new_babe Skrevet 29. november 2005 Skrevet 29. november 2005 Jeg må ta med noe norsk julemat til en julesammenkomst snart - men vet ikke hva. Jeg bor på hybel og deler kjøkken med en haug med andre, og har derfor veldig lite utstyr. Noen enkle, men gode tips? Kan være forrett, hovedrett, dessert eller kaker... Takk for hjelpen 0 Siter
Atene Skrevet 29. november 2005 Skrevet 29. november 2005 Rakfisk? Ingen tilberedning, bare oppskjæring. Eller sylte, sennep og lefse. 0 Siter
Gjest Persille Skrevet 29. november 2005 Skrevet 29. november 2005 Dessert; riskrem eller karamellpudding... Silderetter - kan anrettes rett fra glass. Sylte, lefse, tilbehør. 0 Siter
new_babe Skrevet 29. november 2005 Forfatter Skrevet 29. november 2005 Rakfisk? Ingen tilberedning, bare oppskjæring. Eller sylte, sennep og lefse. ops, glemte visst å nevne at jeg bor i utlandet;) 0 Siter
morsan Skrevet 29. november 2005 Skrevet 29. november 2005 ops, glemte visst å nevne at jeg bor i utlandet;) Risengrynsgrøt!! ;-) det går jo an å lage noe helt fra bunnen av - dersom du klarer det, da! ;-) det finnes folk som luter selv, graver selv osv. Jeg har hørt fra bekjente at det skal være relativt lett å grave fisk selv. Så kan man lage sennepssaus og toast til og sette fram. Søk på nettet etter oppskrifter. Gravlaks er dessuten mye bedre enn rakfisk, da! ;-) 0 Siter
Babette Skrevet 29. november 2005 Skrevet 29. november 2005 Risengrynsgrøt!! ;-) det går jo an å lage noe helt fra bunnen av - dersom du klarer det, da! ;-) det finnes folk som luter selv, graver selv osv. Jeg har hørt fra bekjente at det skal være relativt lett å grave fisk selv. Så kan man lage sennepssaus og toast til og sette fram. Søk på nettet etter oppskrifter. Gravlaks er dessuten mye bedre enn rakfisk, da! ;-) Er det ikke litt seint å begynne å grave nå, hvis dette er nært forestående? Skal den ikke ligge og godgjøre seg en god stund, sånn som rakfisken? 0 Siter
morsan Skrevet 29. november 2005 Skrevet 29. november 2005 Er det ikke litt seint å begynne å grave nå, hvis dette er nært forestående? Skal den ikke ligge og godgjøre seg en god stund, sånn som rakfisken? Nei, tror at graving bare tar noen dager. 0 Siter
mil1365380270 Skrevet 29. november 2005 Skrevet 29. november 2005 Er det ikke litt seint å begynne å grave nå, hvis dette er nært forestående? Skal den ikke ligge og godgjøre seg en god stund, sånn som rakfisken? morsan har rett 0 Siter
morsan Skrevet 29. november 2005 Skrevet 29. november 2005 Er det ikke litt seint å begynne å grave nå, hvis dette er nært forestående? Skal den ikke ligge og godgjøre seg en god stund, sånn som rakfisken? Opptil en uke iflg denne http://www.matoppskrift.no/sider/oppskrift11160.asp 36 timer i flg denne http://www.matoppskrift.no/sider/oppskrift13443.asp 0 Siter
Katt-ja Skrevet 29. november 2005 Skrevet 29. november 2005 Nei, tror at graving bare tar noen dager. Når man bruker 100 nyeste, og derved leser denne trådens innlegg og "Synd på gjerningsmannen.." om hverandre...blir det litt...spesielt... 0 Siter
fei1365380229 Skrevet 29. november 2005 Skrevet 29. november 2005 Når man bruker 100 nyeste, og derved leser denne trådens innlegg og "Synd på gjerningsmannen.." om hverandre...blir det litt...spesielt... Han brukte bare noen timer på natta han da ) 0 Siter
Katt-ja Skrevet 29. november 2005 Skrevet 29. november 2005 Han brukte bare noen timer på natta han da ) Sant nok ;-) Skal vel ikke spøke med slikt, men jeg la ikke helt merke til hvilket innlegg jeg leste, og ble litt overrasket over svaret til morsan... 0 Siter
Osiris Skrevet 29. november 2005 Skrevet 29. november 2005 Kok surkål! Kål og karve og sukker og eddikk får du jo tak i over alt. Så kan du lage kjøttkaker og kalle det medisterkaker. Medisterfarsen er feitere, men kakene blir mye bedre med kjøttdeig syns jeg. 0 Siter
morsan Skrevet 30. november 2005 Skrevet 30. november 2005 Når man bruker 100 nyeste, og derved leser denne trådens innlegg og "Synd på gjerningsmannen.." om hverandre...blir det litt...spesielt... Uff, det skjønner jeg! Jeg skjønte ikke helt hva du mente før jeg hadde lest svarene til deg, og at det var dette med graving som var temaet. Jeg tenkte først at du syntes det var pussig at noen var opptatt av en tragisk drapssak mens andre småpratet om julemat.... 0 Siter
Katt-ja Skrevet 30. november 2005 Skrevet 30. november 2005 Uff, det skjønner jeg! Jeg skjønte ikke helt hva du mente før jeg hadde lest svarene til deg, og at det var dette med graving som var temaet. Jeg tenkte først at du syntes det var pussig at noen var opptatt av en tragisk drapssak mens andre småpratet om julemat.... Nei, jeg leste innleggene litt hulter til bulter, og skjønte ikke helt hvilken tråd jeg var i med en gang ;-) 0 Siter
morsan Skrevet 30. november 2005 Skrevet 30. november 2005 Nei, jeg leste innleggene litt hulter til bulter, og skjønte ikke helt hvilken tråd jeg var i med en gang ;-) Fort gjort! ;-) 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.