Gå til innhold

Julebakst for diabetikere


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har noen oppskrifter på tradisjonell julebakst som kan spises av diabetikere?

Strever med å finne gode oppskrifter, derfor er det bedre å spørre her fordi det som regel er noen som har velprøvde oppskrifter. Skal bake til min mor, og det jeg bakte til jul i fjor smakte blæh. Da erstattet jeg bar sukker med søtstoff i ordinære oppskrifter.

Fortsetter under...

Skrevet

søkte litt på google og fant denne:

Krydderkjeks

0,75 dl myk margarin

0,6 dl Fruktose

1/2 ts brun sukker erstatning

2,5 dl mel

1/2 ts bakepulver

1 ts kanel

1 krm salt

1 ts vaniljesukker

Bland margarin, fruktose, og brunt sukker erstatning i en stor bolle. Rør til det er lett og luftig.

Ha i mel, bakepulver, kanel og salt. Miks godt.

Bland inn vanilje.

Form små kaker som legges på bakepapir. Trkk de flate med en gaffel.

Stek ved 190 grader i ca 8-10 minutter.

Kjøl ned på rist.

Lykke til!

Gjest Milla83
Skrevet

Har ikke prøvd den selv..

Julefruktkake

100 g rosiner

100 g mandler

100 g hasselnøtter

100 g tørkede aprikoser

2 dl appelsinjuice

4 egg

1 dl sukker

3 ts flytende søtningsstoff

125 g smør

2 dl hvetemel

2 dl havregryn

Finhakk rosiner, mandler, hasselnøtter og aprikoser og legg de i juicen et par timer. Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland inn avkjølt smeltet smør vekselvis med hvetemel og havregryn. Bland i frukt/nøtteblandingen og rør alt godt sammen.

Hell røren i en godt smurt form og stek på nederste rille i stekeovnen ved 150° C i ca 1 time og 30 minutter (1 form à 1 1/2 liter). Legg matpapir over formene under steking for å bevare den lyse og fine fargen på kaken.

Avkjøl kaken i formen. Det gjør at den er lettere å hvelve uten at den går i stykker. Pakk inn kaken i aluminiumsfolie og ta en plastpose utenpå. La den ligge til neste dag før du skjærer opp kaken. Kaken kan utmerket godt fryses.

Skrevet

Har ikke prøvd den selv..

Julefruktkake

100 g rosiner

100 g mandler

100 g hasselnøtter

100 g tørkede aprikoser

2 dl appelsinjuice

4 egg

1 dl sukker

3 ts flytende søtningsstoff

125 g smør

2 dl hvetemel

2 dl havregryn

Finhakk rosiner, mandler, hasselnøtter og aprikoser og legg de i juicen et par timer. Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland inn avkjølt smeltet smør vekselvis med hvetemel og havregryn. Bland i frukt/nøtteblandingen og rør alt godt sammen.

Hell røren i en godt smurt form og stek på nederste rille i stekeovnen ved 150° C i ca 1 time og 30 minutter (1 form à 1 1/2 liter). Legg matpapir over formene under steking for å bevare den lyse og fine fargen på kaken.

Avkjøl kaken i formen. Det gjør at den er lettere å hvelve uten at den går i stykker. Pakk inn kaken i aluminiumsfolie og ta en plastpose utenpå. La den ligge til neste dag før du skjærer opp kaken. Kaken kan utmerket godt fryses.

Takk skal du ha!

Annonse

Skrevet

søkte litt på google og fant denne:

Krydderkjeks

0,75 dl myk margarin

0,6 dl Fruktose

1/2 ts brun sukker erstatning

2,5 dl mel

1/2 ts bakepulver

1 ts kanel

1 krm salt

1 ts vaniljesukker

Bland margarin, fruktose, og brunt sukker erstatning i en stor bolle. Rør til det er lett og luftig.

Ha i mel, bakepulver, kanel og salt. Miks godt.

Bland inn vanilje.

Form små kaker som legges på bakepapir. Trkk de flate med en gaffel.

Stek ved 190 grader i ca 8-10 minutter.

Kjøl ned på rist.

Lykke til!

Takk skal du ha!

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...