Petrine Eiffel Skrevet 5. desember 2005 Skrevet 5. desember 2005 Ikke salt og pepper engang? ;-) Sirup sukrer seg, det er det eneste - men da tar man den bare i microen litt så er den like fin å bruke i baksten. Bruker ingenting som er gått over på dato:-) 0 Siter
Gjest LucySky Skrevet 5. desember 2005 Skrevet 5. desember 2005 Ja det er vel det. Jeg håpet bittelitt på at det kunne gå an å bruke den. Klart det går an å bruke det! Det er ikke noe i sirup som blir "farlig" ved for lang lagring. Do it, girl! 0 Siter
flisa Skrevet 5. desember 2005 Skrevet 5. desember 2005 Bruker ingenting som er gått over på dato:-) pyse! :Þ 0 Siter
Gjest midia Skrevet 5. desember 2005 Skrevet 5. desember 2005 *hopper i taket av gleder* hehe 0 Siter
Petrine Eiffel Skrevet 5. desember 2005 Skrevet 5. desember 2005 pyse! :Þ Hehe, ja det kan hende:-) Men da er jeg uansett på den sikre siden... 0 Siter
Gjest midia Skrevet 5. desember 2005 Skrevet 5. desember 2005 Klart det går an å bruke det! Det er ikke noe i sirup som blir "farlig" ved for lang lagring. Do it, girl! Jeg prøver den jeg så får jeg spise litt kaker etterpå å se om jeg dauer 0 Siter
Gjest midia Skrevet 5. desember 2005 Skrevet 5. desember 2005 IGJEN - BRUK DEN! Jeg gjør det så spiser jeg litt kaker etterpå å ser om jeg dauer. 0 Siter
flisa Skrevet 5. desember 2005 Skrevet 5. desember 2005 Jeg prøver den jeg så får jeg spise litt kaker etterpå å se om jeg dauer Skal bake de denne uken jeg også 0 Siter
Gjest ChiengMai Skrevet 5. desember 2005 Skrevet 5. desember 2005 Hehe, ja det kan hende:-) Men da er jeg uansett på den sikre siden... Bedervet sirup høres jo ut som en sikker vinner. :-D 0 Siter
Gjest ChiengMai Skrevet 5. desember 2005 Skrevet 5. desember 2005 Ikke salt og pepper engang? ;-) Sirup sukrer seg, det er det eneste - men da tar man den bare i microen litt så er den like fin å bruke i baksten. Sirupen sukrer seg vel når den står for kaldt, trenger ikke en gang være utgått på dato. 0 Siter
flisa Skrevet 5. desember 2005 Skrevet 5. desember 2005 Sirupen sukrer seg vel når den står for kaldt, trenger ikke en gang være utgått på dato. Ja, det er sikkert rett. Men den har sukret seg i langskapet hos oss -og der er det VARMT. 0 Siter
Gjest midia Skrevet 5. desember 2005 Skrevet 5. desember 2005 Kan du ikke ta en snartur på butikken da? =) Uff jeg orker ikke å ut i den sure vinden en gang til i dag. Dessuten så må jeg gå ett bra stykke. 0 Siter
Gjest midia Skrevet 5. desember 2005 Skrevet 5. desember 2005 BRUK DEN!!! Ja jeg skal gjøre det bare jeg kommer i fra her jeg sitter. Sønnen leker seg og vil at jeg skal holde ham med selskap på loftet så jeg må dole litt før det blir baking. Åå jeg gleder meg til å smake!! 0 Siter
lex Skrevet 5. desember 2005 Skrevet 5. desember 2005 Vedr egg: da de nye forskriftene trådte i kraft for noen år siden (?) hang det oppslag i butikken om at man av hensyn til EØS-reglene måtte sette best-før-dato til 2 uker kortere enn det som var norske regler før (basert på norske fagfolks anbefalinger). Jeg legger det til grunn når jeg sjekker ut eggene i kjøleskapet at datoen er alltid + 14 dager. Ja, du har rett. I praksis vil egg oppbevart i kjøleskap holde seg enda mer enn 14 dager over dato, men for all del råtne egg er ikke å anbefale.... 0 Siter
lex Skrevet 5. desember 2005 Skrevet 5. desember 2005 Jeg prøver den jeg så får jeg spise litt kaker etterpå å se om jeg dauer Gi beskjed om du dauer da... 0 Siter
morsan Skrevet 5. desember 2005 Skrevet 5. desember 2005 Ja, du har rett. I praksis vil egg oppbevart i kjøleskap holde seg enda mer enn 14 dager over dato, men for all del råtne egg er ikke å anbefale.... Ja, jeg vet jo at flere sa før det ble forkortet med 2 uker at egg kunne spises også etter den datoen. Men jeg synes det er så vanskelig å vite hva jeg skal se etter i så måte (føler meg ikke fristet til å prøvesmake på det råe egget). Dessuten så har jeg _forlengst_ lagt bak meg det vi lærte på skolekjøkkenet, nemlig å knerte eggene ett og ett opp i en kopp før man hadde det i bollen! ;-) 0 Siter
Gjest midia Skrevet 5. desember 2005 Skrevet 5. desember 2005 Gi beskjed om du dauer da... Hehe ja skal forsøke så langt det lar seg gjøre. 0 Siter
flisa Skrevet 5. desember 2005 Skrevet 5. desember 2005 Ja, jeg vet jo at flere sa før det ble forkortet med 2 uker at egg kunne spises også etter den datoen. Men jeg synes det er så vanskelig å vite hva jeg skal se etter i så måte (føler meg ikke fristet til å prøvesmake på det råe egget). Dessuten så har jeg _forlengst_ lagt bak meg det vi lærte på skolekjøkkenet, nemlig å knerte eggene ett og ett opp i en kopp før man hadde det i bollen! ;-) Vi hadde noen VELDIG gamle egg i kjølskapsdøren - gubben bare ristet på de - og da kunne habn HØRE at de var gamle, sa han - de skvalpet visst - jeg nektet å høre. 0 Siter
Gjest ChiengMai Skrevet 5. desember 2005 Skrevet 5. desember 2005 Ja, det er sikkert rett. Men den har sukret seg i langskapet hos oss -og der er det VARMT. Den sukrer seg sikkert av elde også. :-) 0 Siter
Platina Skrevet 5. desember 2005 Skrevet 5. desember 2005 Aldri i verden om jeg hadde brukt matvarer som var gått ut på dato! Ikke om sirupen gikk ut på dato november 2005 engang? To og et halvt år gammel sirup hadde ikke jeg brukt heller da. Grensen går et sted der imellom. 0 Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.