

Det blir reine latekssparkelen uten fett i. 3-5% fett må det være, heller mer.

Potet er rene kaloribomba allikevel.

Jeg skrev da vitterligen at jeg har i en _svær_ smørklatt...

Skrevet

Da gjør jeg det neste gang. :)

Det er ikke sikkert du trenger _både_ muskat og hvitløk...

Skrevet

Seffer'n! Men bare den Accordinien.

Også spretta AM og Ø en amarone på lørdagskvelden som jeg smakte på - Santa Sofia fra 1998. Den var nydelig! :)

Tviler ikke *sukk*

Jeg delte en 'Feudi di San Gregorio Fiano di Avellino 2004', hvit, med lurulf på lørdag, til den nette pris av 169.90. Knallgod! De har den på Manglerud.

Gjest skrævadottir
Skrevet

Her var det mangen tips ja!

Noterer meg det til bruk en annen gang.

idag er det svenske kjøttboller (krydder fra en sånn pose), vanlig potetstappe og saus.

Svenske kjøttboller og potetstappe.

Pleier kjøpe det på IKEA, da er det "fest".

Sjøl syns jeg sausen smaker Toro pose, kjøttbollene er for salte med for mye bruskbiter, og mosen er et syntetisk substitutt. Men unga elsker det.

Orginalen heter "Mammas köttbullar" og fås på Svinesund til kr 45 pr kilo. Nydelig som nattmat til påseilede ravner. På pinne, dyppet i diverse sauser og potetmos og tredd på en brødbit. Makan til glupske svin. Over 3 kg boller borte på 10 min, et helt stekovnsfat til 10-12 personer.

Skrevet

Det er ikke sikkert du trenger _både_ muskat og hvitløk...

Neeei, kanskje ikke...? Jeg pleier å vare litt sånn "keep it simple", så kan man heller dynge på med ekstra krydder etterpå, hvis det trengs. ;)

Skrevet

Svenske kjøttboller og potetstappe.

Pleier kjøpe det på IKEA, da er det "fest".

Sjøl syns jeg sausen smaker Toro pose, kjøttbollene er for salte med for mye bruskbiter, og mosen er et syntetisk substitutt. Men unga elsker det.

Orginalen heter "Mammas köttbullar" og fås på Svinesund til kr 45 pr kilo. Nydelig som nattmat til påseilede ravner. På pinne, dyppet i diverse sauser og potetmos og tredd på en brødbit. Makan til glupske svin. Over 3 kg boller borte på 10 min, et helt stekovnsfat til 10-12 personer.

Yømmi, jeg kjøper også de kjøttbullarne hvis jeg er på harrytur. :)

Skrevet

Tviler ikke *sukk*

Jeg delte en 'Feudi di San Gregorio Fiano di Avellino 2004', hvit, med lurulf på lørdag, til den nette pris av 169.90. Knallgod! De har den på Manglerud.

*noterer*

Og fiskesuppa blei bra? ;)

Gjest skrævadottir
Skrevet

Jeg skrev da vitterligen at jeg har i en _svær_ smørklatt...

Smatt.

*dytter boka til Grethe lenger inn i hylla*

Skrevet

*noterer*

Og fiskesuppa blei bra? ;)

"nikker" Vi satt ute til halv 11....

Skrevet

*noterer*

Og fiskesuppa blei bra? ;)

Feudi er en knallprodusent... Bare se hva de får til med billig rosevin...

Skrevet

Feudi er en knallprodusent... Bare se hva de får til med billig rosevin...

Åh! Den vi drakk sammen?

Skrevet

Åh! Den vi drakk sammen?

*vrir klisterhjernen*

Den vi drakk samtidig, men på hvert vårt sted?

Skulle tro vi hadde tømt utallig flasker sammen...

Gjest skrævadottir
Skrevet

Yømmi, jeg kjøper også de kjøttbullarne hvis jeg er på harrytur. :)

Jeg har prøvd de andre merkene, de smaker ikke godt. Og så må man ikkke steke dem for lenge, da de kan få en formidabel sprettballkonsistens. Varmes bare. Ikke for varme, da brenner de kjeften av seg på fettet som er inni.

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...