Gå til innhold

Er sukkeralkoholer skadelig for tenner?


Anbefalte innlegg

Skrevet

http://www.tine.no/sansmatoghelse/30109/ "Sukkeralkoholer er litt modifiserte sukkermolekyler som smaker omtrent som sukker. Fordelen med disse er at de kariesdannende bakteriene i munnen ikke omsetter de, og at de har et noe langsommere opptak fra tarmen (gir kun små svingninger i blodsukkeret). Ulempene er at man fortsatt får kalorier, og at et høyt inntak kan gi løs mage pga. uabsorbert sukker. Eksempler på sukkeralkoholer er xylitol, sorbitol og mannitol."

http://www.helsenett.no/Tannhelse/Tannhelse/Kosthold-og-karies "Når det gjelder sukkeralkoholene er det ikke like entydig. Enkelte bakterier kan produsere syre av f eks sorbitol, men syreproduksjonen skjer så langsomt og er så liten at det ikke betyr noe rent praktisk. Når det gjelder xylitol (bjørkesukker) ser det ut til at det har en antibakteriell effekt slik at det diskuteres om xylitol til og med har en karieshemmende effekt."

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...