Gå til innhold

Psykologistudie


Anbefalte innlegg

Skrevet

Ser at det går an å studere psykologi på to måter: enten det vanlige profesjonsstudiet eller å ta bachelor og master i psykologi.

Blir man uansett psykolog? Vet at man blir psykolog ved profesjonsstudiet, men hva blir man hvis man tar bachelor og master i psykologi? Hva slags jobber får man da?

Jeg er en annen
Skrevet

Bachelor/master gir deg ikke rett til å praktisere som psykolog. Tittelen blir cand.polit., ikke cand.psychol. som er tittelen til de som går profesjonsutdanning.

Gjest litt klokere?
Skrevet

Man kan også velge å studere bare generell psykologi, ved å ta bachelor (tre års universitetsstudium) og master i psykologi (fem års universitetsstudium). Dette er rent akademiske studier på linje med andre fag som for eksempel sosiologi eller biologi, og kan velges hvis man ønsker å lære om generell psykologi uten å bli psykolog. Disse utdannelsene gir ikke kompetanse eller rett til å kalle seg psykolog fordi man da ikke har fått opplæring i klinisk psykologi. Mange med denne utdannelsen velger å satse på en karriere som organisasjons- og bedriftskonsulenter.

To psykologiske forskningsfelt som deles med andre profesjoner er utviklingspsykologi og klinisk psykologi. Utviklingspsykologi er en viktig del av pedagogikken, og forskere med pedagogisk bakgrunn spiller en viktig rolle innen dette feltet. Klinisk psykologi er er egentlig det samme som psykiatri, og var fram til andre verdenkrig et felt for psykiatere. Etter andre verdenskrig begynte psykologer å interessere seg for dette feltet fordi de mente at psykologer gjennom studiet av det normalfungerende mennesket hadde en meget relevant bakgrunn for å forske på psykiske lidelser. Man lagde så egne vitenskaplige tidsskrifter, og kalte forskningsfeltet for klinisk psykologi.

I dag er feltet i mye større grad preget av evidensbaserte (vitenskapelig funderte) terapier. Man har i større grad trukket inn en mer ressursorientert terapi (i motsetning til patalogisering og sykdomstenkning), og man har blitt mye mer kritisk til nytteverdien av å sette diagnoser

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...