Klara Q Skrevet 19. november 2005 Skrevet 19. november 2005 Det blir fondue her i huset !! Nam,nam Å, fondue ser så godt ut! Tenk, jeg har aldri spist det...! Men nå står fløtepotetene i ovnen - endelig - så nå er det snart lørdagsmat her i huset! 0 Siter
Aryane Skrevet 19. november 2005 Skrevet 19. november 2005 Ble biff på oss til slutt. Men har en liten plan om og lage hjemmelaget pizza i morgen kveld, med en film som tilbehør. Ja søndagen er også en fin dag for pizza, spesielt hvis man har vært ute dagen før, jeg blir alltid så saltsyk etter en fest... 0 Siter
snø Skrevet 19. november 2005 Skrevet 19. november 2005 Helstekt svin indrefillet, ovnsbakte grønnsaker og fløtegratinerte poteteter hadde vi. Og det var ganske så digg :-) 0 Siter
Gjest Shira12 Skrevet 19. november 2005 Skrevet 19. november 2005 Helstekt svin indrefillet, ovnsbakte grønnsaker og fløtegratinerte poteteter hadde vi. Og det var ganske så digg :-) Ja det hørtes digg ut! Ovnsbakte grønnsaker skal jeg jammen ta og lage neste gang vi har biff. Har jo så lite fantasi jo, at jeg gjør ting akkurat slik jeg har gjort det før. Lurt med slike tråder på Dol, får mye inspirasjon til god mat og tilbehør. 0 Siter
Gjest Shira12 Skrevet 19. november 2005 Skrevet 19. november 2005 Ja søndagen er også en fin dag for pizza, spesielt hvis man har vært ute dagen før, jeg blir alltid så saltsyk etter en fest... Det blir jeg også, har ofte taco da. Og egg og bacon til frokost ;-) Men ingen tur ut i dag, stille og rolig hjemme. 0 Siter
Goldy79 Skrevet 19. november 2005 Skrevet 19. november 2005 Ja det hørtes digg ut! Ovnsbakte grønnsaker skal jeg jammen ta og lage neste gang vi har biff. Har jo så lite fantasi jo, at jeg gjør ting akkurat slik jeg har gjort det før. Lurt med slike tråder på Dol, får mye inspirasjon til god mat og tilbehør. Me hadde lasagne ikveld. det er også godt :-) 0 Siter
Gjest Shira12 Skrevet 19. november 2005 Skrevet 19. november 2005 Me hadde lasagne ikveld. det er også godt :-) Det er godt det også ja. Men sambo er ikke så glad i det, så vi har det ikke så ofte som jeg kunne ønsket. 0 Siter
Gjest togli Skrevet 19. november 2005 Skrevet 19. november 2005 Ja det hørtes digg ut! Ovnsbakte grønnsaker skal jeg jammen ta og lage neste gang vi har biff. Har jo så lite fantasi jo, at jeg gjør ting akkurat slik jeg har gjort det før. Lurt med slike tråder på Dol, får mye inspirasjon til god mat og tilbehør. Ovnsbakte grønnsaker og peppersaus istedetfor bernaisesaus. Nyyydelig :-) Jeg pleier også å putte noen hele hvitløksfedd for seg selv i steikovnen. Veldig godt som tilbehør til resten av maten! 0 Siter
Gjest Shira12 Skrevet 19. november 2005 Skrevet 19. november 2005 Ovnsbakte grønnsaker og peppersaus istedetfor bernaisesaus. Nyyydelig :-) Jeg pleier også å putte noen hele hvitløksfedd for seg selv i steikovnen. Veldig godt som tilbehør til resten av maten! Peppersaus er det jeg liker best :-) Eventuelt stekt sopp og løk frest med fløte. 0 Siter
Gjest togli Skrevet 19. november 2005 Skrevet 19. november 2005 Peppersaus er det jeg liker best :-) Eventuelt stekt sopp og løk frest med fløte. Ja, det er kjempegodt :-) Nå tror jeg middagen for neste lørdag er klar ;-) 0 Siter
Gjest blomsterløk Skrevet 19. november 2005 Skrevet 19. november 2005 Å det er godt! Har aldri laget hjemmelaget selv, kanskje jeg skal prøve det en dag. Får rope på deg om jeg trenger hjelp da ;-) Da må du prøve hjemmelaget neste gang du skal ha lasagne. Kan ikke sammenlignes med ferdigkjøpt eller de halvfabrikata pakkene. Egentlig relativt raskt å lage er det også. 0 Siter
Gjest Shira12 Skrevet 19. november 2005 Skrevet 19. november 2005 Da må du prøve hjemmelaget neste gang du skal ha lasagne. Kan ikke sammenlignes med ferdigkjøpt eller de halvfabrikata pakkene. Egentlig relativt raskt å lage er det også. Ja jeg har skjønt at hjemmelaget er snadder. Kanskje det faller mer i smak hos sambo også. Da skal jeg lage det iløpet av neste uke, det bestemte jeg meg for nå ) Kan ikke ta det neste helg, får da jeg vi på voksenweekend og bare spise ute *gleder meg* 0 Siter
Gjest trultemor25 Skrevet 19. november 2005 Skrevet 19. november 2005 Grøt hadde vi også idag. Ble biff på oss i kveld, men tenkte vi skulle ha hjemmelaget pizza i morgen kveld. Sambo stakk ut i kveld, så da blir det hjemmelaga pizza i morra i steden. Jeg har kosa meg med taco-nachos. Nam nam. 0 Siter
Gjest Shira12 Skrevet 19. november 2005 Skrevet 19. november 2005 Sambo stakk ut i kveld, så da blir det hjemmelaga pizza i morra i steden. Jeg har kosa meg med taco-nachos. Nam nam. Det er også godt. Hm, tror det blir god mat hver dag jeg neste uke, fikk jo lyst på så mye snadder når jeg leser tråden. 0 Siter
jubalong70 Skrevet 20. november 2005 Skrevet 20. november 2005 Å det er godt! Har aldri laget hjemmelaget selv, kanskje jeg skal prøve det en dag. Får rope på deg om jeg trenger hjelp da ;-) Rop i vei! 0 Siter
Gjest Masahiro Skrevet 22. november 2005 Skrevet 22. november 2005 Det blir jeg også, har ofte taco da. Og egg og bacon til frokost ;-) Men ingen tur ut i dag, stille og rolig hjemme. Ja, egg til frokost dagen derpå er et MUST!!!! Det er nok saltet.....He,he... 0 Siter
Gjest Svanhild32 Skrevet 22. november 2005 Skrevet 22. november 2005 I kveld skal vi ha hjemmelaget lasagne. Mmmmmmmm. Kan man be om oppskrift.......? 0 Siter
Babette Skrevet 22. november 2005 Skrevet 22. november 2005 Jeg laget hjemmelaget moussaka, og det var vidunderlig. Topplokket formelig smeltet i kjeften, og så mye deilig aubergine. Akkurat passe kanelsmak ble det også. Kun en touch. Det tok ca. to timer å lage det hele, men det var verdt det. Og dertil gresk salat og rødvin. 0 Siter
jubalong70 Skrevet 22. november 2005 Skrevet 22. november 2005 Kan man be om oppskrift.......? Jada. Det er en litt sånn slumpeoppskrift jeg bruker men den er omtrent slik: Kjøttsaus: ca 500 g kjøttdeig brunes. 2 løk finkuttes 1 paprika finkuttes 2-3 fedd hvitløk knuses og kuttes 1 gulrot rives grovt eller kuttes veldig fint 3-4 tomater finkuttes 1 boks hermetiske tomater (m/uten krydder) 1 boks tomatpurè 1 ts sambal oelek 1 stor dæsj ketchup 1 god skvett matfløte/H-melk Alt has i en stor gryte. Krydre med salt, pepper, paprikapulver, basilikum og oregano. La kjøttsausen stå og putre mens du lager bechamelsausen. Smelt ca 100 g smør. Rør i mel til du får en god og jevn klump. Spe med melk til en litt tykk saus. (Ikke ha i all melken med en gang, men spe den ut og la det koke opp i mellom.) Riv ca 200-300 g hvitost (Jarlsberg er godt!). Putt halvparten opp i den hvite sausen og la det smelte. Smør en stor ildfast form. Legg lagvis i denne rekkefølgen: Kjøttsaus, hvit saus, lasagneplater. Avslutt med hvit saus. Strø ost på toppen. Stekes i ovn ved ca 200 grader i ca 20 minutter. Serveres med en god salat og evt. loff. Bon apetit!!! 0 Siter
Gjest Masahiro Skrevet 23. november 2005 Skrevet 23. november 2005 Jada. Det er en litt sånn slumpeoppskrift jeg bruker men den er omtrent slik: Kjøttsaus: ca 500 g kjøttdeig brunes. 2 løk finkuttes 1 paprika finkuttes 2-3 fedd hvitløk knuses og kuttes 1 gulrot rives grovt eller kuttes veldig fint 3-4 tomater finkuttes 1 boks hermetiske tomater (m/uten krydder) 1 boks tomatpurè 1 ts sambal oelek 1 stor dæsj ketchup 1 god skvett matfløte/H-melk Alt has i en stor gryte. Krydre med salt, pepper, paprikapulver, basilikum og oregano. La kjøttsausen stå og putre mens du lager bechamelsausen. Smelt ca 100 g smør. Rør i mel til du får en god og jevn klump. Spe med melk til en litt tykk saus. (Ikke ha i all melken med en gang, men spe den ut og la det koke opp i mellom.) Riv ca 200-300 g hvitost (Jarlsberg er godt!). Putt halvparten opp i den hvite sausen og la det smelte. Smør en stor ildfast form. Legg lagvis i denne rekkefølgen: Kjøttsaus, hvit saus, lasagneplater. Avslutt med hvit saus. Strø ost på toppen. Stekes i ovn ved ca 200 grader i ca 20 minutter. Serveres med en god salat og evt. loff. Bon apetit!!! Tkker så mye - hørtes veldig godt ut! Skal prøves ut til helgen! 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.