Mandolaika Skrevet 3. desember 2005 Skrevet 3. desember 2005 Skal ha julaften hos oss i år, har ikke hatt det før. Lurer på når vi bør kjøpe ribba. Kan man kjøpe den nå og fryse ned, eller kan man f.eks. kjøpe den på lille julaften eller noen dager før? Hvor lenge holder den seg i kjøleskapet? Er redd for at det skal bli tomt! 0 Siter
Gjest pekka Skrevet 3. desember 2005 Skrevet 3. desember 2005 Tomt blir det nok ikke. Du kan jo bestille hos slakteren, hente dagen før, gni den inn med salt og pepper, sette i kjølen. jadda Du kan også kjøpe den nå og fryse den ned ja. 0 Siter
kyrillo Skrevet 3. desember 2005 Skrevet 3. desember 2005 Den kan kjøpes frossen på Rema 1000 for 25,- pr kilo og legges i fryseren hjemme. Tirsdag før jul kan den tines og gnis godt inn med krydder. Settes kjølig og stekes på lille julaften. I forrige uke stekte jeg ei ribbe som jeg hadde kjøpt frossen før jul i fjor. Det var ingenting i veien med den. Nå har jeg også endelig lært hvordan den skal stekes for å bli helt perfekt :-) 0 Siter
Gyda Skrevet 3. desember 2005 Skrevet 3. desember 2005 Jeg står opp tidlig og drar til Sverige på kjøtthandel i morgen. Så ved hjemkomst går ribba i fryseren (sammen med masse annet godt) og blir tatt opp i god tid før julaften (21.?) og tint og gnidd inn med salt og pepper. 0 Siter
Mandolaika Skrevet 3. desember 2005 Forfatter Skrevet 3. desember 2005 Den kan kjøpes frossen på Rema 1000 for 25,- pr kilo og legges i fryseren hjemme. Tirsdag før jul kan den tines og gnis godt inn med krydder. Settes kjølig og stekes på lille julaften. I forrige uke stekte jeg ei ribbe som jeg hadde kjøpt frossen før jul i fjor. Det var ingenting i veien med den. Nå har jeg også endelig lært hvordan den skal stekes for å bli helt perfekt :-) Hvis du steker den på lille julaften, varmer du den bare opp igjen på julaften da? Blir svoren sprø fortsatt? 0 Siter
kyrillo Skrevet 3. desember 2005 Skrevet 3. desember 2005 Hvis du steker den på lille julaften, varmer du den bare opp igjen på julaften da? Blir svoren sprø fortsatt? Ja, hvis svoren ble perfekt sprø, så går det fint å varme den opp på julaften. Det er veldig greit å skjære den opp mens den er kald, for da får du fine biter, 0 Siter
kyrillo Skrevet 3. desember 2005 Skrevet 3. desember 2005 Ja, hvis svoren ble perfekt sprø, så går det fint å varme den opp på julaften. Det er veldig greit å skjære den opp mens den er kald, for da får du fine biter, Jeg mener selvsagt at hele ribba kan skjæres opp, ikke bare svoren.. så bare at det ble litt rart da jeg hadde trykket på send uten å lese igjennom. 0 Siter
Dorthe Skrevet 3. desember 2005 Skrevet 3. desember 2005 Jeg har vært med på at det har vært tomt så jeg synes du skal gjøre som kyrillo foreslår ) 0 Siter
Gjest ibro Skrevet 3. desember 2005 Skrevet 3. desember 2005 Den kan kjøpes frossen på Rema 1000 for 25,- pr kilo og legges i fryseren hjemme. Tirsdag før jul kan den tines og gnis godt inn med krydder. Settes kjølig og stekes på lille julaften. I forrige uke stekte jeg ei ribbe som jeg hadde kjøpt frossen før jul i fjor. Det var ingenting i veien med den. Nå har jeg også endelig lært hvordan den skal stekes for å bli helt perfekt :-) Hva gjør du for å få den perfekt da??? Gruer meg hvert år jeg... 0 Siter
Mandolaika Skrevet 4. desember 2005 Forfatter Skrevet 4. desember 2005 Jeg har vært med på at det har vært tomt så jeg synes du skal gjøre som kyrillo foreslår ) Ja, jeg har også nemlig hørt om at det har vært tom. 0 Siter
kyrillo Skrevet 4. desember 2005 Skrevet 4. desember 2005 Hva gjør du for å få den perfekt da??? Gruer meg hvert år jeg... Hei Ja, nå har jeg endelig lært det: Først skal altså ribba rutes på toppen og krydres godt med salt og pepper. Noen har også litt ingefær og nellik på, men det har jeg ikke forsøkt. Pakk så inn den krydrede ribba og legg den i kjøleskapet et par døgn. Stekinga: Hell 2,5 dl vann i langpanna og legg ribba oppi. Ha svoren opp. Dekk hele langpanna godt med folie. Sett den inn i stekeovnen på 250 grader og la den stå i en time. Etter en time kan folien tas av. Da har ribba hevet seg og sprukket flott i svoren. La den stå i ovnen på like høy temperatur i ca 50 minutter til, kanskje noen minutter lenger. Da ble hele ribba helt perfekt. Jeg forsøkte dette med ei frossen ribbe fra i fjor, bare for å prøve. Det funket flott. Noen sa at det var den høye temperaturen som var hele hemmeligheten. Lykke til du også. 0 Siter
tussetrollet Skrevet 4. desember 2005 Skrevet 4. desember 2005 jeg kjøpte ribbe tidligere i uka. la den i fryseren. 0 Siter
jubalong70 Skrevet 4. desember 2005 Skrevet 4. desember 2005 Du kan gjerne kjøpe den nå og fryse den. Ta den opp 2-3 dager før juleaften og la den tine i kjøleskapet. Lille juleaften krydrer du og legger den tilbake i kjøleskapet. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.