Gå til innhold

Lager dere tomtebrygg?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Gjest nytt nick i dag

Ja, har du begynt allerede er det ikke rart det blir vondt!

Synes heller ikke at medfølgende oppskrift er den beste.

Selvkomponert oppskrift på godt tomtebrygg:

Kok opp ca 2 l vann, løs opp 1,5 kg sukker. (1 pk kandis, resten vanlig sukker.)

Hell oppi noen liter til med vann og bland i flasken med tomtebrygget. Fyll opp til 15-17 l vann og varm opp til 37 grader. Hell i 50 gr oppløst gjær og rør til alt er godt blandet.

Bruk hevert og fyll på godt rengjorte flasker. Skru korkene løst på og la flaskene stå i god romtemperatur natten over.

Neste dag skruer du korkene godt på og setter tomtebrygget kjølig.(Mitt står i ca 10 grader.)

Etter 3-4 dager begynner ølet å bli drikkende. Bør ikke stå lenger enn 14 dager synes jeg.

Slik har jeg laget ølet i mange år og aldri mislykkes, men det er jo smak og behag.

Noen bruker også en fl. eller to med vørterøl oppi, men jeg synes ikke det blir noen smaksforskjell.

Ja, har du begynt allerede er det ikke rart det blir vondt!

Synes heller ikke at medfølgende oppskrift er den beste.

Selvkomponert oppskrift på godt tomtebrygg:

Kok opp ca 2 l vann, løs opp 1,5 kg sukker. (1 pk kandis, resten vanlig sukker.)

Hell oppi noen liter til med vann og bland i flasken med tomtebrygget. Fyll opp til 15-17 l vann og varm opp til 37 grader. Hell i 50 gr oppløst gjær og rør til alt er godt blandet.

Bruk hevert og fyll på godt rengjorte flasker. Skru korkene løst på og la flaskene stå i god romtemperatur natten over.

Neste dag skruer du korkene godt på og setter tomtebrygget kjølig.(Mitt står i ca 10 grader.)

Etter 3-4 dager begynner ølet å bli drikkende. Bør ikke stå lenger enn 14 dager synes jeg.

Slik har jeg laget ølet i mange år og aldri mislykkes, men det er jo smak og behag.

Noen bruker også en fl. eller to med vørterøl oppi, men jeg synes ikke det blir noen smaksforskjell.

Hei

Oppskriften din er litt annerledes enn min. Lar du ikke øldunken stå og gå i et par døgn før du tapper?

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...