Gjest Bjitte Skrevet 29. november 2005 Skrevet 29. november 2005 Noen som vet det? Hva er egentlig sukkeralkoholer? 0 Siter
Gjest mij Skrevet 29. november 2005 Skrevet 29. november 2005 http://www.tine.no/sansmatoghelse/30109/ "Sukkeralkoholer er litt modifiserte sukkermolekyler som smaker omtrent som sukker. Fordelen med disse er at de kariesdannende bakteriene i munnen ikke omsetter de, og at de har et noe langsommere opptak fra tarmen (gir kun små svingninger i blodsukkeret). Ulempene er at man fortsatt får kalorier, og at et høyt inntak kan gi løs mage pga. uabsorbert sukker. Eksempler på sukkeralkoholer er xylitol, sorbitol og mannitol." http://www.helsenett.no/Tannhelse/Tannhelse/Kosthold-og-karies "Når det gjelder sukkeralkoholene er det ikke like entydig. Enkelte bakterier kan produsere syre av f eks sorbitol, men syreproduksjonen skjer så langsomt og er så liten at det ikke betyr noe rent praktisk. Når det gjelder xylitol (bjørkesukker) ser det ut til at det har en antibakteriell effekt slik at det diskuteres om xylitol til og med har en karieshemmende effekt." 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.