Gå til innhold

Kan jeg bruke sirup utgått på dato?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har så lyst til å bake flisa sine kolakker å da trenger jeg sirup.

Sirupen jeg fant innerst i skapet gikk ut på dato i mai 2003!

Luktet ikke noe rart av den så jeg lurer på om jeg kan bruke den?

Fortsetter under...

  • Svar 64
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

  • flisa

    9

  • Petrine Eiffel

    8

  • keinstein

    7

  • lex

    4

Populære dager

Mest aktive i denne tråden

Skrevet

To og et halvt år gammel? Neh.. Er en grunn til at de har datomerking.

Skrevet

To og et halvt år gammel? Neh.. Er en grunn til at de har datomerking.

Ja det er vel det.

Jeg håpet bittelitt på at det kunne gå an å bruke den.

Skrevet

To og et halvt år....?

*hurl*

Ja når du sier det så.

over to er lenge.

Da blir det ingen kolakker i kveld snufs.

mil1365380270
Skrevet

Den hadde jeg brukt hvis den ikke ser rar ut. Er så søtt at det holder seg i "all evighet".

Annonse

Skrevet

Den hadde jeg brukt hvis den ikke ser rar ut. Er så søtt at det holder seg i "all evighet".

Det var egentlig det jeg håpet på.

Det ser ikke ut som noe merkelig med den og den lukter fint.

Skrevet

Ja når du sier det så.

over to er lenge.

Da blir det ingen kolakker i kveld snufs.

Kan du ikke ta en snartur på butikken da? =)

mil1365380270
Skrevet

Det var egentlig det jeg håpet på.

Det ser ikke ut som noe merkelig med den og den lukter fint.

Gammel sirup jeg har sett har begynt å tørke ut og bli "sukrete", har aldri hørt om skjemt sirup :-)

Skrevet

Om konsistensen er ok og smaken likeså er det bare å bruke den.

Jeg _garanterer_ at sirupen kan brukes og slett ikke vil gjøre noen syke om den oppfyller kriteriene over.

Datomerkingen er der fordi: 1) det skal være datomerking på alle varer, 2) butikkene og forbrukerene skal ha veiledning i forhold til holdbarhet (butikkene vil ikke risikere å selge f.eks. inntørket sirup).

Det dukker stadig opp spørsmål her på dol om hvor lenge matvarer holder seg. I de fleste tilfeller kan man bruke sunn fornuft. Sjekk lukt og smak og ta hensyn til type matvare.

mil1365380270
Skrevet

Om konsistensen er ok og smaken likeså er det bare å bruke den.

Jeg _garanterer_ at sirupen kan brukes og slett ikke vil gjøre noen syke om den oppfyller kriteriene over.

Datomerkingen er der fordi: 1) det skal være datomerking på alle varer, 2) butikkene og forbrukerene skal ha veiledning i forhold til holdbarhet (butikkene vil ikke risikere å selge f.eks. inntørket sirup).

Det dukker stadig opp spørsmål her på dol om hvor lenge matvarer holder seg. I de fleste tilfeller kan man bruke sunn fornuft. Sjekk lukt og smak og ta hensyn til type matvare.

Produsentene må datamerke, ja, og de TJENER på det ;-)

Skrevet

Den hadde jeg brukt hvis den ikke ser rar ut. Er så søtt at det holder seg i "all evighet".

Det ville jeg ha trodd også. er ikke Sirup blant de ting som ikke hadde best-før-dato i gamle dager??

Og er ikke sirup bare sukker, da?

Og har man gammelt sukker er vel det verste som har skjedd at

1) sukkeret har tatt til seg smak fra aromatiske matvarer som står nærme sukkeret i skapet (trenger ikke gå ut på dato for det heller), og

2) at det klumper seg pga fukt.

Skulle anta at sirupen helst krystalliserte seg og/eller tørket.

Annonse

Skrevet

Produsentene må datamerke, ja, og de TJENER på det ;-)

Ja, produsentene tjener på at folk kun ser på datomerkingen og ikke bruker hodet (les lukt, smak) og dermed kaster varer som er helt ok.

Jf. også datomerkingen av egg som er helt på jordet.

På den annen side er jeg selvsagt for datomerking siden den forteller meg hvor gammelt et produkt er. Så vurderer jeg i hvert enkelt tilfelle. Varer som er oppbevart feil kan jo være ødelagt lenge før best-før-datoen er nådd.

Petrine Eiffel
Skrevet

Aldri i verden om jeg hadde brukt matvarer som var gått ut på dato!

Skrevet

Ja, produsentene tjener på at folk kun ser på datomerkingen og ikke bruker hodet (les lukt, smak) og dermed kaster varer som er helt ok.

Jf. også datomerkingen av egg som er helt på jordet.

På den annen side er jeg selvsagt for datomerking siden den forteller meg hvor gammelt et produkt er. Så vurderer jeg i hvert enkelt tilfelle. Varer som er oppbevart feil kan jo være ødelagt lenge før best-før-datoen er nådd.

Vedr egg: da de nye forskriftene trådte i kraft for noen år siden (?) hang det oppslag i butikken om at man av hensyn til EØS-reglene måtte sette best-før-dato til 2 uker kortere enn det som var norske regler før (basert på norske fagfolks anbefalinger).

Jeg legger det til grunn når jeg sjekker ut eggene i kjøleskapet at datoen er alltid + 14 dager.

Skrevet

Aldri i verden om jeg hadde brukt matvarer som var gått ut på dato!

Ikke salt og pepper engang? ;-)

Sirup sukrer seg, det er det eneste - men da tar man den bare i microen litt så er den like fin å bruke i baksten.

Skrevet

Kan du ikke ta en snartur på butikken da? =)

BRUK DEN!!!

Skrevet

Ja det er vel det.

Jeg håpet bittelitt på at det kunne gå an å bruke den.

IGJEN - BRUK DEN!

Skrevet

Gammel sirup jeg har sett har begynt å tørke ut og bli "sukrete", har aldri hørt om skjemt sirup :-)

full av brødsmuler og smør har jeg sett - hehe

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Innholdet ditt inneholder uttrykk som vi ikke tillater. Vennligst endre innholdet ditt slik at det ikke lenger inneholder de markerte ordene nedenfor.
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...