Gjest grøtnissen Skrevet 28. november 2005 Del Skrevet 28. november 2005 Vi spiser grøt hver lørdag, vi, og jeg har prøvd div varianter av den der langtekkelige grøten. Synes den er smakløs og tam. Ja, ja, smaken er som baken. Min grøt bli god og ikke brent, det er det som teller. Et lite tips. Når jeg en sjelden gang lager grøten selv (altså ikke disse feridigpakkene fra 5 og opp til 25 minutters kokingstid), så tilsetter jeg vaniljesukker og litt salt i grøten under koketiden, da blir ikke grøten smakløs. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/208041-hvordan-ikke-svi-julegr%C3%B8ten/page/2/#findComment-1502199 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest midia Skrevet 28. november 2005 Del Skrevet 28. november 2005 Pga at dol er så treigt akkurat nå så har jeg ikke lest tråden. Så kanskje tipset mitt er nevnt før. Hvis du har komfyr med "gammeldagse" kokeplater (ikke induksjon og keramisk topp) så kan du legge på 4- 50 øringer på plata og kjelen oppå, da skal ikke grøten bli brent. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/208041-hvordan-ikke-svi-julegr%C3%B8ten/page/2/#findComment-1502217 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lillemus Skrevet 28. november 2005 Del Skrevet 28. november 2005 Da er den ikke ferdigkokt, grøten vår står lengere på ovnen enn 5 minutter som det står på pakken. Har prøvd både 5-minutters og 15-minutters, men her i huset er det bare den laaaangkokte som duger. ) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/208041-hvordan-ikke-svi-julegr%C3%B8ten/page/2/#findComment-1502220 Del på andre sider Flere delingsvalg…
mumitrollet Skrevet 28. november 2005 Del Skrevet 28. november 2005 Et lite tips. Når jeg en sjelden gang lager grøten selv (altså ikke disse feridigpakkene fra 5 og opp til 25 minutters kokingstid), så tilsetter jeg vaniljesukker og litt salt i grøten under koketiden, da blir ikke grøten smakløs. I nevnte grøt er dette allerede tilsatt... Igjen, smaken er som baken. mye hurtigmat er ikke særlig god, men grøten er et hederlig unntak. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/208041-hvordan-ikke-svi-julegr%C3%B8ten/page/2/#findComment-1502272 Del på andre sider Flere delingsvalg…
PieLill Skrevet 28. november 2005 Del Skrevet 28. november 2005 Kok opp risen og la vannet nesten koke inn. Ikke la det fosskoke, men la det koke på lavest mulig varma. Du trenger bare røre litt inne imellom. Du kan godt salte med en gang, så er det gjort. Tilsett _all_ melken som skal brukes, og gi et oppkok mens du rører så godt som kontinuelrlig. Legg lokk på kasserollen og sett den på rist langt ned i stekovnen, som er forvarmet til 90 grader. Ovenen må _ikke_ være så varm at grøten koker. Tenk for et søl du vil få! Er du usikker, bruk heller litt lavere varme. Om nødvendig gir du grøten et oppkok under omrøring før servering. Tilsett litt melk ved behov. Trenger du stekovnen til noe annet, begynner du bare på grøten litt tidligere og putter den i en dyne el.l. til den skal serveres. Oppkok kan være nødvendig. Med stekovnsmetoden kan du sette over grøten før du drar ut og handler på lørdag morgen, og komme hjem til deilig ferdiglaget grøt noen timer senere. Uten at noe som helst har brent seg fast. God middag! mvh 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/208041-hvordan-ikke-svi-julegr%C3%B8ten/page/2/#findComment-1502304 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mirabell Skrevet 28. november 2005 Del Skrevet 28. november 2005 Hurtiggrøt, svak varme og: røre - røre - røre - røre - røre - røre - røre - røre - røre - røre - røre - røre - røre - røre - røre - røre - røre - røre - røre - røre - røre.... Hurtiggrøt er IKKE julegrøt, syns jeg. (Grynete og rar.) Jeg lager alltid langkokt grøt, ikke noe problem, den lager seg jo selv. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/208041-hvordan-ikke-svi-julegr%C3%B8ten/page/2/#findComment-1502320 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mirabell Skrevet 28. november 2005 Del Skrevet 28. november 2005 Nå har du fått mange tips, jeg vil bare slutte meg til flere andre her: Bruk langkokt ris. I lun stekeovn tar det lang tid, men svir seg aldri. Og lager seg helt selv! På ekstremt lav varme på platen, svir den seg heller ikke hvis du rører ofte. Men røring er viktig! Og langkokt ris... 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/208041-hvordan-ikke-svi-julegr%C3%B8ten/page/2/#findComment-1502323 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Speak Skrevet 28. november 2005 Del Skrevet 28. november 2005 Gjør som min gamle bestemor. Ho kokte opp grøten og kokte den i noen minutter før ho pakket den inn i en dyne mens ho dro til byen. Da ho kom hjem var grøten ferdig. Trengte bare å varme den litt. Tar lang tid, men det er jo ingen jobb. 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/208041-hvordan-ikke-svi-julegr%C3%B8ten/page/2/#findComment-1502370 Del på andre sider Flere delingsvalg…
mumitrollet Skrevet 28. november 2005 Del Skrevet 28. november 2005 Hurtiggrøt er IKKE julegrøt, syns jeg. (Grynete og rar.) Jeg lager alltid langkokt grøt, ikke noe problem, den lager seg jo selv. Smaken er som baken (se tråden under) 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/208041-hvordan-ikke-svi-julegr%C3%B8ten/page/2/#findComment-1502549 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Noraførr Skrevet 28. november 2005 Del Skrevet 28. november 2005 Jeg slutter meg herved til metoden beskrevet av PieLill og Lillemus. Vi har risengrynsgrøt til middag så og si hver lørdag - og bruker "Lun-stekeovn"-metoden. Vi bruker i tillegg teflonkasserolle. Kok opp vann. Tilsett gryn. La vannet koke inn på svak varme Tilsett melk (gjerne noe mindre enn det som står på pakningen - det gjør vi, og grøten blir serdeles god) Kok opp, mens du rører HELE tiden Legg på lokket Settes i stekeovnen, som er forvarmet til max. 100 grader (svakere varme hvis det er veldig lenge til grøten skal være ferdig - oppunder 100 grader hvis det skal gå fortere) Dra på handletur - i skogen - eller bare slapp av hjemme ) Rør opp grøten før servering Voila! Grøten er ferdig! Garantert uten brent hinne i bunnen. hilsen fra 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/208041-hvordan-ikke-svi-julegr%C3%B8ten/page/2/#findComment-1502581 Del på andre sider Flere delingsvalg…
PieLill Skrevet 28. november 2005 Del Skrevet 28. november 2005 Hvorfor kommer innleggene mine to ganger? Markeringsbehov? Eller er det slik at du bare er så vant til å måtte si ting flere ganger? Du har jo barn? ;-) Kunne ikke dy meg... Jeg merker stor forskjell på hurtiggrøt og langkokt grøt. Så har du et menneske å føye til statistikken. Vi spiser så mye til julemiddagen at grøt tidligere på dagen blir overføldig... ;-) Glædelig Jul! mvh 0 Siter Lenke til kommentar https://forum.doktoronline.no/topic/208041-hvordan-ikke-svi-julegr%C3%B8ten/page/2/#findComment-1502909 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.