Osiris Skrevet 4. desember 2005 Skrevet 4. desember 2005 Har noen oppskrifter på tradisjonell julebakst som kan spises av diabetikere? Strever med å finne gode oppskrifter, derfor er det bedre å spørre her fordi det som regel er noen som har velprøvde oppskrifter. Skal bake til min mor, og det jeg bakte til jul i fjor smakte blæh. Da erstattet jeg bar sukker med søtstoff i ordinære oppskrifter. 0 Siter
edlih Skrevet 4. desember 2005 Skrevet 4. desember 2005 søkte litt på google og fant denne: Krydderkjeks 0,75 dl myk margarin 0,6 dl Fruktose 1/2 ts brun sukker erstatning 2,5 dl mel 1/2 ts bakepulver 1 ts kanel 1 krm salt 1 ts vaniljesukker Bland margarin, fruktose, og brunt sukker erstatning i en stor bolle. Rør til det er lett og luftig. Ha i mel, bakepulver, kanel og salt. Miks godt. Bland inn vanilje. Form små kaker som legges på bakepapir. Trkk de flate med en gaffel. Stek ved 190 grader i ca 8-10 minutter. Kjøl ned på rist. Lykke til! 0 Siter
Gjest Milla83 Skrevet 4. desember 2005 Skrevet 4. desember 2005 Har ikke prøvd den selv.. Julefruktkake 100 g rosiner 100 g mandler 100 g hasselnøtter 100 g tørkede aprikoser 2 dl appelsinjuice 4 egg 1 dl sukker 3 ts flytende søtningsstoff 125 g smør 2 dl hvetemel 2 dl havregryn Finhakk rosiner, mandler, hasselnøtter og aprikoser og legg de i juicen et par timer. Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland inn avkjølt smeltet smør vekselvis med hvetemel og havregryn. Bland i frukt/nøtteblandingen og rør alt godt sammen. Hell røren i en godt smurt form og stek på nederste rille i stekeovnen ved 150° C i ca 1 time og 30 minutter (1 form à 1 1/2 liter). Legg matpapir over formene under steking for å bevare den lyse og fine fargen på kaken. Avkjøl kaken i formen. Det gjør at den er lettere å hvelve uten at den går i stykker. Pakk inn kaken i aluminiumsfolie og ta en plastpose utenpå. La den ligge til neste dag før du skjærer opp kaken. Kaken kan utmerket godt fryses. 0 Siter
....AV Skrevet 4. desember 2005 Skrevet 4. desember 2005 http://www.diabetes.no/index.asp?id=31335 http://www.diabetes.no/index.asp?id=26827 0 Siter
Osiris Skrevet 4. desember 2005 Forfatter Skrevet 4. desember 2005 http://www.diabetes.no/index.asp?id=31335 http://www.diabetes.no/index.asp?id=26827 Takk skal du ha! 0 Siter
Osiris Skrevet 4. desember 2005 Forfatter Skrevet 4. desember 2005 Har ikke prøvd den selv.. Julefruktkake 100 g rosiner 100 g mandler 100 g hasselnøtter 100 g tørkede aprikoser 2 dl appelsinjuice 4 egg 1 dl sukker 3 ts flytende søtningsstoff 125 g smør 2 dl hvetemel 2 dl havregryn Finhakk rosiner, mandler, hasselnøtter og aprikoser og legg de i juicen et par timer. Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland inn avkjølt smeltet smør vekselvis med hvetemel og havregryn. Bland i frukt/nøtteblandingen og rør alt godt sammen. Hell røren i en godt smurt form og stek på nederste rille i stekeovnen ved 150° C i ca 1 time og 30 minutter (1 form à 1 1/2 liter). Legg matpapir over formene under steking for å bevare den lyse og fine fargen på kaken. Avkjøl kaken i formen. Det gjør at den er lettere å hvelve uten at den går i stykker. Pakk inn kaken i aluminiumsfolie og ta en plastpose utenpå. La den ligge til neste dag før du skjærer opp kaken. Kaken kan utmerket godt fryses. Takk skal du ha! 0 Siter
Osiris Skrevet 4. desember 2005 Forfatter Skrevet 4. desember 2005 søkte litt på google og fant denne: Krydderkjeks 0,75 dl myk margarin 0,6 dl Fruktose 1/2 ts brun sukker erstatning 2,5 dl mel 1/2 ts bakepulver 1 ts kanel 1 krm salt 1 ts vaniljesukker Bland margarin, fruktose, og brunt sukker erstatning i en stor bolle. Rør til det er lett og luftig. Ha i mel, bakepulver, kanel og salt. Miks godt. Bland inn vanilje. Form små kaker som legges på bakepapir. Trkk de flate med en gaffel. Stek ved 190 grader i ca 8-10 minutter. Kjøl ned på rist. Lykke til! Takk skal du ha! 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.