kyrillo Skrevet 3. desember 2005 Skrevet 3. desember 2005 Det har jeg begynt på i dag :-) litt ny vri denne gangen, og sikkert like vondt, men det er julete. 0 Siter
Gjest nytt nick i dag Skrevet 4. desember 2005 Skrevet 4. desember 2005 Ja, har du begynt allerede er det ikke rart det blir vondt! Synes heller ikke at medfølgende oppskrift er den beste. Selvkomponert oppskrift på godt tomtebrygg: Kok opp ca 2 l vann, løs opp 1,5 kg sukker. (1 pk kandis, resten vanlig sukker.) Hell oppi noen liter til med vann og bland i flasken med tomtebrygget. Fyll opp til 15-17 l vann og varm opp til 37 grader. Hell i 50 gr oppløst gjær og rør til alt er godt blandet. Bruk hevert og fyll på godt rengjorte flasker. Skru korkene løst på og la flaskene stå i god romtemperatur natten over. Neste dag skruer du korkene godt på og setter tomtebrygget kjølig.(Mitt står i ca 10 grader.) Etter 3-4 dager begynner ølet å bli drikkende. Bør ikke stå lenger enn 14 dager synes jeg. Slik har jeg laget ølet i mange år og aldri mislykkes, men det er jo smak og behag. Noen bruker også en fl. eller to med vørterøl oppi, men jeg synes ikke det blir noen smaksforskjell. 0 Siter
kyrillo Skrevet 4. desember 2005 Forfatter Skrevet 4. desember 2005 Ja, har du begynt allerede er det ikke rart det blir vondt! Synes heller ikke at medfølgende oppskrift er den beste. Selvkomponert oppskrift på godt tomtebrygg: Kok opp ca 2 l vann, løs opp 1,5 kg sukker. (1 pk kandis, resten vanlig sukker.) Hell oppi noen liter til med vann og bland i flasken med tomtebrygget. Fyll opp til 15-17 l vann og varm opp til 37 grader. Hell i 50 gr oppløst gjær og rør til alt er godt blandet. Bruk hevert og fyll på godt rengjorte flasker. Skru korkene løst på og la flaskene stå i god romtemperatur natten over. Neste dag skruer du korkene godt på og setter tomtebrygget kjølig.(Mitt står i ca 10 grader.) Etter 3-4 dager begynner ølet å bli drikkende. Bør ikke stå lenger enn 14 dager synes jeg. Slik har jeg laget ølet i mange år og aldri mislykkes, men det er jo smak og behag. Noen bruker også en fl. eller to med vørterøl oppi, men jeg synes ikke det blir noen smaksforskjell. Hei Oppskriften din er litt annerledes enn min. Lar du ikke øldunken stå og gå i et par døgn før du tapper? 0 Siter
jubalong70 Skrevet 4. desember 2005 Skrevet 4. desember 2005 Nei. Jeg synes det smaker helt grusomt, og gidder ikke bruke tid og energi på å lage det. 0 Siter
Gjest nytt nick i dag Skrevet 4. desember 2005 Skrevet 4. desember 2005 Hei Oppskriften din er litt annerledes enn min. Lar du ikke øldunken stå og gå i et par døgn før du tapper? Hei! Kjelen står kanskje et par timer og avkjøler før ølet tappes på flasker, men det er fortsatt lunkent. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.