Gjest Make it Skrevet 22. september 2005 Del Skrevet 22. september 2005 Tenkte å lage hot shots ved å blandke tyrkisk pepper drops i alkohol. Men hvor mye drops trengs til f.eks. 5 dl 40%. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/199519-tyrkisk-pepper/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Morsk Skrevet 22. september 2005 Del Skrevet 22. september 2005 Å lage tyrker er jeg uten å skryte ekspert på. For det første: Styrken må ikke være sterkere enn orginalen fra polet dvs 32%. Ved større styrke vil alkoholsmaken trenge igjennom å dominere (og ødelegge smaksbildet). Bruk 2 poser sukkertøy pr.0,5 L ferdig drikk, og spander på deg Imsdalsvann e.l. Et eksempel hvis du har 96% som basis: Hell 2 poser sukkertøy i et halvlitersglass og fyll opp med vann slik at det samlede volum blir 0,5 L. Tøm det i en kasserolle sammen med enda en halv liter vann, og smelt sukkertøyet under stadig omrøring. Når det er gjort tilsettes en halv liter sprit og blandingen helles på flasker som ristes godt og legges i kjøleskap. Kjempegodt er ordet! 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/199519-tyrkisk-pepper/#findComment-1411441 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Make it Skrevet 22. september 2005 Del Skrevet 22. september 2005 Morsk skrev (På 22.9.2005 den 20.08): Å lage tyrker er jeg uten å skryte ekspert på. For det første: Styrken må ikke være sterkere enn orginalen fra polet dvs 32%. Ved større styrke vil alkoholsmaken trenge igjennom å dominere (og ødelegge smaksbildet). Bruk 2 poser sukkertøy pr.0,5 L ferdig drikk, og spander på deg Imsdalsvann e.l. Et eksempel hvis du har 96% som basis: Hell 2 poser sukkertøy i et halvlitersglass og fyll opp med vann slik at det samlede volum blir 0,5 L. Tøm det i en kasserolle sammen med enda en halv liter vann, og smelt sukkertøyet under stadig omrøring. Når det er gjort tilsettes en halv liter sprit og blandingen helles på flasker som ristes godt og legges i kjøleskap. Kjempegodt er ordet! Takker og bukker ;-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/199519-tyrkisk-pepper/#findComment-1411462 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Morsk Skrevet 22. september 2005 Del Skrevet 22. september 2005 Make it skrev (På 22.9.2005 den 20.33): Takker og bukker ;-) Gikk litt surr her et øyeblikk. Til den nevnte blandingen skal det selvsagt være 6 poser sukkertøy. (2 poser pr 0,5L ferdig drikk som jeg skrev først). 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/199519-tyrkisk-pepper/#findComment-1411465 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest schnachtswürde Skrevet 22. september 2005 Del Skrevet 22. september 2005 Morsk skrev (På 22.9.2005 den 20.08): Å lage tyrker er jeg uten å skryte ekspert på. For det første: Styrken må ikke være sterkere enn orginalen fra polet dvs 32%. Ved større styrke vil alkoholsmaken trenge igjennom å dominere (og ødelegge smaksbildet). Bruk 2 poser sukkertøy pr.0,5 L ferdig drikk, og spander på deg Imsdalsvann e.l. Et eksempel hvis du har 96% som basis: Hell 2 poser sukkertøy i et halvlitersglass og fyll opp med vann slik at det samlede volum blir 0,5 L. Tøm det i en kasserolle sammen med enda en halv liter vann, og smelt sukkertøyet under stadig omrøring. Når det er gjort tilsettes en halv liter sprit og blandingen helles på flasker som ristes godt og legges i kjøleskap. Kjempegodt er ordet! Noe som ikke så lett å regne ut, og som er abc for hjemmeblandere. Vet ikke om du har dette. Blandingsforhold 96% sprit og vann (eller annen væske) sprit:vann=%sprit 7:1=84 6:1=82 5:1=80 4:1=77 3:1=72 2:1=64 1:1=48 1:2=32 1:3=24 1:4=19 1:5=16 1:6=14 1:7=12 Formel: alkohol i blandingen = R/(V-(R/(V+A)))=% V=deler vann R=Råspritens % A=deler råsprit 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/199519-tyrkisk-pepper/#findComment-1411492 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Morsk Skrevet 22. september 2005 Del Skrevet 22. september 2005 schnachtswürde skrev (På 22.9.2005 den 20.59): Noe som ikke så lett å regne ut, og som er abc for hjemmeblandere. Vet ikke om du har dette. Blandingsforhold 96% sprit og vann (eller annen væske) sprit:vann=%sprit 7:1=84 6:1=82 5:1=80 4:1=77 3:1=72 2:1=64 1:1=48 1:2=32 1:3=24 1:4=19 1:5=16 1:6=14 1:7=12 Formel: alkohol i blandingen = R/(V-(R/(V+A)))=% V=deler vann R=Råspritens % A=deler råsprit Takk, den formelen kan være god å notere ned:-) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/199519-tyrkisk-pepper/#findComment-1411553 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest schnachtswürde Skrevet 22. september 2005 Del Skrevet 22. september 2005 Morsk skrev (På 22.9.2005 den 21.20): Takk, den formelen kan være god å notere ned:-) Feil: =% skal fjernes til slutt. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/199519-tyrkisk-pepper/#findComment-1411572 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Make it Skrevet 23. september 2005 Del Skrevet 23. september 2005 Morsk skrev (På 22.9.2005 den 20.39): Gikk litt surr her et øyeblikk. Til den nevnte blandingen skal det selvsagt være 6 poser sukkertøy. (2 poser pr 0,5L ferdig drikk som jeg skrev først). Ja - det gikk jeg ut i fra. Takk skal du ha. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/199519-tyrkisk-pepper/#findComment-1411657 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mary Poppins Skrevet 23. september 2005 Del Skrevet 23. september 2005 Du vet du kan få kjøpt ferdigblandet tyrker-shots? Jeg liker å gjøre det enkelt 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/199519-tyrkisk-pepper/#findComment-1413134 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.