Gjest Snoopygirl Skrevet 10. september 2005 Skrevet 10. september 2005 Skal ha pepperbiff til middag i dag. Trenger tips til hvordan jeg steker den uten at den blir så tørr. Den ene skal være gjennomstekt den andre skal være litt rå inni. Problemet mitt er ofte at den som skal være gjennomstekt blir så tørr, fordi jeg steker den så lenge. Biffene er også veldig tjukke. Håper noen av dere kloke huer her kan hjelpe meg... På forhånd takk! 0 Siter
jubalong70 Skrevet 10. september 2005 Skrevet 10. september 2005 Bruk sterk varme først, til du har fått en fin stekeskorpe. Så skrur du plata ganske lavt ned slik at de bare står der og godgjør seg. Trykk på biffene med fingeren underveis. Når den er "passe myk" er den litt rød inni. Når den er ganske fast, men ikke helt fast, da er den gjennomstekt. Hmmm, litt vanskelige mål det der da - jeg skjønner det. 0 Siter
Gjest GA Skrevet 10. september 2005 Skrevet 10. september 2005 Jeg steker på så varm panne som mulig (jernpanne) i ca ett minutt på hver side. Så lar jeg dem ligge og steke på ettervarmen i ca 5 minutter hvis jeg skal ha den rød inni. Snur ofte. 0 Siter
Gjest Snoopygirl Skrevet 10. september 2005 Skrevet 10. september 2005 Hva slags biffer er det? Pepperbiff!!!!!! 0 Siter
karisma Skrevet 10. september 2005 Skrevet 10. september 2005 Pepperbiff!!!!!! Ja, men jeg tenkte jo helst på om det var indrefilet eller ytrefilet da. Ser du har fått gode råd. 0 Siter
Gjest amparro Skrevet 10. september 2005 Skrevet 10. september 2005 Du skal ikke salte biffen før den har fått stekeskopre, det trekker kjøttsaften ut av kjøttet. Viktig! Stek gjerne i jernpanne med margarin og på høy varme. Du kan snu biffen når du ser at kjøttsaften (blod) begynner å piple ut på oversiden. Jeg selv telle munutter når jeg steker biff og som sagt jeg salter aldri før den har fått stekeskorpe. Biffene mine blir perfekte :-) 0 Siter
PieLill Skrevet 10. september 2005 Skrevet 10. september 2005 Med olje blandet sammen med smør / margarin får du høyere temperatur. Men nå er vel biffen fortært. Smakte den? mvh 0 Siter
Gjest sofie34 Skrevet 10. september 2005 Skrevet 10. september 2005 I min "ungdom" var jeg sammen med en kokk, det beste som kom ut av det forholdet var at jeg lærte meg å steke biff :-) Smelt smør i pannen, legg i biffene når smøret slutter å frese. Stek biffene kjapt så de får stekeskorpe. Ta biffene ut av stekepannen, la de hvile noen minutter. Tørk ut av pannen, ha i nytt smør. Nå stekes biffene en gang til på svakere varme ca ett minuttpå hver side. Ta biffene av igjen, la de hvile noen minutter, stek de så videre på svak varmen til de er passe stekt. Vanskelig å si hvor lenge, men lær deg å "kjenne" på de hvor gjennomstekte de er. Her er et triks. Når du trykker midt på biffen så kan du sammenligne med å trykke på i håndflaten din, der hvor tommelen er "festet". En rå biff kjennes ut som kjøttet der når du har tommelen rett opp, medium når den er litt ut fra hånden og gjennomstekt når du vrir tommelene helt ut. La biffene hvile noen minutter etter at de er ferdigstekte slik at kjøttsaften kan "fordele" seg igjen. Poenget med å steke kjøttet i 3 omganger er at kjøttsaften skal trekke seg ut til kantene igjen så biffen ikke blir tørr. Og, romtemperer kjøttet et par timer før det skal stekes. Lykke til Hilsen 0 Siter
bb71 Skrevet 11. september 2005 Skrevet 11. september 2005 I min "ungdom" var jeg sammen med en kokk, det beste som kom ut av det forholdet var at jeg lærte meg å steke biff :-) Smelt smør i pannen, legg i biffene når smøret slutter å frese. Stek biffene kjapt så de får stekeskorpe. Ta biffene ut av stekepannen, la de hvile noen minutter. Tørk ut av pannen, ha i nytt smør. Nå stekes biffene en gang til på svakere varme ca ett minuttpå hver side. Ta biffene av igjen, la de hvile noen minutter, stek de så videre på svak varmen til de er passe stekt. Vanskelig å si hvor lenge, men lær deg å "kjenne" på de hvor gjennomstekte de er. Her er et triks. Når du trykker midt på biffen så kan du sammenligne med å trykke på i håndflaten din, der hvor tommelen er "festet". En rå biff kjennes ut som kjøttet der når du har tommelen rett opp, medium når den er litt ut fra hånden og gjennomstekt når du vrir tommelene helt ut. La biffene hvile noen minutter etter at de er ferdigstekte slik at kjøttsaften kan "fordele" seg igjen. Poenget med å steke kjøttet i 3 omganger er at kjøttsaften skal trekke seg ut til kantene igjen så biffen ikke blir tørr. Og, romtemperer kjøttet et par timer før det skal stekes. Lykke til Hilsen Jeg tenkte at det var litt i seneste laget å komme med råd på denne tråden når jeg leste den i går. Men altså: jeg steker biffene som du beskriver, og jeg lar dem ofte hvile lenger mellom 1. og 2. steking - de blir helt perfekte! Kjøttsaften samler seg fint i biffen og ikke noe blodsøl, men saftig og god! 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.